Een Selfie is een foto die je van jezelf maakt met behulp van de frontcamera op je smartphone. De term selfie heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld en is inmiddels in verschillende media een hype geworden. Alhoewel het praktische nut van deze frontcamera anders bedoeld was, namelijk videobellen, lijken fabrikanten inmiddels ook meer focus te leggen op de fotokwaliteit van deze frontcamera. Zo beschikken de nieuwste smartphones van dit moment al gauw over een 5 megapixels front camera of beter.

De beste smartphone voor het maken van Selfies

De frontcamera van een smartphone is van cruciaal belang bij het maken van een goede selfie. Maar dat is niet het enige. Ook zijn er smartphones die softwarematig zijn ingericht op het maken van de perfecte Selfie. Een heel gaaf voorbeeld hiervan is de Huawei Nova. Deze smartphone ligt geweldig in de hand, heeft verbluffende specificaties, maar is vooral op de markt gebracht vanwege de vele Selfie-mogelijkheden. Wij kiezen dan ook de Huawei Nova als absolute Selfiesmartphone!

Huawei Nova
Bekijk specificaties
Los toestel: € 279,00
Abonnement vanaf € 15,50 p/m
Beste deal

De selfie hype

Hoe uiteindelijk de selfie hype is ontstaan is nog onduidelijk, maar het mag inmiddels duidelijk zijn dat wij er op social media, zoals Facebook en Twitter, er niet meer om heen kunnen. Ook zijn er inmiddels applicaties en accessoires op de markt gebracht om een selfie naar een volgend niveau te brengen. De nieuwste rage is de selfiestick. Hierbij klik je de smartphone aan het uiteinde van een stok waarna je een foto of video van jezelf maakt op afstand of vanuit de lucht. Ook zijn er inmiddels talloze applicaties op de markt die speciaal gericht zijn op selfies of een afgeleide daarvan zijn. Zo zijn er apps om een selfie op te leuken of om een selfie mooier te maken. Daarnaast is er nu ook de applicatie Dubsmash. Met deze app maak je een korte video van jezelf waarbij je iemand nadoet en dit uiteraard zo gek en origineel mogelijk.

Wat is een frontcamera?

Op vrijwel elke smartphone is een frontcamera aanwezig. Dit is de kleinere camera aan de voorzijde van de smartphone en qua resolutie ook doorgaans een stuk lager. De kwaliteit van foto’s of video’s is dus beduidend slechter dan wanneer er gebruik gemaakt wordt van de camera aan de achterzijde. Inmiddels lijken fabrikanten ook de nieuwe rage in te zien en worden er betere camera’s aan de voorzijde gezet. Toch is het praktische nut van deze camera zijn doel voorbij geschoten aangezien het originele idee was om met deze camera te kunnen videobellen. Aangezien hier duidelijk minder gebruik van gemaakt wordt is het ook zeker niet ondenkbaar dat ook fabrikanten langzamerhand ook de software en resolutie van deze frontcamera hierop aanpassen en verbeteren.

Hoe maak je de beste Selfie?

Een Selfie maken lijkt eenvoudig, maar je kan dit op vele manieren doen. Wil je weten hoe je de beste Selfie kunt maken? Lees onderstaande tips:

Maak geen foto’s recht van voren
Als je Selfies van bekende personen bekijkt, zal je zien dat de foto nooit recht van voren is genomen, maar altijd een klein beetje gedraaid. Recht van voren maakt je gezicht namelijk plat en dan krijg je een minder mooi effect.

Maak de foto van bovenaf
Door je smartphone wat hoger boven je gezicht te houden, creëer je een mooiere foto. En mocht je een beetje last hebben van een onderkin, verdwijnt deze als je de foto van bovenaf maakt. Een foto van boven genomen, maakt je jonger en slanker.

Een foto bij het raam zorgt voor natuurlijk licht!
Natuurlijk licht maakt je foto het mooist. Door bij het raam te staan krijg je geheid een mooi effect. Probeer het maar eens uit!

Kijk goed naar de achtergrond
selfiemakenDe grootste flaters bij het maken van een Selfie worden gemaakt door mensen die niet naar de achtergrond kijken. Hoewel jij natuurlijk het hoofdonderwerp van de Selfie bent, is er niets vervelenders als er iets vreemds op de achtergrond gebeurd waardoor je aandacht wordt afgeleid.

Stop met de Duckface!
De duckface is verleden tijd! Het is passé! Stop ermee!

Kies voor een gave filter
Veel apps zoals Instagram kennen gave filters die je foto nog mooier maken. Speel hier eens mee en ontdek de vele mogelijkheden.

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones