Beste smartphones tot 100 euro

Een smartphone voor minder dan 100 euro? Dat is toch onmogelijk? Nee hoor. Tegenwoordig niet meer. Een smartphone biedt vele voordelen zoals apps, games, berichtenapplicaties en meer. Als je wilt genieten van de voordelen van een smartphone, zonder hier honderden euro’s aan uit te moeten geven, zijn er gelukkig nog steeds vele fabrikanten die aan je wensen zullen voldoen. Je kan een smartphone voor minder dan 100 euro los kopen en dan combineren met een sim only abonnement. Een andere mogelijkheid is een telefoon kopen in combinatie met een abonnement. Je hoeft dan vrijwel niets bij te betalen en je maandelijkse lasten zijn echt niet veel duurder dan een sim only abonnement. Welke smartphone kies jij? We tonen je een overzicht van de beste smartphones voor minder dan 100 euro.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

Bij iedere prijsklasse kiest de redactie van Telefoonabonnement.nl een telefoon uit die het beste is voor dit budget. Bij een prijs van maximaal 100 euro is er keuze uit verschillende budget telefoons. Een van de nieuwste modellen is de Nokia 1. Het is een zeer goed toestel gemaakt door het bekende merk Nokia. Deze oude vertrouwde naam is sinds 2017 nieuw leven ingeblazen door het Finse HMD Global. De fabrikant heeft direct een volledige lijn aan Android smartphones gelanceerd. Daarvan is de Nokia 1 het nieuwe budget toestel van 2018. Deze telefoon is een degelijk instapmodel voor een kind of volwassenen. In tegenstelling tot veel andere budget toestellen is dit een compacte 4G telefoon.

Het toestel heeft een 4,5 inch beeldscherm en is gemaakt van sterk kunststof dat beschikbaar is in hippe kleuren. De rekenkracht krijgt het toestel uit een prima 1,1 GHz MediaTek processor met 1 GB. Je hebt 8 GB ruimte voor je bestanden en foto’s. Achterop prijkt een 5 megapixel camera en je kunt natuurlijk ook selfies maken. Android 8 Go is het besturingssysteem en daarmee heeft de Nokia 1 zeker een streepje voor op de rest. Dankzij dit afgeslankte Android besturingssysteem ontvang je namelijk als eerste belangrijke updates.

Nokia 1

Het beste van Motorola voor bijna 100 euro

Wil je het beste voor weinig geld? Dan is het soms beter om iets boven de 100 euro te kijken. De Motorola Moto C Plus is namelijk een budget toestel die los 105 euro kost. In combinatie met een abonnement is de telefoon zelfs onder de 100 euro op de kop te tikken. Wij nemen deze complete smartphone mee in deze lijst aangezien je voor 5 euro meer, twee keer zoveel opslaggeheugen krijgt, 16 GB. Het toestel beschikt over een helder 5 inch HD beeldscherm en ook de camera is net weer beter dan gemiddeld. De 8 megapixel hoofdcamera heeft autofocus en een LED flitser. De Motorola smartphones zien er mooi uit en staan bekend om hun betrouwbaarheid. Kortom de telefoon geeft je veel meer plezier voor slechts 5 euro meer!

Motorola Moto C Plus

 

Alcatel U5

Alcatel maakt al jaren goede smartphones. Het merk is nu onder leiding van de Chinese fabrikant TCL gericht op het middensegment en lagere segment. De Alcatel U5 is een goed voorbeeld van goedkope smartphone met goede specificaties. De telefoon heeft een 5 inch beeldscherm met een resolutie van 854 x 480 pixels. De krachtbron is een MediaTek quad core processor met 1 GB aan werkgeheugen. Je hebt hiermee voldoende rekenkracht voor de basis applicaties zoals Whatsapp. Met 8 GB aan opslagruimte is een microSD kaart geen overbodige luxe. Het toestel ondersteunt 4G LTE en heeft een 2.050 mAh accu waarmee je een prima gebruiksduur hebt. Achterop prijkt een 8 megapixel hoofdcamera en selfies maak je met een 5 megapixel selfie camera.

Alcatel U5

Alcatel Pixi 4

Een ander merk dat zich vooral bezighoudt met de ontwikkeling van voordelige low budget smartphones is Alcatel. Dit merk is al vele jaren actief in Nederland, maar is nooit echt doorgebroken. Wel staat het merk bekend als kwalitatief, betrouwbaar en voordelig. Alcatel heeft diverse smartphones in de prijs tot 100 euro. Als beste koop hebben wij gekozen voor de Pixi 4. Deze smartphone beschikt over een 5 inch scherm, 8 GB opslagruimte en een 8 megapixels camera.

Alcatel PIXI 4 (5)

Het beste budget LG alternatief

Mocht je net iets meer geld hebben, zeg 110 euro. Dan is er zelfs een premium LG beschikbaar. De LG K4 2017 is een degelijke smartphone van de bekende smartphone fabrikant uit Zuid-Korea, LG. Het toestel is net iets duurder dan 100, maar zeker de moeite waard even te bekijken. Het toestel heeft een helder 5 inch beeldscherm en is gemaakt van kunststof. De krachtbron is een degelijke Snapdragon 220 processor van Qualcomm met 1 GB aan werkgeheugen. Er is 8 GB opslagruimte en die kun  je uitbreiden met een microSD kaart. De 4G smartphone draait op Android 6 en heeft een verwijderbare accu van 2.500 mAh. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant vind je een 5 megapixel camera. De LG K4 2018 is een goedkope smartphone van een premium merk die 2 tot 8 euro meer kost dan 100 euro.

LG K4 2017