Beste smartphones tot 400 euro

Zoek je een losse telefoon om bijvoorbeeld te combineren met een sim only abonnement of bestaand abonnement, maar wil je niet meer dan 400 euro uitgeven? Op deze pagina geven wij je graag advies over de beste koop van dit moment in jouw budget. We vertellen je welke smartphone ons persoonlijke voorkeur heeft en welke smartphone van Samsung, Huawei, HTC, LG of Honor je het beste kunt kopen.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

Per categorie geeft de redactie van Telefoonabonnement.nl zijn persoonlijk advies over de beste smartphone in deze prijsklasse. Mocht je zelf al een merkvoorkeur hebben en daar niet van af willen wijken? Dan kan je ook direct naar het gewenste merk gaan. Met een budget van maximaal 400 euro raden wij de Motorola Moto X4 aan. Het is een midrange smartphone voorzien van de nieuwste Snapdragon 630 processor met 3 GB aan werkgeheugen. De telefoon schittert je letterlijk tegemoet en is waterdicht (IP68). Een mooie smartphone met twee hoofdcamera’s en moderne connectiviteit. De Motorola Moto X4 heeft  kracht genoeg voor jaren plezier.

Motorola Moto X4

Beste Huawei met een budget tot 400 euro

Huawei kan als merk niet ontbreken in dit lijstje. Het merk heeft zich in korte tijd bewezen als een fabrikant dat prijs en kwaliteit uitstekend weet te combineren. De nummer drie smartphone fabrikant biedt een uitstekende keuze in dit segment met de Huawei P20 Lite. Het is een krachtige smartphone voor het middensegment met een moderne look. De telefoon is volledig van de tijd met een groot 5,84 inch Full HD+ beeldscherm met inkeping (notch). In die inkeping tref je de 16 megapixel selfie camera van het toestel. De krachtbron van de Huawei P20 Lite is een snelle Kirin 659 processor van Huawei met 4 GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant tref je de dual hoofdcamera bestaande uit een 16 megapixel lens met 2 megapixel lens voor diepte. Je maakt prachtige foto’s met de hoofdcamera en de telefoon heeft een rijk camera menu.

Huawei P20 Lite

Beste Sony smartphone voor maximaal 400 euro

Het Japanse merk Sony maakt naast voortreffelijke camera’s ook degelijke smartphones. De Sony Xperia lijn bestaat uit telefoons met een herkenbare look. De nieuwe Xperia XZ lijn werd in 2016 afgetrapt met het topmodel de Sony Xperia XZ. Het is een krachtig vlaggenschip met de Snapdragon 820 processor en 3 GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant vind je een zeer goede 23 megapixel camera voorzien van luxe camera technieken. De telefoon is stof- en waterdicht en krijgt de IP68 certificatie.

Sony Xperia XZ

De beste HTC voor minder dan 400 euro

Naast Samsung, Huawei en LG is HTC ook één van de bekendere merken in Nederland op het gebied van smartphones. HTC heeft een high-end serie en werkt met de Desire-serie aan voordelige midrange en lowbudget toestellen. In 2017 verscheen voor het eerst de HTC U lijn. Vroeger moest je nog wachten tot een vlaggenschip van het jaar daarvoor goedkoop werd. Tegenwoordig is er de HTC U Ultra. Het eerste HTC vlaggenschip van 2017 is nu beschikbaar voor minder dan 400 euro. De krachtige smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 821 met 4GB aan werkgeheugen. De telefoon heeft één van de beste camera’s van de huidige generatie smartphones.

HTC U Ultra

De beste Samsung telefoon tot 400 euro

De nummer één smartphone fabrikant in de wereld mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Zo staan de Samsung Galaxy S vlaggenschepen al jaren in deze lijst. Tegenwoordig zijn er meer uitstekende Samsung Galaxy modellen die aan te raden zijn. In deze prijsklasse raden wij de Samsung Galaxy S7 aan. Het vlaggenschip uit 2016 voldoet nog altijd aan de 4G eisen en snelheid eisen van nu. De smartphone heeft een prachtig 5,1 inch Super AMOLED beeldscherm achter sterk Gorilla Glass. Aan de achterkant vind je een uitstekende 12 megapixel f/1.7 camera die optisch gestabiliseerd is en super snel scherp stelt via phase detection autofocus. Een krachtige Exynos processor met 4 GB aan werkgeheugen geeft de telefoon genoeg pit. De Samsung Galaxy S7 is IP68 gecertificeerd.

Samsung Galaxy S7