Beste smartphones tot 500 euro

Als je een absolute topper onder de smartphones wenst, maar niet vast wilt zitten aan een langdurig abonnement? Dan is het ook mogelijk om je smartphone los te kopen. Op deze pagina geven wij je graag advies over welke smartphones de beste zijn met een budget van maximaal € 500,-. Waarom € 500,-? Voor dat bedrag heb je een echte high-end smartphone in huis waar je meerdere jaren mee vooruit kunt. Je hoeft echt niet ieder jaar een nieuw toestel uit te zoeken. De keuze binnen deze prijscategorie is erg ruim en er is genoeg keuze uit vrijwel ieder merk voor een uitstekende smartphone.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

Per prijscategorie geven wij ons persoonlijke advies. Mocht je zelf op zoek zijn naar een ander merk dan hier staat beschreven? Dan kan je ook direct skippen naar je merkvoorkeur. In deze prijscategorie krijgt je volgens de redactie van Telefoonabonnement.nl het meeste waar voor je geld bij de Samsung Galaxy A8 2018.

Samsung staat natuurlijk bekend om de premium Samsung Galaxy S serie. Jaarlijks wordt deze serie verbeterd en nog mooier. Een uitstekend en goedkoper alternatief uit 2018 is de Samsung Galaxy A8 2018. Het is een zeer krachtig toestel dat in snelheid tegen de vlaggenschepen aan schurkt. Het toestel wordt aangedreven door een 2,2 Ghz octa core Exynos processor met 4 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit. De smartphone beschikt over een schitterend 5,6 inch Full HD Super AMOLED beeldscherm dat vrijwel de volledige voorkant inneemt (ruim 75%). Boven het beeldscherm tref je wel twee camera’s waarmee je prachtige selfie foto’s maakt. Het duo bestaat uit een 16 megapixel en 8 megapixel lens. De hoofdcamera doet ook niet onder voor de beste. De 16 megapixel hoofdcamera heeft een f/1.7 diafragma en is voorzien van phase detection autofocus en een LED flitser. De Samsung Galaxy A8 2018 is IP68 gecertificeerd.

Samsung Galaxy A8 2018

De beste iPhone voor minder dan 500 euro

Apple is een van de meest populaire fabrikanten in de wereld. In aantal verkochte smartphones is de Amerikaanse de nummer twee in de wereld. Liefhebbers van iPhones moeten echter diep in hun buidel tasten en de prijs van de vlaggenschepen blijft ook lang hoog. Toch kun je net binnen de 500 euro een Apple iPhone 6s kopen. De iPhone 6s werd eind 2015 geïntroduceerd en is nog altijd een zeer populaire telefoon. Het vlaggenschip wordt aangedreven door de razend snelle A9 processor met 2 GB aan werkgeheugen. In de sterke aluminium behuizing schuilt een 12 megapixel hoofdcamera met phase detection autofocus. Boven het beeldscherm tref je een 5 megapixel camera voor selfies en Facetime. Nog net binnen het budget van 500 euro is de Apple iPhone 6s een uitstekende keuze.

iPhone 6S

De beste LG onder 500 euro

Naast de nummer één smartphone fabrikant Samsung kent Zuid Korea nog een grote smartphone fabrikant, namelijk LG Electronics. Het merk heeft aan het begin van dit jaar de LG G6 gelanceerd. Het was één van de eerste vlaggenschepen met een full screen ontwerp. De smartphone beschikt over een groot 5,7 inch Quad HD+ beeldscherm in een relatief kleine behuizing. De smartphone is super sterk, MIL-STD-810G, en waterdicht (IP68). Binnen de robuuste premium behuizing schuilt een Snapdragon 821 processor van Qualcomm met 4 GB. Aan de achterkant tref je twee uitstekende hoofdcamera’s en het vlaggenschip beschikt over een Quad DAC voor kraakhelder geluid.

LG G6

De beste Sony Xperia onder 500 euro

Binnen het premium segment vind je steeds minder compacte smartphones. Iemand met kleine handen of een wens voor klein toestel wordt bijna gedwongen te kijken in de goedkopere segmenten. Sony denkt daar anders over en heeft enkele aantrekkelijke compacte vlaggenschepen.

De Sony Xperia XZ1 Compact was een compact toestel met vlaggenschip specificaties. De kleine smartphone heeft een 4,6 inch beeldscherm achter sterk Gorilla Glass 5. De compacte behuizing is waterdicht (IP68). Binnenin vind je de krachtige Snapdragon 835 processor van Qualcomm met 4 GB RAM. Er is 32 GB opslagruimte en je krijgt ruimte voor een microSD kaart tot 256 GB. Zoals je mag verwachten van Sony beschikt de Xperia over een flinke camera. De 19 megapixel Motion Eye camera is rijk uitgerust en je kunt er super slow motion beelden mee maken. Het toestel heeft een 2,700 mAh accu en draait op Android 8 Oreo.

Sony Xperia XZ1 Compact

De beste Huawei onder 500 euro

Huawei is inmiddels doorgeschoten naar de derde plek qua populariteit. En niet alleen bij ons, maar wereldwijd. Huawei was al één van de grootste merken in China, maar is sinds een aantal jaar ook actief in ons land. De Chinese fabrikant heeft een naam gemaakt met voordelige telefoons voor een aantrekkelijke prijs. Tegenwoordig wil het merk ook de high-end markt veroveren. Daartoe is het een samenwerking aangegaan met Leica. De Huawei P10 is een vrucht uit die samenwerking. De krachtige smartphone van Huawei beschikt over drie Leica camera’s. Aan de voorkant tref je een 8 megapixel camera een achterop de dual hoofdcamera bestaande uit een 20 megapixel en 12 megapixel camera. De krachtige Kirin 960 processor met 4 GB aan werkgeheugen geeft je meer dan genoeg power om werkelijk alle taken aan te kunnen.

Huawei P10