Meer informatie over OnePlus smartphones

De focus van OnePlus ligt op producten van een hoogwaardige kwaliteit met een simpel en vooral gebruiksvriendelijke ontwerp. Gaande weg kwam de wereld er echter achter dat BBK Electronics het moederbedrijf van de jonge onderneming was. Het gigantische Chinese concern zit ook achter Oppo en Vivo. Een zeer groot bedrijf dus met jarenlange smartphone ervaring. Zo’n groot bedrijf zelfs, dat BBK de nummer twee smartphone maker in de wereld. BBK verkocht namelijk in het eerste kwartaal van 2017 circa 56,7 miljoen toestellen. Met dit aantal verkochte smartphones bleef de onderneming Apple en Huawei voor. Je snapt dat OnePlus misschien wel een klein merk is, maar dat moeder BBK Electronics een mega speler is in de wereld van mobiele telefoons. Er zit dus een zeer betrouwbare kracht achter het hippe merk. Niet vreemd ook dat het ‘kleine’ merk al snel de wereld veroverde en zelfs in Nederland kun je vanaf 2017 een relatief goedkope OnePlus kopen via een telefoon abonnement.

Geschiedenis van de OnePlus smartphone

Nadat het bedrijf ontstond duurde het even voordat het eerste vlaggenschip uitvoer. Het toestel was het wachten meer dan waard en op 22 april 2014 werd de eerste Flagship Killer gelanceerd, de OnePlus One. Een geweldig vlaggenschip dat in specificaties alle premium vlaggenschepen bij bleef maar toch veel goedkoper was. Een ander slimme marketingstrategie van de Chinese fabrikant was het instellen van een uitnodigingssysteem. Hierdoor werd het toestel super uniek en hield de onderneming de eigen logistieke problemen onder controle. Het jonge bedrijf was namelijk nog niet ingericht op een dergelijk succes. Na de succesvolle eerste premium ‘vlaggenschip killer’ onthulde de fabrikant in 2015 de OnePlus 2 met de veel besproken Snapdragon 810 processor. Dit toestel was de eerste Android telefoon met de nieuwe USB Type-C poort. De OnePlus X die niet lang daarna werd gelanceerd beschikte over vrijwel dezelfde specificaties behalve een 5,5 inch AMOLED beeldscherm.

In 2016 verscheen het eerste toestel gemaakt van premium metaal, de OnePlus 3. Samen met de OnePlus 3T domineerde het vlaggenschip de benchmark´s. De vlaggenschepen met de allernieuwste Qualcomm Snapdragon processors eindigde na elkaar steevast op de bovenste plaats. Bij het uitzoeken van een smartphone bieden deze benchmark sites echter geen houvast, maar de beide vlaggenschepen waren wel continu in beeld. Op 20 juni 2017 werd al weer het vijfde toestel van de Chinese fabrikant gelanceerd, de OnePlus 5. Je vraagt je misschien af waar de vier gebleven is, maar dat getal geeft in China ongeluk en gebruiken fabrikanten daardoor niet of nauwelijks. Het nieuwste vlaggenschip van OnePlus was een ware hype geworden en leek uiteindelijk als twee druppels water op de iPhone 7 Plus. Maar dan dus wel voor de helft van de prijs!

Waarom een OnePlus 5 kopen?

Waarom zou je een OnePlus niet kopen kunnen we je beter vragen. Want de Chinese vlaggenschepen zijn tot de tanden gewapend met de nieuwste smartphone technieken en natuurlijk de meest snelle processor van het moment en toch blijven ze het relatief goedkope smartphones. Met elk nieuwe vlaggenschip dat OnePlus lanceert wordt het bedrijf beter. Zo had de OnePlus 3 misschien niet zo’n geniale camera. De OnePlus 5 heeft zelfs twee camera’s en die kunnen alles dat je op de foto wilt nemen twee keer dichterbij halen. Stuk voor stuk zijn de OnePlus telefoons waardige concurrenten van hun premium vlaggenschip tijdgenoten. Toch vraagt de fabrikant je een veel minder grote investering in jouw nieuwe smartphone te doen. De goedkope vlaggenschepen zijn soms zelfs de helft van een vergelijkbare telefoon van een premium merk. Terwijl er achter deze voordelige smartphonemaker ook een gigantisch groot bedrijf zit. De kwaliteit van de toestellen is namelijk zeer goed.

Stock Android besturingssysteem

Een ander groot pluspunt van de goedkope vlaggenschip telefoons is een snel en prettig hanteerbaar besturingssysteem. Oxygen OS is het bekende en zeer geliefde besturingssysteem van OnePlus. De onderneming houdt met het Oxygen besturingssysteem de Android beleving zo natuurlijk mogelijk (stock Android). In tegenstelling tot veel andere fabrikanten krijgt de eigen software van OnePlus niet gigantisch de overhand op Android. Het voordeel daarvan is dat je als gebruiker veel meer snelheid ervaart en minder aanpassingen of rare apps die je niet kunt verwijderen.

Gelukkig voor ons Nederlanders besloot OnePlus al vrij snel dat het zijn telefoons ook in Nederland wilde verkopen. De ‘kleine’ fabrikant verkoopt de OnePlus vlaggenschepen vooral via online retailers in meer dan 43 landen en regio's over de gehele wereld. Per 2017 kun je de voordelige OnePlus vlaggenschepen ook met een telefoonabonnement kopen.

Ga terug naar boven »