Alles over telefoons voor kinderen

Alles over telefoons voor kinderen

Een smartphone op jonge leeftijd is vandaag de dag heel normaal. Regelmatig zien we kinderen voorbij fietsen met een iPhone. En dan zijn die kinderen pas een jaar of 8. Natuurlijk is het een erg handig hulpmiddel voor ouders om met hun kinderen in contact te blijven. Zo kunnen de kinderen even bellen als ze bij iemand willen spelen of juist opgehaald willen worden. Het zijn dan ook vaak de ouders die een mobiele telefoon aanschaffen en aan hun kinderen geven, al is het maar voor hun eigen gevoel. Ouders zullen het met me eens zijn dat er geen beter gevoel is dan dat je weet dat het goed gaat met je kinderen en dat je ook weet dat jouw kinderen je altijd kunnen bellen als er iets is. De keuze voor een telefoon voor een kind is dan ook erg belangrijk, maar wat voor telefoon kies je voor je kind? Je gaat je 5-jarige zoon natuurlijk geen iPhone van € 700,- geven. Daarnaast zijn kinderen over het algemeen minder zuinig op hun spullen dan wij, dus moet het ook een telefoon zijn die tegen een stootje kan. 

De eerste eisen voor een telefoon voor een kind

Om jezelf een beetje op de goede weg te helpen in het enorme aanbod van telefoons geven wij graag enkele tips. De keuze wordt hiermee hopelijk wat eenvoudiger voor je. Zoals eerder gezegd wil je graag dat jouw kind ook echt kind blijft. Het spelen in zand, water of zelfs modder is dan onvermijdbaar. Het beste kies je dus voor een telefoon die tegen een stootje kan. Verschillende fabrikanten bieden dit soort telefoons aan, maar je wilt natuurlijk ook weer niet te diep in de buidel tasten. Een merk dat telefoons aanbiedt die tegen een stootje kunnen, voor een relatief lage prijs is Honor. Honor is onderdeel van Huawei en biedt veelal voordelige telefoons aan die ook nog eens oersterk zijn. En als hij dan toch eens kapot gaat, dan is de aanschaf van een nieuwe ook geen aanslag op de portemonnee. Voor honderd tot honderdvijftig euro heb je een uitstekende smartphone, waar je kind jaren plezier aan kan beleven. Het zijn vaak wat eenvoudigere smartphones, maar daardoor zeker niet slecht. Alle mogelijkheden zijn binnen handbereik en ondertussen kan het kind gewoon kind zijn.

Abonnement of prepaid? Kies voor een belplafond!

belplafondKies je voor een mobiele telefoon met een abonnement? Of ga je liever voor prepaid? Dat is een lastige keuze voor ouders. Aan de ene kant wil je natuurlijk niet dat je kind ineens met een torenhoge telefoonrekening aan komt zetten, maar niet kunnen bellen doordat het beltegoed op is, is ook geen prettige gedachte. Om de totale kosten in de hand te kunnen houden is een prepaidkaart wel de meest verstandige keuze. Het nadeel is echter dat wanneer het tegoed op is, er ook werkelijk niet meer gebeld kan worden. In noodsituaties wens je dit wel als ouder en dan lijkt een telefoon abonnement weer de beste optie te zijn.

Gelukkig is er een alternatief. Sim only providers zoals Simpel en Youfone bieden speciale diensten aan voor kinderen om ze wel een maximaal beltegoed te geven en zodra dit op is kan het kind enkel nog een paar personen bereiken in geval van nood. Simpel noemt dit een belplafond en het is volgens ons de ideale oplossing voor een kind. Je krijgt nooit een onverwacht hoge telefoonrekening en houdt toch altijd het prettige gevoel dat je zoon of dochter je kan bellen wanneer het nodig is.

Gebruik van mobiel internet

Een veel gemaakte fout in het begin is door ook een data-abonnement af te sluiten. De meeste kinderen hebben dit nog niet als je alleen een telefoon wilt geven om telefonisch bereikbaar te zijn. Met mobiel internet geef je je kind toegang tot internet en is dat bij een 5 of 6 jarige al nodig? Daarnaast beschikken de meeste smartphones standaard over WiFi, waardoor er in het bereik van een wifi netwerk ingelogd kan worden en gratis gebruik gemaakt kan worden van internet. Het apart afsluiten van een internetabonnement voor je kind is dus in de meeste gevallen niet nodig. En dat scheelt aanzienlijk op de kosten. Kies dus wel voor een smartphone met WiFi, maar sluit bewust geen datategoed af. Zo voorkom je onnodig hoge facturen.

Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris en Ruben.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons