Samsung Galaxy Note 9 vergelijken

Samsung Galaxy Note 9
Ieder jaar lanceert Samsung een nieuwe S vlaggenschip en een zakelijk vlaggenschip in de vorm van een Galaxy Note. In 2018 verwachten we de Samsung Galaxy Note 9. De opvolger van de Samsung Galaxy Note 8 wordt in het derde kwartaal van 2018 gelanceerd. Op dit moment zijn er al enkele geruchten bekend. Aan de hand van die geruchten en afgelopen jaren hebben we natuurlijk een behoorlijk idee van wat je kunt verwachten van de aankomende Galaxy Note 9. De smartphone zal net zoals de Samsung Galaxy S9 een full screen ontwerp hebben. Verwacht een beeldscherm dat iets groter is dan het huidige 6,3 inch beeldscherm. Aan de binnen kant van het toestel is ruimte voor de bekende S Pen. Binnen de Samsung Galaxy Note 9 vind je een krachtige Snapdragon 845 van Qualcomm of de Exynos 9810 processor van Samsung zelf.
Specificaties
Schermformaat
0 inch
Opslaggeheugen
0 GB
Cameraresolutie
0 MP
Toestelinformatie

Het nieuwste generatie Note smartphone wordt uitgerust met een stel voortreffelijke camera’s. De Zuid Koreaanse fabrikant heeft de techniek voor een smartphone camera met f/1.5 diafragma in huis en we vermoeden dat je daarvan de vruchten kunt zien aan de achtkant van het toestel. Daar treffen we een dual hoofdcamera met high tech camera sensoren. De plaatsing van de vingerafdrukscanner is een stuk logischer dan bij de Note 8. De ontwikkeling van de Samsung Galaxy Note 9 is in volle vaart. Begin december 2017 meldt het Zuid Koreaanse The Investor al, dat Samsung aan het begin van 2018 een prototype klaar heeft staan onder codenaam “crown”. Vermoedelijke kun je als eerste een Samsung Galaxy Note 9 abonnement afsluiten in september.

Vermoedelijk Samsung Galaxy Note 9 ontwerp

Het ontwerp van de Samsung Galaxy Note 9 zal veel weg hebben van de huidige Galaxy Note 8 op enkele belangrijke onderdelen na. De behuizing is opnieuw van glas en loopt afgerond over in het grote beeldscherm. Het nieuwe vlaggenschip krijgt een groot 6,3 inch AMOLED beeldscherm of groter. De resolutie zal vermoedelijk 2.960 x 1.440 pixels zijn met een 18,5:9 beeldverhouding ( aspect ratio ) of meer. Er zijn namelijk geruchten die spreken over een 21:9 beeldverhouding. De randen rondom dit beeldscherm zijn nog slanker dan bij zijn voorganger. De omvang van de behuizing is waarschijnlijk compacter of juist gelijk met de Note 8. In het laatste geval kun je een groter beeldscherm verwachten. Aan de achterkant van de Samsung Galaxy Note 9 zie je twee hoofdcamera’s en een stel camera sensoren.

De vingerafdrukscanner is vermoedelijk onder de camera’s geplaatst, maar er zijn ook andere geruchten. Sommige suggereren, dat de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm wordt geplaatst. In dat geval is de achterkant nog strakker. In lijn met vorige modellen mag je verwachten, dat de telefoon voorzien is van IP68 certificatie. Het apparaat is stof- en waterdicht tot 1,5 meter bij 30 minuten. Rechts onder vind je de opening voor de S Pen. Het is de handige pen waarmee de Note smartphones naam heeft gemaakt.

Welke specificaties kun je verwachten?

