Beste smartphones tot 200 euro

200 euro te weinig voor een behoorlijke telefoon? Onzin! Tegenwoordig heb je voor 200 euro een prima smartphone in huis waar je nog jarenlang plezier aan kan beleven. Wil je weten welke smartphone je het beste kunt kopen? In dit overzicht geven wij een persoonlijke advies en vertellen we welke smartphone per merk de beste koop is binnen het vastgestelde budget van 200 euro.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

In de prijsklasse tot 200 euro is er al keuze uit smartphones van premium merken zoals  Samsung, HTC, LG, Huawei, Motorola en LG. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Samsung Galaxy A3 2017. Het is een zuinige smartphone in het budget segment gemaakt door de premium smartphone maker Samsung. Het toestel kost nog geen 200 euro en beschikt over degelijke specificaties.

De Samsung Galaxy A3 2017 heeft een compact 4,7 inch Super AMOLED beeldscherm en een hippe behuizing. In de cameraheuvel achterop ligt een prima 13 megapixel camera met LED flitser. Selfies maak je met een 8 megapixel camera. Het voordeligste model van de Galaxy A lijn heeft een zuinige Exynos 7870 processor met 2 GB RAM en 16 GB opslagcapaciteit. De voordelige smartphone kan hiermee alle taken prima aan. De telefoon biedt meer dan voldoende ruimte voor de gemiddelde gebruiker. Het grote voordeel van deze compacte telefoon is dat het toestel waterdicht is (IP68). De Samsung Galaxy A3 2017 is een zuinig en degelijke smartphone en een misschien wel de beste keuze in dit segment.

Samsung Galaxy A3 2017

De beste telefoon van Motorola onder 200 euro

In het budget segment is Motorola een van de bekendste merken. De telefoons met batwing logo zijn rijk uitgerust en hebben een herkenbare look. De beste Motorola onder de 200 euro is de Motorola Moto G6 Play. Het is één van de weinige smartphones in deze lijst een groot fullscreen beeldscherm en wel 3 GB aan werkgeheugen. De goedkope mobiele telefoon is aangedreven door een zuinige 1.4 GHz quad core processor van Qualcomm en heeft 32 GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterkant vind je een luxe 13 megapixel camera voorzien van phase detection autofocus en een LED flitser. De vingerafdrukscanner vind je onder de flinke camera heuvel. De Motorola Moto G6 Play beschikt over een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding.

Motorola Moto G6 Play

De beste LG smartphone tot 200 euro

Liever een smartphone van het merk LG? Dat is ook mogelijk. LG lanceert jaarlijks een vlaggenschip en sinds 2017 ook een budget model daarvan. De LG Q6 is de eerste smartphone in de Q-lijn. Het is een compleet toestel met full screen ontwerp. Rond het 5,5 inch beeldscherm liggen slanke randen en daardoor is de telefoon relatief klein gebleven. De LG Q6 wordt aangedreven door de zuinige Snapdragon 435 processor met 3 GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant vind je een 13 megapixel camera en selfies maak je met een 5 megapixel camera.

LG Q6

De beste telefoon van Sony onder 200 euro

Van LG gaan we naar Sony. De bekende smartphone fabrikant uit Japan en maakt vooral high-end en midrange smartphones. Al kunnen oudere modellen nog wel eens in het lagere segment eindigen. De Sony Xperia XA1 is zo’n toestel. Nu de opvolger, de Sony Xperia XA2, is gelanceerd kun je deze aantrekkelijke budget Sony voor nog geen 200 euro op de kop tikken. Het toestel is uitgerust met een groot 5 inch HD beeldscherm en een degelijke MediaTek quad core processor. De Xperia heeft 3 GB aan werkgeheugen en er is 32 GB aan opslagcapaciteit. Je kunt die uitbreiden met een MicroSD kaart. De flinke 23 megapixel hoofdcamera is voorzien van phase detecion autofocus en LED flitser. De Sony Xperia XA1 draait op Android 8 en beschikt over een flinke 2.300 mAh accu.

Sony Xperia XA1

De beste HTC onder 200 euro

Een van de beste HTC smartphones onder de 200 euro is de HTC Desire 12. Het is een van de voordeligste telefoons van de premium smartphone fabrikant HTC. Dit is een moderne budget telefoon met groot 5,5 inch fullscreen beeldscherm dat vrijwel de gehele voorkant inneemt. De krachtbron van de voordelige HTC is een zuinige 1,3 Ghz processor met vier kernen bijgestaan door 3 GB werkgeheugen. Er is 32 GB opslagruimte beschikbaar met de mogelijkheid tot een microSD kaart. Aan de achterkant van deze telefoon vind je een 13 megapixel camera met luxe camera technieken zoals phase detection autofocus. Selfies maak je met de 5 megapixel selfie camera aan de voorkant. De HTC Desire 12 is een aantrekkelijke budget telefoon van het bekende merk HTC.

HTC Desire 12

De beste Huawei onder 200 euro

Als je op zoek bent naar een geschikte Huawei smartphone voor minder dan 200 euro hebben we goed nieuws. Huawei is één van de beste merken op het gebied van prijs/kwaliteit en weet als geen ander de prijzen zo laag mogelijk te houden. Een erg goed voorbeeld van zo’n smartphone is de Huawei Y7 2017. De telefoon uit 2017 is nu al beschikbaar onder de 200 euro. Het toestel heeft groot 5,5 inch HD beeldscherm netjes verwerkt in een degelijke kunststof behuizing. Aan de achterkant valt de prominente 12 megapixel hoofdcamera direct op. De processor is een betrouwbare en zuinige Qualcomm Snapdragon 435 processor. Deze quad core processor wordt geholpen door 2 GB aan werkgeheugen en er is 16 GB opslagruimte beschikbaar. Selfies maak je met een 8 megapixel camera. De Huawei Y7 2017 is een compleet toestel voor een lichte prijs.

Huawei Y7 2017
Vond je deze pagina nuttig?