Alles over Alles in 1 en Quad Play

Alles over Alles in 1 en Quad Play

Grote telecomaanbieders in Nederland bieden je bijna allemaal de mogelijkheid om internet, televisie en vaste telefonie met mobiele telefonie te combineren. Deze vorm van dienstverlening heet Alles in 1 of Quad Play. Van oudsher waren combi abonnementen vooral Alles in 1 combinaties zonder mobiele telefonie, dat noemt men triple play. Steeds vaker krijg je extra interessante kortingen als je ook nog mobiele telefonie combineert.

Je sim only abonnement is dus in eens geld waard! Tenminste, als je alle andere diensten ook van één enkele aanbieder afneemt. De twee grote partijen VodafoneZiggo & KPN bieden aantrekkelijke kortingen voor mensen die een compleet pakket afnemen. Zowel T-Mobile als Tele2 hebben die mogelijkheid ook, maar de providers bieden op dit moment nog geen aantrekkelijke deals. Je kunt dus behoorlijk aantrekkelijke kortingen krijgen als je de verschillende producten bij één provider afneemt. Waar moet je op letten bij Alles in 1 of Compleet abonnementen? Wanneer maak je gebruik van de voordelen van Alles in 1? Hoe meld ik mij aan voor deze combinatie abonnementen? Welke combinatie abonnementen zijn er mogelijk? Wat is het verschil tussen Quad Play en Alles in 1. Allemaal vragen waar eenvoudige antwoorden op zijn.

Wat betekent Quad Play?

Wat is Quad Play? De term geeft aan dat iemand internet, TV, vaste en mobiele telefonie bij één provider afneemt. In plaats van losse abonnementen bij verschillende providers, neem je dus alle pakketten af bij één provider. Er heerst nogal wat onduidelijkheid tussen de verschillende benamingen voor het combineren van ‘alle’ pakketten bij één provider. Want van oudsher bieden providers alles in één pakketten aan en daarmee wordt bedoeld: Vaste telefonie, internet en TV. In de telecom markt noemt men deze vorm van combineren, triple play.

Sinds kort is er veel aandacht voor quad play vanuit de grote providers. Want zowel Vodafone (met Ziggo) als KPN bieden nóg aantrekkelijkere combinatie aanbiedingen. Klanten die naast internet, tv en vaste telefonie ook een sim only of telefoonabonnement afnemen, komen hiervoor in aanmerking. Deze vorm van compleet pakket of alles in één wordt quad play geworden. Je neemt een compleet pakket af bij één provider. Zowel Tele2 als T-Mobile zijn op dit moment in staat om dergelijke combinatie abonnementen aan te bieden. Het tweetal geeft hiervoor echter geen extra kortingen. De verwachting is, dat extra korting niet lang op zich laat wachten. Want de markt van mobiele en vaste providers smelt steeds meer samen na de joint venture van Ziggo en Vodafone.

Voordelen compleet pakket

Er zijn natuurlijk verschillende voordelen aan een compleet pakket of quad play. De aantrekkelijkste is natuurlijk de extra korting of het voordeel dat je krijgt. Vaak in de vorm van meer data voor je mobiele abonnement en keuze uit gratis zenderpakketten. Een ander groot voordeel is eenvoud en overzicht. Want vanaf het moment dat jij al je abonnementen bij één provider hebt lopen, ontvang je nog maar één rekening van je provider. Er is slechts één klantenservice die je belt bij vragen of eventuele storingen. Voor gezinnen zijn er misschien wel meer voordelen. Zij kunnen vaak onderling oneindig bellen en bel & databundels van elkaar gebruiken.

Nadelen compleet pakket, quad play

Terwijl er aantrekkelijke voordelen zijn voor het combineren van al je TV, internet, vast en mobiele abonnementen, zijn er natuurlijk ook enkele nadelen. Want je bent gebonden aan slechts één provider met al je abonnementen. Mocht je ergens anders een aantrekkelijk abonnement zien, kun je die niet zomaar afsluiten zonder je voordelen te missen. Daarnaast kan een ander abonnement kwalitatief misschien wel beter zijn.

Welke providers bieden een compleet pakket?

In 2017 zijn providers weer begonnen om klanten nog meer voordeel te geven. Klanten die zowel TV, internet, mobiele als vaste telefonie afnemen bij één provider krijgen aantrekkelijke extra’s. “Hoe completer, hoe beter.”

