beste camera telefoons

Kan je de tijd nog herinneren dat je op zoek ging naar een nieuwe digitale camera? Tegenwoordig is dat niet meer nodig. De meeste smartphones hebben al een geweldige camera aan boord. Maar ja, hoe weet je welke smartphone de beste camera aan boord heeft? Er zijn zoveel verschillende modellen. Daarnaast zegt de hoeveelheid megapixels al lang niet meer zo veel over de kwaliteit van de camera. De software, diafragma, twee of een camera en de lens zijn minstens net zo belangrijk. Voor wie op zoek is naar een goede smartphone en ook nog eens een smartphone met goede camera-functies wil, die is op deze pagina op het juiste adres. In deze top 5 geven wij graag enkele adviezen over welke smartphones op dit moment de beste camera aan boord hebben. We werken deze lijst regelmatig bij zodat je altijd een actuele lijst van de 5 beste camera telefoons ziet staan.

1. Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Google Pixel 2
Bekijk specificaties
Los toestel: € 779,00
Abonnement vanaf € 43,50 p/m
Beste deal

In een smartphone wereld vol dubbele hoofdcamera’s is gek genoeg de krachtige Google Pixel 2 met één hoofdcamera, die de beste camera resultaten laat zien van dit moment. De krachtige vlaggenschepen zijn uitgerust met een uitstekende allround camera. De camera is volgens velen de beste camera van dit moment. De gerenommeerde cameratest site DxOMark heeft de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL getest en als beste beoordeeld. Het vlaggenschip van Google beschikt over een krachtige Snapdragon 835 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant van de smartphone prijkt een 12,2 megapixel f/1.8 camera voorzien van de nieuwste camera technieken. Het premium vlaggenschip heeft optische beeldstabilisatie, phase detection & laser autofocus en een dual-LED flitser waarmee je de mooiste foto’s maakt van alle vlaggenschepen volgens DxO Mark. Het toestel is gemaakt van premium materialen en een uitstekende keuze als nieuwe camera smartphone.

2. Apple iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus
Bekijk specificaties
Los toestel: € 867,00
Abonnement vanaf € 44,00 p/m
Beste deal

De iPhone 8 Plus is de grote broer van iPhone 8 en het toestel beschikt over twee hoofdcamera’s. In vergelijking tot de iPhone 7 Plus heeft de smartphone een aantal aantrekkelijke verbeteringen gekregen. Dankzij de dubbele hoofdcamera’s kun je tot wel 10x inzoomen en blijven beelden haar scherp. Het Apple toestel maakt prachtige foto’s met levensechte kleuren. Achter de twee 12 megapixel camera’s zit een zeer krachtige A11 processor zodat beelden razend snel worden verwerkt tot de mooiste foto’s. De primaire 12 megapixel camera van de Amerikaanse smartphone is optisch gestabiliseerd en beide hoofdcamera’s werken met phase detection autofocus. De quad LED flitser licht donkere locaties bij voor de mooiste foto’s. De iPhone 8 Plus is een zeer compleet toestel en je kunt de glazen smartphone zelfs draadloos opladen. Het toestel bevindt zich in de absolute top 10 van camera smartphones van dit moment.

3. Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8
Bekijk specificaties
Los toestel: € 829,00
Abonnement vanaf € 45,00 p/m
Beste deal

Een merk dat al jaren tot de top van smartphone camera’s gerekend mag worden, is Samsung. De Zuid Koreaanse fabrikant is afgelopen jaren niet direct meegegaan in de dual camera trend. Tot het einde van 2017. Toen verscheen de eerste premium Samsung smartphone met twee hoofdcamera’s. De Samsung Galaxy Note 8 is een indrukwekkend toestel voorzien van alle gemakken die je maar kunt bedenken. Het vlaggenschip beschikt over een stel voortreffelijke 12 megapixel camera’s die beide optisch gestabiliseerd zijn voor nog scherpere foto’s. De smartphone wordt aandreven door de krachtige Snapdragon 835 processor met 6 GB aan werkgeheugen en is dus razend snel. Met de S Pen tover je het toestel om tot handige notepad. De primaire 12 megapixel camera van de Galaxy Note 8 heeft phase detection autofocus en samen met de secundaire 12 megapixel camera kun je tot wel 2x optisch inzoomen. Een van de handige extra’s is Bixby. De slimme AI assistent laat je via de camera’s naar alles zoeken dat je in beeld kan krijgen. Zie je een gave fiets? Maak een foto en laat Bixby naar de laatste aanbiedingen zoeken.

4. HTC U11

HTC U11
Bekijk specificaties
Los toestel: € 499,00
Abonnement vanaf € 25,50 p/m
Beste deal

HTC is hofleverancier van camera smartphones. In elk jaar staat er wel een HTC aan kop in de top lijsten van cameratest site DxO. De HTC U11 beschikt over een voortreffelijke 12 megapixel f/1.7 camera voorzien van phase detection autofocus, optische beeldstabilisatie en een dual tone LED flitser. De camera behoort tot de absolute top van smartphone camera’s. Je kunt de mooiste films schieten met de HTC U11 aangezien de telefoon over 360 graden geluid beschikt. Het herbeleven van film momenten is daarmee nog echter geworden. De HTC U11 heeft een krachtige Snapdragon 835 processor met 4 GB aan werkgeheugen. De smartphone is waterdicht (IP67) en onder water kun je ook de mooiste foto’s maken. Het toestel uit Taiwan beschikt namelijk over Edge Sense. Edge Sense is een nieuwe manier van interactie met je smartphone doormiddel van een subtiel kneepje in de telefoon. Zo maak je zelfs met een nat beeldscherm de mooiste foto’s. Het schitterende toestel is een uitstekende keuze voor iedereen die prachtige foto’s wil maken.

5. Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro
Bekijk specificaties
Los toestel: € 747,00
Abonnement vanaf € 36,00 p/m
Beste deal

De Huawei Mate 10 Pro behoort tot de top drie van beste camera smartphones uit 2017. Het toestel heeft een stel krachtige camera’s. De twee hoofdcamera’s zijn in samenwerking met het Duitse Leica gemaakt. Nadat Leica en Huawei hun samenwerking al toonde bij de Huawei P9, heeft het tweetal niet stil gezeten. Met de Huawei Mate 10 Pro positioneert het Chinese merk zich in de absolute top van camera smartphones. De grote smartphone heeft een 6 inch beeldscherm en wordt aangedreven door de krachtige Kirin 970 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Het is de eerste processor in de smartphone wereld met een eigen AI chip. Een AI chip die ook meehelpt bij de uitstekende foto’s. De smartphone beschikt over een 20 megapixel f/1.6 camera met 12 megapixel f/1.6 camera. Het toestel heeft de nieuwst camera technieken zoals optische beeldstabilisatie, phase detection autofocus en een dual tone LED flitser. Je kunt tot twee keer inzoomen zonder enige kwaliteitsverlies. Via het uitgebreide camera menu in samenwerking met Leica maak je de mooiste portret foto’s en schiet je beelden met het prachtige bokeh effect.