beste smartphones onder 400 euro

Zoek je een losse telefoon om bijvoorbeeld te combineren met een sim only abonnement of bestaand abonnement, maar wil je niet meer dan 400 euro uitgeven? Op deze pagina geven wij je graag advies over de beste koop van dit moment in jouw budget. We vertellen je welke smartphone ons persoonlijke voorkeur heeft en welke smartphone van Samsung, Huawei, HTC, LG of Honor je het beste kunt kopen.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

Per categorie geeft de redactie van Telefoonabonnement.nl zijn persoonlijk advies over de beste smartphone in deze prijsklasse. Mocht je zelf al een merkvoorkeur hebben en daar niet van af willen wijken? Dan kan je ook direct naar het gewenste merk gaan. Met een budget van maximaal 400 euro raden wij de Motorola Moto X4 aan. Het is een midrange smartphone voorzien van de nieuwste Snapdragon 630 processor met 3 GB aan werkgeheugen. De telefoon schittert je letterlijk tegemoet en is waterdicht (IP68). Een mooie smartphone met twee hoofdcamera’s en moderne connectiviteit. De Motorola Moto X4 heeft  kracht genoeg voor jaren plezier.

Motorola Moto X4
Bekijk specificaties
Los toestel: € 348,00
Abonnement vanaf € 18,50 p/m
Beste deal

Beste Huawei met een budget tot 400 euro

Huawei kan als merk niet ontbreken in dit lijstje. Het merk heeft zich in korte tijd bewezen als een fabrikant dat prijs en kwaliteit uitstekend weet te combineren. Huawei is groot geworden in ons land met de komst van de Ascend P6. Inmiddels is deze smartphone niet meer van deze tijd en al wat jaren oud. De opvolgers zijn echter ook niet mis. De Chinese smartphones bevatten uitstekende specificaties, een mooi design en een voordelig prijskaartje. In deze prijsrange is het dan ook niet moeilijk om een goede keuze te maken. Wij raden je de Huawei Mate 10 Lite aan. De gloed nieuwe smartphone heeft een groot 5,9 inch beeldscherm in een relatief compacte behuizing. Het is één van de eerste of misschien wel de eerste smartphone in Nederland met vier camera’s. Kortom een compleet en luxe smartphone met een aantrekkelijke prijs.

Huawei Mate 10 Lite
Bekijk specificaties
Los toestel: € 299,00
Abonnement vanaf € 17,00 p/m
Beste deal

Beste Sony smartphone voor maximaal 400 euro

Het Japanse merk Sony maakt naast voortreffelijke camera’s ook degelijke smartphones. De Sony Xperia lijn bestaat uit telefoons met een herkenbare look. De nieuwe Xperia XZ lijn werd in 2016 afgetrapt met het topmodel de Sony Xperia XZ. Het is een krachtig vlaggenschip met de Snapdragon 820 processor en 3 GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant vind je een zeer goede 23 megapixel camera voorzien van luxe camera technieken. De telefoon is stof- en waterdicht en krijgt de IP68 certificatie.

Sony Xperia XZ
Bekijk specificaties
Los toestel: € 338,00
Abonnement vanaf € 19,00 p/m
Beste deal

De beste HTC voor minder dan 400 euro

Naast Samsung, Huawei en LG is HTC ook één van de bekendere merken in Nederland op het gebied van smartphones. HTC heeft een high-end serie en werkt met de Desire-serie aan voordelige midrange en lowbudget toestellen. In 2017 verscheen voor het eerst de HTC U lijn. Vroeger moest je nog wachten tot een vlaggenschip van het jaar daarvoor goedkoop werd. Tegenwoordig is er de HTC U Ultra. Het eerste HTC vlaggenschip van 2017 is nu beschikbaar voor minder dan 400 euro. De krachtige smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 821 met 4GB aan werkgeheugen. De telefoon heeft één van de beste camera’s van de huidige generatie smartphones.

HTC U Ultra
Bekijk specificaties
Los toestel: € 304,00
Abonnement vanaf € 17,50 p/m
Beste deal

De beste Samsung telefoon tot 400 euro

De nummer één smartphone fabrikant in de wereld mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Zo staat de Samsung Galaxy S6 al jaren in deze lijst. Tegenwoordig zijn er meer uitstekende Samsung Galaxy modellen die aan te raden zijn. In deze prijsklasse raden wij de Samsung Galaxy A5 2017 aan. De smartphone heeft een prachtig 5,2 inch AMOLED beeldscherm achter sterk Gorilla Glass. Aan de achterkant vind je een goede 16 megapixel camera met f/1.9 diafragma. Een krachtige Exynos processor met 3 GB aan werkgeheugen geeft de telefoon genoeg pit. De Samsung Galaxy A5 2017 is IP68 gecertificeerd.

Samsung Galaxy A5 2017
Bekijk specificaties
Los toestel: € 279,00
Abonnement vanaf € 16,00 p/m
Beste deal