Zoek je een losse telefoon om bijvoorbeeld te combineren met een sim only abonnement of bestaand abonnement, maar wil je niet meer dan 400 euro uitgeven? Op deze pagina geven wij je graag advies over de beste koop van dit moment in jouw budget. We vertellen je welke smartphone ons persoonlijke voorkeur heeft en welke smartphone van Samsung, Huawei, HTC, LG of Honor je het beste kunt kopen.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

Per categorie geeft de redactie van Telefoonabonnement.nl zijn persoonlijk advies over de beste smartphone in deze prijsklasse. Mocht je zelf al een merkvoorkeur hebben en daar niet van af willen wijken kan je ook direct naar je gewenste merk skippen. Met een budget van maximaal 400 euro raden wij de Samsung Galaxy S6 aan. Dit is Samsung’s vlaggenschip van 2015 en één van de populairste smartphones van dat jaar. De smartphone is scherp geprijsd en is krachtig genoeg om nog jaren plezier van te hebben.

Samsung Galaxy S6
Bekijk specificaties
Los toestel: € 329,00
Abonnement vanaf € 22,00 p/m
Beste deal

Beste Huawei met een budget tot 400 euro

Huawei kan als merk niet ontbreken in dit lijstje. Het merk heeft zich in korte tijd bewezen als een fabrikant dat prijs en kwaliteit uitstekend weet te combineren. Huawei is groot geworden in ons land met de komst van de Ascend P6. Inmiddels is deze smartphone niet meer van deze tijd en al wat jaren oud. De opvolgers ervan zijn echter ook niet mis en bevatten uitstekende specificaties, een mooi design en een voordelig prijskaartje. In deze prijsrange hoeven we niet lang na te denken en raden wij de Huawei Nova aan.

Huawei Nova
Bekijk specificaties
Los toestel: € 257,00
Abonnement vanaf € 15,50 p/m
Beste deal

Beste LG smartphone voor maximaal 400 euro

En ook de Zuid-Koreaanse fabrikant LG is zeer actief met het ontwikkelen van uitstekende mid-range smartphones voor nog geen 400 euro. Vele successen van LG zijn bijvoorbeeld de G (voorheen Optimus G)-serie, zoals de LG G4 en LG G5. Deze vlaggenschepen hebben veel last van concurrenten als Apple en Samsung en worden daardoor vrij scherp geprijsd aangeboden. Het nieuwste model heb je daardoor nu voor nog geen 500 euro en het model van een jaar daarvoor past binnen dit budget. Wij raden dan ook aan om de verschillen tussen de LG G4 en de LG G5 even goed met elkaar te vergelijken. Is je budget maximaal 400 euro dan voldoet de G4 prima aan al je wensen. Heb je toch nog een paar tientjes extra over voor je nieuwe smartphone, kies dan voor de LG G5.

LG G4
Bekijk specificaties
Los toestel: € 327,00
Abonnement vanaf € 19,00 p/m
Beste deal
LG G5
Bekijk specificaties
Los toestel: € 349,00
Abonnement vanaf € 20,00 p/m
Beste deal

De beste HTC voor minder dan 400 euro

Naast Samsung, Huawei en LG is HTC ook één van de bekendere merken in Nederland op het gebied van smartphones. HTC heeft een high-end serie, en werkt met de Desire-serie aan voordelige midrange en lowbudget toestellen. In de prijsklasse tot 400 euro kom je net niet in aanmerking voor het nieuwste vlaggenschip van HTC, maar een snelle middenklasser gaat zeker lukken. Ook kan je kiezen voor het vlaggenschip van een jaar eerder. Zo is de HTC One M9 verkrijgbaar voor minder dan 400 euro en heeft HTC recentelijk een nieuwere uitvoering van One M9 op de markt gebracht met een verbeterde camera, genaamd HTC One M9 Camera Edition. In deze prijsklassen adviseren wij dan ook zonder twijfel de One M9 Camera Edition.

HTC One M9 Prime Camera Edition

Beste Honor telefoon tot 400 euro

Een nog vrij onbekend merk in ons land is Honor, maar daar gaat snel verandering in komen. Dit merk is onderdeel van Huawei en zeker in de prijsklasse tot 400 euro erg interessant. Honor onderscheid zich in uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Een smartphone van Honor die we je dan ook absoluut willen aanbevelen is de Honor 8. Dit is Honor’s high-end smartphone van 2016. De smartphone ziet er zeer mooi uit, ligt lekker in de hand, bevat uitmuntende specs en is verkrijgbaar voor minder dan 400 euro. Een aanrader in deze prijsklasse!

Honor 8
Bekijk specificaties
Los toestel: € 349,00
Abonnement vanaf € 20,00 p/m
Beste deal
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones