Wat is 4G?

Wat is 4G?

4G is de nieuwe snelheid waarmee op internet gesurft kan worden via een smartphone of tablet. 4G is de vierde generatie mobiel internet en inmiddels bieden vrijwel alle providers in Nederland 4G-abonnementen aan. Let er wel goed op dat niet ieder abonnement al standaard 4G aanbiedt en je niet onnodig voor verrassingen komt te staan. Hetzelfde geldt voor smartphones. Vrijwel alle nieuwe smartphones ondersteunen 4G. Slechts enkele keren komt nog weleens een model voorbij dat alleen 3G ondersteuning biedt. Om volledig gebruik te kunnen maken van de snelheid van 4G dien je zowel een ondersteunende smartphone als abonnement te hebben afgesloten.

4G is een verstandige keuze wanneer je vaak even op social media kijkt zoals Facebook of Twitter. De applicaties laden een stuk sneller en het is ook een heel stuk prettiger om even snel een filmpje te kijken. De snelheid waarmee 4G momenteel werkt is het beste te vergelijken met het reguliere internet thuis. Veel mensen hebben thuis internet via de glasvezel, ADSL of kabel. Met 4G zijn de snelheden die je kunt halen vergelijkbaar met die van je thuisinternet. Je kunt met 4G dus net zo vlekkeloos video’s bekijken als thuis.

4G: de toekomst van mobiel internet

Met de komst van 4G zijn er ook nieuwe deuren open gedaan voor de toekomst. Zo werken providers aan de mogelijkheid om te bellen via mobiel internet. Mogelijkheden zoals bellen via Facebook, WhatsApp en Skype behoren al tot de mogelijkheden, omdat hier alleen een dataverbinding voor nodig is. Hierdoor zijn er ook mogelijkheden ontstaan om aanzienlijk goedkoper te bellen, maar let wel op dat dit aardig wat data vereist.

Wat is mobiel internet?

Mobiel internet kennen we oorspronkelijk van termen zoals WAP en GPRS. De snelheid bij deze technieken lag nog erg laag en veel mogelijkheden waren er op dat moment om gebruik te maken van internet nog niet. Even simpel een e-mail sturen was er dan dus ook niet echt bij en laat staan dat social media vrijwel onmogelijk was. Enkele jaren geleden kwam 3G en hiermee werd de poort geopend voor snel mobiel internet. Het aanbod van mobiel internet steeg explosief en het duurde dan ook niet lang voor de snellere opvolger van 3G werd geïntroduceerd, genaamd 4G of LTE Advanced. 4G is inmiddels de vierde generatie netwerken en biedt super snel internet op je mobiele telefoon.

Zoals het woord mobiel internet eigenlijk al zegt, is er een mogelijkheid om op internet te gaan via de smartphone of tablet. Hiervoor is uiteraard wel een actieve dataverbinding nodig, maar tegenwoordig is het een algemeen goed dat dit in een abonnement zit verwerkt. Momenteel wordt mobiel internet aangeboden op zowel 3G als op 4G en de keuze is dan ook aan jou hoe snel jij graag deze mobiele snelweg wenst te bewandelen. Mobiel internet is zowel beschikbaar bij abonnementen als bij prepaid. Bij abonnementen zit dit vaak standaard in de bundel, terwijl bij prepaid hier vaak apart voor afgerekend moet worden. Ook zijn bij prepaid vaak aparte bundels te koop om zo toch goedkoop gebruik te kunnen maken van mobiel internet via 3G of 4G.

Wat zijn de mogelijkheden met 4G?

4gIn tegenstelling tot mobiel internet in het verleden daalt je internetsnelheid bij 4G niet op het moment dat er veel gebruikers actief zijn. De snelheid van je netwerk is dus stabiel en altijd gelijk. Hierdoor kan je met een 4G verbinding uitstekend films in HD kwaliteit bekijken. Ook kan je muziek via apps als bijvoorbeeld Spotify moeiteloos beluisteren in de beste kwaliteit en kan je apps in een razend tempo downloaden. De mogelijkheden eindeloos! Maar let op: deze eindeloze mogelijkheden komen met een prijs. Als je meer en sneller kan downloaden, heb je ook een ruimere databundel nodig. Kies dus voor een databundel met voldoende MB’s. Bij voorkeur minimaal 5 GB per maand.

Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris en Ruben.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons