Samsung Galaxy S7 abonnement

Samsung Galaxy S7
Snel naar ↓ informatie
Alles over de Samsung Galaxy S7

Samsung brengt in 2016 een nieuw vlaggenschip uit onder de naam Galaxy S7. Op 21 februari werd dit toestel door Samsung in Barcelona aangekondigd, vlak voor het Mobile World Congres. De Galaxy S7 heeft veel weg van de Galaxy S6, maar brengt een aantal verbeterpunten met zich mee. Ook heeft Samsung weer een Edge versie uitgebracht, de 5,5 inch Galaxy S7 Edge.

Design

Zoals gezegd heeft de Galaxy S7 veel weg van de Galaxy S6, en dan vooral wat betreft het design. Toch heeft Samsung wel wat veranderingen doorgevoerd aan het design van de Galaxy S7. Wat het meeste op zal vallen, is dat het glas aan de achterkant nu ook licht gebogen is. Ditzelfde had Samsung ook bij de achterkant van de Note 5 gedaan. Hierdoor houdt de Galaxy S7 beter in de hand. Wel is de Galaxy S7 een stukje zwaarder geworden, wat komt door de grotere batterij die Samsung aan de Galaxy S7 gegeven heeft.

Beeldscherm

Samsung heeft het scherm van de Galaxy S7 voorzien van een 5,1 inch Quad HD AMOLED resolutie. Het scherm komt ook met een functie die we bij de LG G5 zien: "always-on". Hierdoor kan je altijd de notificaties, tijd en datum op het scherm zien, ook al is het toestel zelf in slaapstand. Vaak gebruikt men de telefoon om eens te kijken hoe laat het is. Doordat je dit altijd op het scherm kan zien, hoef je hierdoor niet telkens de telefoon uit de standby stand te halen. Dit zou zelfs batterij kunnen besparen.

Het scherm is dus op het gebied van de specificaties niks veranderd ten opzichte van zijn voorganger. De Galaxy S7 heeft nog steeds een 5,1 inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Daar is natuurlijk niks mis mee. Wil je toch een specialer scherm van een Samsung telefoon, kijk dan eens bij de Galaxy S7 Edge.

Processor en geheugen

Samsung brengt eigenlijk twee versies van de Galaxy S7 uit, die verschillen op het gebied van de processor. In Amerika kan men de Snapdragon 820 processor verwachten, terwijl we in Nederland (en de rest van Europa) ons mogen verheugen op de Exynos 8990 processor, die Samsung zelf ontwikkelt en produceert. Prestaties van de processor zal tot 30% beter moeten zijn, en op grafisch gebied zouden we een vooruitgang van zo'n 60% kunnen verwachten.

Op het gebied van geheugen kiest Samsung voor 4 GB werkgeheugen in de Galaxy S7, en wordt de Galaxy S7 standaard geleverd met 32 GB opslag. Ook is er nog goed nieuws voor de mensen die van de microSD kaart houden (iedereen?!): Samsung heeft besloten om deze weer bij de Galaxy S7 in te voeren. Afgelopen jaar waren er toch veel mensen teleurgesteld dat die optie er niet was, en dat je geheugen aan het begin bij moest kopen. Nu is de microSD kaart dus toch terug, wat weer interessant voor de consument zal zijn.

Camera en batterij

De camera's op de telefoons van Samsung worden vaak als de betere in de markt gezien. Ook bij de Galaxy S7 zal dit weer zo zijn, als we zien wat voor een veranderingen die doorgevoerd krijgt. Hoewel het vreemd lijkt dat Samsung het aantal megapixels van de camera omlaag gehaald heeft (van 16MP naar 12MP), zal dit toch goed uitkomen.

De 12 megapixel camera aan de achterkant van de Galaxy S7 heeft grotere pixels (1,4 micron om precies te zijn) en een bredere aperture van f/1,7. Doordat de pixel groter is geworden, is het mogelijk om tot wel 56% meer licht binnen te laten op de sensor van de camera, vergeleken met de Galaxy S6. De bredere aperture zorgt nog eens voor 25% meer lichtinval dan bij de vorige generatie. Hierdoor wordt het mogelijk om betere foto's te maken bij minder licht.

Ook de batterij is flink door Samsung aangepakt. Waar er vorig jaar nog 2550 mAh in het vlaggenschip van Samsung verstopt zat, heeft Samsung nu besloten om een batterij in de Galaxy S7 te verwerken van 3000 mAh. Dit terwijl de processor ook energiezuiniger zou moeten zijn, waardoor de batterij dus een stukje langer mee zal gaan. Samsung heeft zelf nog niks verteld over de duur van een opgeladen batterij, maar dat zal ruim genoeg zijn.

Samsung Galaxy S7 prijs en abonnement

Na de aankondiging van de Galaxy S7 op 21 februari, zal de Samsung Galaxy S7 release op 11 maart plaatsvinden in de Benelux. De Galaxy S7 krijgt een adviesprijs van 699 euro mee, de Galaxy S7 Edge wordt 100 euro duurder. Het is natuurlijk een hoop geld om in een keer te moeten betalen. In dat geval kan een Samsung Galaxy S7 abonnement uitkomst bieden. Bij een Galaxy S7 abonnement betaal je de prijs van de Galaxy S7 over de periode van je abonnement, met een eventuele bijbetaling aan het begin. Het vergelijken van een Samsung Galaxy S7 abonnement kan je daarnaast ook nog eens geld besparen, kies het juiste telefoon abonnement!