De Samsung Galaxy Note 9 wordt een absoluut premium vlaggenschip voorzien van één van de beste beeldschermen en processors. Het toestel krijgt waarschijnlijk een 6,3 inch Super AMOLED beeldscherm met 2.960 x 1.440 resolutie of nog hoger. Er zijn namelijk geruchten die spreken over een hogere 21:9 beeldverhouding in plaats van de huidige 18,5:9. De nieuwste generatie Exynos 9 of Snapdragon 800 processor wordt de krachtbron samen met 6 GB of misschien zelfs 8 GB aan werkgeheugen. Waarschijnlijk is er keuze uit 64 GB en 128 GB aan opslag met de mogelijkheid voor een microSD kaart. Afhankelijk van het gebruik levert een bescheiden 3.300 mAh accu genoeg stroom voor een ruime dag. Android 8.0 Oreo is vermoedelijk het besturingssysteem samen met de nieuwste software skin van Samsung.

Indrukwekkende dual camera

In lijn met de Samsung Galaxy Note 8 verwachten we opnieuw twee hoofdcamera’s aan de achterkant van het vlaggenschip. Vermoedelijk blijft Samsung bij twee 12 megapixel camera’s bestaande uit een telelens en breedbeeld. De primaire camera van de Samsung Galaxy Note 9 beschikt waarschijnlijk over een diafragma van f/1.5 en ook de secundaire breedhoek camera heeft een groter diafragma. Het tweetal is optisch gestabiliseerd en beschikt over phase detection autofocus. Aan de voorkant kun je een verbeterde 8 megapixel camera verwachten. De aankomende Galaxy S9 beschikt over een nieuwe 3D camera voor gezichtsherkening en die is vermoedelijk terug te zien bij de Samsung Galaxy Note 9. Een vergelijkbaar systeem zien we terug bij de Apple iPhone X.

Samsung Galaxy Note 9 connectiviteit

De Samsung Galaxy Note 9 is uitgerust met de laatste Exynos 9810 processor of Snapdragon 845 processor van Qualcomm en daarmee beschikt de smartphone over de nieuwste connectiviteit. Het vlaggenschip beschikt zeer waarschijnlijk over 1,2 Gbps LTE en ondersteunt 4G LTE Cat 18. Volgens de laatste geruchten is de nieuwe Exynos processor als eerste processor uitgerust met 6CA techniek. Zes carrier aggregatie is een netwerk techniek waarbij meerdere netwerk frequenties gebruikt worden voor meer snelheid en capaciteit. De techniek heeft in Nederland nu nog weinig zin. De Nederlandse providers hebben minder netwerk frequenties. Uiteraard mag je de nieuwste Bluetooth v5.0 en Wifi verwachten.

We verwachten dat de Zuid Koreaanse smartphone fabrikant het nieuwe toestel tijdens of net iets voor IFA 2018 in Berlijn lanceert. De Samsung Galaxy Note 8 verschijnt dan aan het einde van augustus. Het toestel heeft vermoedelijk een adviesprijs die vergelijkbaar is met de Note 8. Enkele weken na de lancering kun je hier het best passende Samsung Galaxy Note 9 abonnement vergelijken.

Het laatste nieuws over de Samsung Galaxy Note 9

Galaxy Note 9 krijgt 6 en 8 GB RAM en tot 512 GB opslag18 jun 2018Galaxy Note 9 krijgt 6 en 8 GB RAM en tot 512 GB opslagFans van het aankomende Samsung Galaxy Note 9 vlaggenschip krijgen ruim keuze. Samsung maakt de krachtige premium smartphone met zowel 6 GB als 8 GB aan werkgeheugen. Je krijgt daarnaast keuze in... Lees verder
Samsung Galaxy Note 9 uitgerust met grote 4.000 mAh accu14 jun 2018Samsung Galaxy Note 9 uitgerust met grote 4.000 mAh accuDe aankomende Samsung Galaxy Note 9 zal worden uitgerust met een flinke 4.000 mAh accu. Hiermee zoekt Samsung toch de grenzen op van accucapaciteit in de grote zakelijke smartphone met S... Lees verder
Samsung Galaxy Note 9 met  in-display vingerafdrukscanner22 mrt 2018Samsung Galaxy Note 9 met in-display vingerafdrukscannerThe Korea Herald meldt vandaag dat Samsung de Galaxy Note 9 waarschijnlijk zal uitrusten met een vingerafdrukscanner onder het AMOLED beeldscherm. Hiervoor schijnt de fabrikant drie tot vier... Lees verder
⇧ Terug naar boven