beste low budget smartphones

Een budget smartphone is een smartphone met dezelfde functies als ieder andere willekeurige smartphone, maar dan met minder krachtige specificaties en voor een veel lagere prijs. Een budget toestel kost niet meer dan € 200,-. Het leven is al duur genoeg, dus waarom zou je te veel voor een telefoon betalen? Fabrikanten als Samsung, Huawei, Honor, Motorola en LG spelen handig in op alle mogelijke geïnteresseerden en bieden voor ieder wat wils. De meeste fabrikanten hebben dan ook een uitgebreid assortiment aan voordelige budget smartphones. Wil je weten welke budget smartphone je het beste kunt kopen? Wij hebben een uitgebreid overzicht gemaakt van de 5 beste goedkope telefoons van dit moment. We werken deze lijst regelmatig bij zodat hij altijd actueel is.

1. Samsung Galaxy J3 (2016)

Samsung Galaxy J3
Bekijk specificaties
Los toestel: € 122,00
Abonnement vanaf € 10,00 p/m
Beste deal

De aantrekkelijkste keuze is de Samsung Galaxy J3 uit 2016. Het toestel is gemaakt door de nummer één smartphone maker in de wereld, Samsung. Tegenwoordig kun je het toestel al kopen voor nog geen 130 euro. De smartphone beschikt over prima specificaties voor een ontzettend lage prijs. Het toestel heeft een erg mooi beeldscherm voor deze prijsklasse. Het 5 inch Super-AMOLED scherm heeft een resolutie van 1.280 x 720 pixels. Een zuinige quad core processor is de krachtbron en krijgt 1,5 GB aan werkgeheugen. Je hebt 8 GB opslagcapaciteit en mocht je meer nodig hebben is er een mogelijkheid voor een mircoSD kaart. De grote 2.600 mAh accu in combinatie met de zuinig processor geven je een lange gebruiksduur. Het is een dual SIM toestel en dat is een functies die je niet vaak terug ziet in dit segment.

2. Huawei Y7 2017

Huawei Y7 2017
Bekijk specificaties
Los toestel: € 175,00
Abonnement vanaf € 12,50 p/m
Beste deal

Voor nog geen 200 euro koop je de Huawei Y7 2017. Het voordeel van deze Chinese smartphone is nog meer geheugen en een degelijke 12 megapixel camera. De budget Huawei heeft een zuinige 1.4 GHz Snapdragon 435 processor van Qualcomm en 2 GB aan werkgeheugen. Huawei levert 16 GB aan opslag en de smartphone heeft een degelijke 4.000 mAh accu. Een flinke accu voor een toestel met een 5,5 inch beeldscherm. Dankzij de zuinige specificaties zal je het goedkope toestel veel minder vaak opladen dan je vroeger gewend was. De smartphone heeft een simpel en degelijk ontwerp en behoort tot één van de beste keuzes in dit segment. Je maakt selfies met de 8 megapixel camera aan de voorkant. De Huawei Y7 2017 is een groot en compleet toestel voor een lage prijs.

3. Motorola Moto G5

Motorola Moto G5
Bekijk specificaties
Los toestel: € 178,00
Abonnement vanaf € 11,50 p/m
Beste deal

Een van de aantrekkelijkste smartphones in dit segment is de Motorola Moto G5. De nieuwe smartphone bevindt zich in de top van deze prijsklasse en dat zie je direct terug in de specificaties. De herkenbare smartphone met hippe Batwing logo heeft uitstekende specificaties bij een voordelige prijs. De Motorola wordt aangedreven door de Snapdragon 430 processor van Qualcomm. Het is een zuinige en degelijke 1,4 GHz octa core processor. Motorola heeft de smartphone uitgerust met 3 GB werkgeheugen en 16 GB aan opslagcapaciteit. Hiermee kun je al bijna iedere app of game draaien zonder problemen. De zuinige processor krijgt stroom uit een flinke 2.800 mAh accu die je ook nog eens snel kunt opladen. Aan de achterkant prijkt een flinke cameraheuvel met een 13 megapixel camera voorzien van luxe cameratechnieken. Selfies maak je met de 5 megapixel selfie camera aan de voorkant. De Motorola Moto G5 geeft je een hoge kwaliteit en snelheid voor een zeer scherpe prijs van nog geen € 200,-.

4. Alcatel A3

Alcatel A3
Bekijk specificaties
Los toestel: € 126,00
Abonnement vanaf € 11,50 p/m
Beste deal

Een merk dat je misschien nog niet zo vaak heb gehoord bij smartphones is Alcatel. De fabrikant maakt al vele jaren smartphones en is met name groot in de ontwikkeling van budget telefoons. De Alcatel A3 is volgens ons één van de beste budget smartphones van dit moment. Het toestel kost net iets meer dan 120 euro en daarvoor haal je een complete smartphone in huis. De smartphone beschikt over een 5 inch HD beeldscherm met een zuinige MediaTek processor en 1,5 GB aan werkgeheugen. Je hebt zo voldoende power voor de basis apps. De goedkope Alcatel A3 heeft daarnaast 16 GB aan opslagruimte waarmee je meer dan voldoende ruimte krijgt voor gemiddeld gebruik. Aan de achterkant zie je de 13 megapixel f/2.0 camera met LED flitser. Selfies maak je ook in donkere locaties met de 5 megapixel selfie camera dankzij een LED. Het toestel heeft 2.460 mAh accu en dankzij de zuinige specificaties haal je een uitstekende gebruiksduur.

5. Samsung Galaxy J3 (2017)

Samsung Galaxy J3 2017
Bekijk specificaties
Los toestel: € 163,00
Abonnement vanaf € 11,50 p/m
Beste deal

De nummer 5 in deze lijst zou zelfs op nummer één gezet kunnen worden, ware het niet dat de telefoon een goedkoper alternatief heeft. De Samsung Galaxy J3 2017 is een krachtige budget smartphone voorzien van enkele luxe specificaties voor een zeer schappelijke prijs. De Koreaanse budget smartphone is al ruim onder de 200 euro te koop. De telefoon beschikt over een helder 5 inch HD beeldscherm en heeft een opvallend ontwerp. Aan de achterkant zie je de ovale camera heuvel met 13 megapixel f/1.9 camera en LED flitser. De 5 megapixel selfie camera aan de voorkant heeft ook een LED flitser om donkere locaties bij te lichten. De Samsung Galaxy J3 2017 wordt aangedreven door een zuinige Exynos 7570 processor van Samsung zelf. Je krijgt 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB opslagruimte. De goedkope telefoon is krachtig genoeg voor de gemiddelde taken en heeft ruimte zat voor een flink aantal apps. Een degelijk toestel van een betrouwbaar merk en een slimme keuze in dit segment.