Alles over bellen via WiFi

Alles over bellen via WiFi

Tegenwoordig hebben de meeste mobiele netwerken een bereik van bijna 99%. Toch zijn er genoeg plaatsen waar je binnenshuis weinig tot geen bereik hebt. In die locaties kun je moeiteloos bellen via WiFi. Bellen via WiFi is telefoneren terwijl je gebruik maakt van het WiFi-netwerk. Je belt via het thuisnetwerk en maakt gebruik van het netwerk van de provider. Er zijn echter nog maar weinig providers die bellen via WiFi (thuisnetwerk) aanbieden.

Waarom bellen via WiFi?

De Nederlandse netwerken behoren tot de top netwerken in de wereld. In Nederland heb je niet alleen de snelste 4G netwerken van de wereld. De Nederlandse netwerken hebben ook nog eens een goede dekking. Ondanks die geweldige dekking zijn er nog altijd plaatsen waar het signaal niet sterk genoeg is. Je kunt soms in je eigen huis niet bellen of alleen maar in die ene hoek waar je nog één streepje verbinding hebt. Voor die situaties en plekken is bellen via Wifi een uitkomst. Uiteraard heb je wel een werkend thuisnetwerk nodig.

Hoe werkt Wifi bellen?

Indien het netwerk signaal van de mobiele provider in huis zwak of afwezig is, dan kun je gebruikmaken van het WiFi netwerk om te bellen. Daarvoor heb je wel een smartphone nodig die deze techniek ondersteunt, hierover later meer. De mobiele telefoon kan ingesteld worden om gebruik te maken van het WiFi netwerk. Vervolgens zal de telefoon bij gemis aan netwerk signaal automatisch overschakelen op het beschikbare WiFi netwerk. De telefoongesprekken die je voert verlopen vanaf dat moment via het thuisnetwerk. De bereikbaarheid blijft in tact voor inkomende en uitgaande telefoongesprekken. Gebruikers van WiFi bellen zullen nauwelijks verschil bemerken tussen het bellen via het mobiele netwerk en het thuisnetwerk.

Ondersteuning Wi-Fi bellen

Bellen via Wi-Fi klinkt goed, maar niet iedere provider biedt deze oplossing aan. Vodafone is de voorloper als het gaat om deze dienst. Tele2 biedt ook Wi-Fi bellen aan. Het is onduidelijk wanneer KPN en T-Mobile volgen.

Het bellen via Wi-Fi is niet gratis. Je belt namelijk alsnog via het netwerk van Vodafone of Tele2. De kosten voor bellen via Wi-Fi zijn gelijk aan normaal bellen. Vodafone en Tele2 rekenen beide niets extra voor de nieuwe mogelijkheid. Regelmatig hebben abonnees een telefoon abonnement met belbundel. De gesprekken gaan van deze bundel af. Er worden natuurlijk geen kosten gerekend voor data verbruik.

Geschikte smartphone WiFi bellen

Gebruikers van het Vodafone netwerk hebben meer keuze in smartphones die WiFi bellen ondersteunen dan Tele2 klanten. De mogelijkheid wordt bij Tele2 ondersteund door de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+.

Vodafone ondersteunt veel meer merken. Gebruikers met de Huawei P10 modellen beschikken over de nieuwe bel methode. Daarnaast kun je met iedere iPhone vanaf de iPhone 5C bellen via Wifi. De laatste Samsung Galaxy smartphones vanaf 2017 ondersteunen de nieuwe techniek. Daarnaast ondersteunt Vodafone alle high end vlaggenschepen vanaf de Galaxy S6.

Wi-Fi via bellen aanzetten op je smartphone

Wil je bellen via Wi-Fi activeren op jouw smartphone? De optie is beschikbaar op iedere iPhone vanaf de iPhone 5S met iOS 10.2. Eigenaren van de iPhone telefoons zoals de iPhone 7 kunnen de nieuwe techniek gebruiken. Je moet de technologie zelf aanzetten:

Open Instellingen en selecteer Telefoon. Kies daar voor Bellen via Wi-Fi en zet de functie aan.
Wi-Fi bellen aanzetten op je Android smartphone. Gebruikers van de Samsung Galaxy S8 kunnen de optie vinden onder:

Instellingen en kies Verbindingen. Selecteer Mobiele netwerken en vink Bellen via Wi-Fi aan.
WiFi-bellen kun je ook vinden onder oproep instellingen bij Android.

iPhone Samsung Galaxy S8 bellen via Wifi

Vond je deze pagina nuttig?
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons