Beste selfie camera smartphones

De selfie camera is van groot belang in de hedendaagse smartphone. Vooral de jeugd van nu deelt te pas en te onpas selfies via social media zoals Facebook, Instagram en Snapchat. De front camera is voor meer dan selfies te gebruiken tegenwoordig. Zo kun je met de nieuwste vlaggenschepen van nu bijzondere augmented reality (AR) beelden maken van jezelf. Zowel de nieuwste Apple als Samsung smartphones maken prachtige AR Emoji’s die je weer kunt delen via sociale media. Zakelijk gezien zijn de selfie camera’s natuurlijk ook van belang. Tegenwoordig ben je met 4G razend snel online en kun je vergaderingen live volgen vanuit huis. Je wilt tijdens video gesprekken natuurlijk wel duidelijk in beeld komen.

Er zijn krachtige selfie camera’s te vinden in premium smartphones maar ook in de budget modellen. Hier zijn de vijf beste selfie smartphones van dit moment.

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9

De nummer één selfie smartphone van het moment is de Samsung Galaxy S9. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung heeft niet perse een veel betere selfie camera dan Galaxy S8, maar door de AI features is het wel de betere keuze. Het toestel beschikt over de nieuwste specificaties en een groot 5,8 inch beeldscherm waarop je selfies niet beter kunnen worden weergegeven. De glazen behuizing van dit vlaggenschepen is zelfs waterdicht (IP68) zodat je ook in de regen de beste selfies kunt maken.

De Samsung Galaxy S9 heeft dus niet alleen een uitstekende 12 megapixel hoofdcamera met dubbele diafragma. De Galaxy beschikt ook over een uitstekende 8 megapixel f/1.7 selfie camera. Je maakt hiermee prachtige selfies en met de functie selectieve focus krijg je het prachtige Bokeh effect. Dankzij de slimme artificial intelligence kun je jezelf ook omzetten in een Emoji die jouw gezichtsuitdrukkingen heeft. De Samsung Galaxy S9 is de beste selfie smartphone van dit moment.

2. iPhone X

iPhone X

Een ander vlaggenschip met bijzonder goede selfie camera is natuurlijk de Apple iPhone X. De Apple beschikt over een 7 megapixel f/2.2 camera. Je kunt hiermee beeldige selfies maken en Apple was de eerste fabrikant met AR Emoji’s. Via de gezichtsscanner van het premium vlaggenschip kun je een AR animatie van jezelf maken die je vervolgens kunt delen met de gehele wereld. Apple AR EmojiDe snelste smartphone in de wereld wordt aangedreven door een krachtige A11 Bionic processor van Apple zelf met 3 GB aan werkgeheugen.

Naast een voortreffelijke selfie camera beschikt het vlaggenschip over een bijzonder goede dual camera opstelling. De twee 12 megapixel camera’s zijn optisch gestabiliseerd en behoren volgens cameratest site DxOMark tot de beste smartphone camera’s van 2017.

3. Huawei Mate 10 Lite

Huawei Mate 10 Lite

Binnen het middensegment is Huawei al enkele jaren hét merk in Nederland. De Chinese fabrikant besteedt erg veel aandacht aan de kwaliteit van haar smartphones maar vooral ook de camera capaciteiten. Je ziet dat vooral in de vlaggenschepen terug met de slimme Leica samenwerking. Ook de budget modellen van Huawei beschikken over goede camera’s. De Huawei Mate 10 Lite is een van de meest complete mid-range smartphones die je op dit moment kunt kopen. De smartphone is een uitstekende selfie telefoon. De Mate 10 Lite beschikt namelijk over twee selfie camera’s waarmee je zelfs prachtige Bokeh effecten kunt maken. De smartphone beschikt daarnaast over goede hardware.

Achter het grote 5,93 inch Full Screen beeldscherm tref je een snelle Kirin 659 processor samen met 4 GB RAM. Aan de voorkant van de Huawei Mate 10 Lite tref je een 16 megapixel en 2 megapixel hoofdcamera uitgerust met de nieuwste camera technieken.

4. Sony Xperia XA2 Ultra

Sony Xperia XA2 Ultra

De Sony Xperia XA2 Ultra markeert de start van een nieuw Xperia ontwerp. De nieuwste lichting Xperia smartphones van Sony zijn niet langer meer herkenbaar aan strakke rechte lijnen en camera’s in de rechter boven hoek. De mid-range Sony smartphone is rijk uitgerust met krachtige processor en goede camera’s. De telefoon behoort tot de beste camera smartphones vanwege twee flinke 16 megapixel en 8 megapixel front camera’s. De primaire 16 megapixel selfie camera is zelfs optisch gestabiliseerd voor kraakheldere foto’s en beschikt over autofocus. Als krachtbron van de Japanse smartphone dient een snelle Snapdragon 630 processor met 4 GB aan werkgeheugen.

Selfies kun je terugkijken op het grote 6 inch beeldscherm dat voor een Sony telefoon zeer slanke randen heeft gekregen. De hoofdcamera is eveneens indrukwekkend te noemen. Het is een 23 megapixel Sony camera voorzien van phase detection autofocus en een LED flitser.

5. HTC U12+

HTC U12+

De HTC U12+ is niet alleen het eerste HTC toestel met twee hoofdcamera’s. De krachtige premium smartphone heeft ook twee uitstekende selfie camera’s. HTC is al jaren bekend binnen de smartphone-wereld vanwege de geweldige camera’s. Dit vlaggenschip is met recht een van de beste selfie smartphones van dit moment. Het selfie duo bestaat uit twee 8 megapixel selfie camera’s. Het resultaat is verbluffend mooi. Daarnaast is de premium smartphone natuurlijk uitgerust met de laatste snufjes. De telefoon heeft een groot 6 inch beeldscherm waarop je selfie foto’s prachtig worden weergegeven. De krachtbron van het vlaggenschip is een snelle Snapdragon 845 processor met 6 GB aan werkgeheugen.

Naast een tweetal goede selfie camera’s heeft de HTC U12+ ook twee hoofdcamera’s. Dit duo bestaat uit een 12 megapixel camera in combinatie met 16 megapixel camera. Je schiet de mooiste foto’s met deze telefoon.

Vond je deze pagina nuttig?