Beste smartphones met veel werkgeheugen

In een wereld waarin alles steeds sneller gaat wil je natuurlijk wel bijblijven. Smartphones zijn hierin een belangrijk onderdeel. Naast een snelle processor is werkgeheugen ook wel RAM genoemd een belangrijke maatstaaf voor de snelheid waarmee je smartphone werkt. Meer RAM geheugen is automatisch sneller werken en vooral meer apps tegelijkertijd kunnen draaien. Ideaal voor multi-tasken en nodig bij gaming. Hier vind je de beste smartphones van dit moment met veel werkgeheugen.

Werkgeheugen of RAM geheugen is bij computers en smartphones een belangrijk onderdeel. In de laatste jaren is de hoeveelheid werkgeheugen flink gegroeid. Rond 2013 was 2 GB werkgeheugen al veel en waren alleen de vlaggenschepen hiermee uitgerust. Tegenwoordig zijn de budget modellen al bijna standaard voorzien van 2 GB RAM en is 6 GB bijna het minimum voor een premium model. Dit zijn de beste smartphones met veel werkgeheugen. Ben je eigenlijk op zoek naar smartphones met veel opslaggeheugen? Bekijk dan de koopgids populairste smartphones met veel opslaggeheugen.

Tip: Heeft dit overzicht je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9

De krachtigste smartphone van de nummer een smartphone fabrikant Samsung is natuurlijk de beste smartphone met veel werkgeheugen. De zakelijke Samsung Galaxy Note 9 is beschikbaar met 8 GB aan werkgeheugen. Meer kun je op dit moment niet eens krijgen. Koop je liever de 6 GB versie met 128 GB aan werkgeheugen? Dan heb je nog altijd een razend snel multi-task monster.

De Samsung Galaxy Note 9 heeft een prachtig 6,4 inch Super AMOLED beeldscherm in een schitterende glazen behuizing. Het vlaggenschip is voorzien van de Exynos 9810 processor en met 6 GB tot 8 GB aan werkgeheugen is dit de beste smartphone van dit moment. De dual camera’s van het toestel behoren tot de beste in de markt. De primaire 12 megapixel lens heeft twee diafragma’s van f/1.5 en f/2.4 zodat je de beste foto’s maakt bij weinig of normaal licht. De tweede 12 megapixel camera verzorgt 2x inzoomen en die prachtige bokeh diepte effecten. Je wordt gegarandeerd een smartphone fotograaf met deze smartphone met veel werkgeheugen.

2. OnePlus 6

OnePlus 6

In een lijst met telefoons met veel werkgeheugen kan natuurlijk geen OnePlus budget vlaggenschip ontbreken. Deze telefoons staan bekend vanwege het gebruik van veel werkgeheugen. De OnePlus 6 is het meest krachtige toestel dat er op dit moment beschikbaar is. Het vlaggenschip koop je echter voor honderden euro’s minder dan bijvoorbeeld de Note 9.

De OnePlus 6 heeft een moderne fullscreen behuizing die spatwaterdicht is. Het grote 6,28 inch AMOLED beeldscherm heeft een notch. Achter het schitterende scherm tref je de krachtige Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Ook dit razend snelle toestel is beschikbaar met 6 GB of 8 GB aan werkgeheugen en respectievelijk 128 GB of 256 GB aan opslagruimte. Dit toestel maakt ook nog eens prachtige foto’s met de dual hoofdcamera en flinke 16 megapixel selfie camera. De dual hoofdcamera’s van de OnePlus 6 behoren tot de top 10 van dit moment. Het toestel heeft een 16 megapixel primaire lens in combinatie met 20 megapixel lens. De OnePlus 6 is een van de beste telefoons met veel werkgeheugen en een slimme keuze.

3. Razer Phone

Razer Phone

De Razer Phone is in Nederland een van de weinige toestellen met wel 8 GB aan werkgeheugen. Dit toestel is gemaakt voor gaming en biedt daarom een geweldige hoeveelheid aan RAM. Het toestel heeft een 5,7 inch Quad-HD+ beeldscherm met extra hoge 120 Hz ververs snelheid. Hierdoor zijn beelden op jouw beeldscherm actueler dan bij gamers met andere toestellen. Je loopt dus net dat ene stapje voor. De Razer Phone heeft een strak ontwerp en is gemaakt voor gamers. Dankzij de front speakers wordt je tijdens het gamen helemaal in het spel gezogen.

De Razer Phone is uitgerust met de krachtige Snapdragon 835 processor van Qualcomm met 8 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslagruimte. De opslagruimte is te vergroten met een microSD kaart. Het toestel heeft een dubbele 12 megapixel hoofdcamera waarmee je prachtige foto’s maakt. De Razer Phone is een van de beste telefoons met erg veel werkgeheugen.

4. Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro

De meest geavanceerde camera smartphone en beste smartphone van 2018 volgens EISA mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De Huawei P20 Pro is een van de meest krachtige vlaggenschepen van dit moment. De telefoon heeft een snelle Kirin 970 AI processor met 6 GB aan werkgeheugen en standaard 128 GB opslagruimte. Deze combinatie verzorgt razend snelle verwerking van gegevens en je kunt optimaal multi tasken dankzij het grote 6,1 inch AMOLED beeldscherm.

Waarin dit toestel alle andere telefoons voorblijft zijn de drievoudige hoofdcamera’s van Leica. De Huawei P20 Pro is de allerbeste camera smartphone op dit moment. Het drietal bestaat uit een indrukwekkende 40 megapixel primaire camera in combinatie met 8 megapixel telelens en 20 megapixel zwart/wit camera. Je kunt tot 3x optisch inzoomen en tot 5x hybride. De primaire camera is gemaakt voor de mooiste beelden bij weinig licht en dankzij de slimme AI schiet je automatisch de mooiste beelden. Je wordt direct gezien als fotograaf in spee door je vrienden op Instagram of Snapchat met de Huawei P20 Pro.

5. HTC U12+

HTC U12+

HTC bleef lange tijd achter met het aantal camera’s en werkgeheugen. Met de HTC U12+ heeft de fabrikant uit Taiwan de achterstand dubbel en dwars ingehaald. Het is een van de beste smartphones met veel werkgeheugen op dit moment. De krachtige telefoon is voorzien van een Snapdragon 845 processor met wel 6 GB aan razend snel werkgeheugen. Het toestel heeft een prachtige glazen behuizing die waterdicht is.

De HTC U12+ heeft zowel aan de voor- als achterkant twee camera’s. Je maakt de mooiste selfies dankzij de dual 8 megapixel front camera’s. Aan de achterkant tref je misschien wel het beste camera duo van nu. De 12 megapixel en 16 megapixel hoofdcamera van het vlaggenschip schieten indrukwekkend mooie beelden. De HTC U12+ is een van de beste toestellen met veel RAM geheugen.

Vond je deze pagina nuttig?