Beste camera smartphones

Kan je de tijd nog herinneren dat je op zoek ging naar een nieuwe digitale camera? Tegenwoordig is dat niet meer nodig. De meeste smartphones hebben al een geweldige camera aan boord. Maar ja, hoe weet je welke smartphone de beste camera aan boord heeft? Er zijn zoveel verschillende modellen. Daarnaast zegt de hoeveelheid megapixels al lang niet meer zo veel over de kwaliteit van de camera. De software, diafragma, twee of een camera en de lens zijn minstens net zo belangrijk. Voor wie op zoek is naar een goede smartphone en ook nog eens een smartphone met goede camera-functies wil, die is op deze pagina op het juiste adres.

In deze top 5 geven wij graag enkele adviezen over welke smartphones op dit moment de beste camera aan boord hebben. We werken deze lijst regelmatig bij zodat je altijd een actuele lijst van de 5 beste camera telefoons ziet staan.

1. Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung Galaxy S9 Plus

De nummer één camera smartphone van dit moment is de Samsung Galaxy S9 Plus. Het grote vlaggenschip heeft misschien de looks van zijn voorganger de Samsung Galaxy S8 Plus, maar vergis je niet. De nieuwste generatie is op alle fronten een upgrade in vergelijking tot de voorganger. Het nieuwe vlaggenschip beschikt over hetzelfde 6,2 inch WQHD+ Super AMOLED beeldscherm vrijwel zonder bezels (randen). Binnen de stof- en waterdichte glazen behuizing schuilt de meest krachtige Android processor, namelijk de Exynos 9810 met 6 GB aan werkgeheugen. Draai je de Galaxy S9 Plus om dan kijk je naar de beste smartphone camera’s van 2018.

Het camera duo bestaat uit twee 12 megapixel camera’s en verzorgen tot 2x optische zoom. Vooral de primaire camera is bijzonder vanwege de dubbele diafragma van f/1.5 en f/2.4. Hierdoor zijn de prestaties van de camera zowel in normaal licht als in situaties met weinig licht uitstekend. Nieuw is de slow motion functie waarbij je de wereld vrijwel stil kunt leggen met 960 frames per seconde bij 720p videokwaliteit. De Samsung Galaxy S9 Plus is een allround smartphone en beschikt over de beste smartphone camera van dit moment.

2. Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro

In een smartphone wereld vol dubbele hoofdcamera’s is er natuurlijk altijd plaats voor meer camera’s moet Huawei hebben gedacht bij de ontwikkeling van de Huawei P20 Pro. Het krachtige premium vlaggenschip is voorzien van niet twee maar wel drie hoofdcamera’s. In de notch van het 6,1 inch AMOLED beeldscherm vind je een flinke 24 megapixel selfie camera die er ook mag zijn. Naast uitstekende camera’s heeft het vlaggenschip ook krachtige specificaties. De Huawei is waterdicht (IP67) en beschikt over de Kirin 970 processor met 6 GB aan werkgeheugen met 128 GB opslagruimte. Daar moet je het dan ook mee doen want de smartphone heeft geen MicroSD kaart ingang.

In de glazen achterkant prijken dus drie camera’s. De primaire camera is een 40 megapixel f/1.8 camera gemaakt voor de mooiste beelden bij weinig licht. Een 20 megapixel zwart/wit camera staat de primaire camera bij met een 8 megapixel telelens. Het drietal is voorzien van de nieuwste camera technieken zoals optische beeldstabilisatie (twee lenzen), phase detection & laser autofocus en een dual LED flitser. Volgens DxO Mark koop je met de Huawei P20 Pro de beste smartphone in de smartphone markt van nu.

3. Apple iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

De iPhone 8 Plus is de grote broer van iPhone 8 en het toestel beschikt over twee hoofdcamera’s. In vergelijking tot de iPhone 7 Plus heeft de smartphone een aantal aantrekkelijke verbeteringen gekregen. Dankzij de dubbele hoofdcamera’s kun je tot wel 10x inzoomen en blijven beelden haar scherp. Het Apple toestel maakt prachtige foto’s met levensechte kleuren. Achter de twee 12 megapixel camera’s zit een zeer krachtige A11 processor zodat beelden razend snel worden verwerkt tot de mooiste foto’s.

De primaire hoofdcamera van de Amerikaanse smartphone is optisch gestabiliseerd en beide hoofdcamera’s werken met phase detection autofocus. De quad LED flitser van de hoofdcamera licht donkere locaties bij voor de mooiste foto’s. De iPhone 8 Plus is een zeer compleet toestel en je kunt de glazen smartphone zelfs draadloos opladen. Het toestel bevindt zich in de absolute top 10 van camera smartphones van dit moment.

4. Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Een merk dat al jaren tot de top van smartphone camera’s gerekend mag worden, is Samsung. De Zuid Koreaanse fabrikant is afgelopen jaren niet direct meegegaan in de dual camera trend. Tot het einde van 2017. Toen verscheen de eerste premium Samsung smartphone met twee hoofdcamera’s. De Samsung Galaxy Note 8 is een indrukwekkend toestel voorzien van alle gemakken die je maar kunt bedenken. Het vlaggenschip beschikt over een stel voortreffelijke 12 megapixel camera’s die beide optisch gestabiliseerd zijn voor nog scherpere foto’s. De smartphone wordt aandreven door de krachtige Snapdragon 835 processor met 6 GB aan werkgeheugen en is dus razend snel. Met de S Pen tover je het toestel om tot handige notepad.

De primaire 12 megapixel camera van de Galaxy Note 8 heeft phase detection autofocus en samen met de secundaire 12 megapixel camera kun je tot wel 2x optisch inzoomen. Een van de handige extra’s is Bixby. De slimme AI assistent laat je via de camera’s naar alles zoeken dat je in beeld kan krijgen. Zie je een gave fiets? Maak een foto en laat Bixby naar de laatste aanbiedingen zoeken.

5. Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 Pro behoort tot de top drie van beste camera smartphones uit 2017. Het toestel heeft een stel krachtige camera’s. De twee hoofdcamera’s zijn in samenwerking met het Duitse Leica gemaakt. Nadat Leica en Huawei hun samenwerking al toonde bij de Huawei P9, heeft het tweetal niet stil gezeten. Met de Huawei Mate 10 Pro positioneert het Chinese merk zich in de absolute top van camera smartphones. De Mate heeft een 6 inch beeldscherm en wordt aangedreven door de krachtige Kirin 970 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Het is de eerste processor in de smartphone wereld met een eigen AI chip. Een AI chip die ook meehelpt bij de uitstekende foto’s.

De smartphone beschikt over een 20 megapixel f/1.6 camera met 12 megapixel f/1.6 camera. Het toestel heeft de nieuwst camera technieken zoals optische beeldstabilisatie, phase detection autofocus en een dual tone LED flitser. Je kunt tot twee keer inzoomen zonder enige kwaliteitsverlies. Via het uitgebreide camera menu in samenwerking met Leica maak je de mooiste portret foto’s en schiet je beelden met het prachtige bokeh effect.