We hebben een aantal van de extra’s en voordelen, die in april 2017 worden aangeboden, voor je op een rij gezet. De aanbiedingen zijn vaak permanent en waarschijnlijk volgen de andere providers met soortgelijke gratis extra’s. LET OP: houdt er rekening mee, dat iedere provider naar eigen dunk acties kan wijzigen.

KPN Compleet

KPN biedt het quad play pakket aan onder de naam KPN Compleet. Je komt hiervoor in aanmerking als je vast internet, interactieve tv, vaste telefonie en een mobiel sim only of telefoonabonnement hebt van de provider. Heeft iemand anders op jouw adres ook een mobiel KPN abonnement, dan ontvang je nog meer voordeel. Je aanmelden voor KPN Compleet op de website van de provider.

KPN beidt de volgende voordelen:

 • Extra € 5,- korting;
 • Twee keer meer data in je databundel;
 • Extra gratis zenderpakket. (Kids-, Plus pakket of FOX Sports Eredivisie;
 • Gratis onderling bellen met vaste telefoon naar KPN-nummers;
 • *Onderling MB´s delen bij meerdere mobiele abonnementen.

Heb je geen vaste telefonie, dan kun je ook profiteren van de voordelen, alleen vervalt dan logischerwijs het gratis onderling bellen.

Ziggo en Vodafone non-stop

Vodafone en Ziggo zijn gefuseerd en daaruit is VodafoneZiggo ontstaan. De onderneming is de grootste telecomaanbieder in de Nederlandse markt geworden. Toch blijven beide merknamen bestaan. Het tweetal biedt sinds kort wel aantrekkelijke voordelen voor mensen die op één adres, mobiele diensten van Vodafone combineren met vaste diensten van partner Ziggo. De twee bieden deze dienst aan onder de naam Non-Stop. Abonnees die hiervoor in aanmerking komen krijgen Non-Stop gratis extra’s.

Gratis non-stop extra’s

Combineer je een van de Vodafone Start, Smart, Scherp, Red of Black sim only abonnementen of telefoonabonnementen met digitale TV en internet (minimaal 30 Mbps) van Ziggo op één adres? Dan krijg je de volgende gratis extra’s:

   • Verdubbeling van je databundel;
   • Extra TV-pakket (Movies & Series L (HBO), Sport Totaal of Kids);
   • Safe Online XL (normaal 6,95 euro).

T-Mobile Samen

In april 2017 heeft T-Mobile nog geen speciale aanbiedingen in verband met quad-play. Uiteraard biedt de provider wel de traditionele Alles in 1 voordelen. Daar zit echter geen extra voordeel voor een mobiel abonnement bij. De provider heeft de vaste diensten van Vodafone overgenomen en zal waarschijnlijk in de loop van 2017 nieuwe diensten introduceren. T-Mobile heeft wel een uniek systeem om loyaliteit van klanten te belonen. Met een aantal vrienden kun je namelijk een groep maken via de T-Mobile website. Groepen vanaf 3 personen komen in aanmerking voor maandelijkse kortingen tot 5 euro. De korting is afhankelijk van je abonnement, maar niet van de samenstelling van je groep. In principe kun je dus twee wildvreemde mensen strikken met een T-Mobile abonnement en alle drie de korting opstrijken.

Tele2

Tele2 biedt op zijn website geen quad play pakketten aan. De provider had aan het begin van 2016 nog een korting voor abonnees met een ‘vast’ abonnement en een sim only abonnement. Net als de andere grote provider biedt Tele2 wel Alles in 1 combinatie deals. Dit aanbod is echter alleen voor de combinatie van vaste telefonie, tv en internet. De provider is dus in staat om Quad Play pakketten aan te bieden. Wie weet volgt de Zweedse provider snel het voorbeeld van Vodafone en KPN.

Quad Play meer aandacht

Het is onze verwachting, dat de providers meer aandacht gaan besteden aan quad play voordelen en gratis extra’s. Voor klanten biedt het combineren aantrekkelijke aanbiedingen terwijl het aan de andere kant voor de providers ook aantrekkelijk is. Want door alles bij één aanbieder af te nemen, zijn klanten minder snel geneigd van provider te wisselen. Zij raken dan hun korting kwijt, maar ontvangen ook meerdere rekeningen. Het voordeel mes snijdt dus aan twee kanten.

Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris en Ruben.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons