beste kinder smartphones

Kinderen krijgen al een telefoon op steeds jongere leeftijd. De smartphones zijn al helemaal ingeburgerd en bijna niemand kan nog zonder. Maar waar ga je op letten bij de eerste mobiele telefoon voor een kind? Wat als je geen toestel over hebt of de smartphone die over blijft is veel te groot? Een kind met een leeftijd van 7 jaar wil je natuurlijk niet op straat sturen met een smartphone van dik 800 euro. De eisen van een kind zijn natuurlijk anders dan van ouders en het budget ligt ook veel lager. Wij hebben de beste smartphones voor kinderen op een rij gezet. Het zijn stoere toestellen met een aantrekkelijke prijs. De beste telefoons voor kinderen zijn los te koop of met een abonnement.

1. Samsung Galaxy J3 2017

Samsung Galaxy J3 2017

Een geweldige smartphone voor een kind is de Samsung Galaxy J3 2017. Deze betrouwbare smartphone heeft een hippe look en is krachtig genoeg voor werkelijke alles dat je er maar mee wilt doen. Het toestel beschikt over een helder 5 inch HD beeldscherm in een opvallend strakke behuizing met metalen elementen. Achter dit scherpe beeldscherm schuilt een Exynos 7570 quad core processor van Samsung die zuinig en snel is. De Exynos processor wordt geholpen met 2 GB werkgeheugen en er is 16 GB opslagcapaciteit met ruimte voor een microSD kaart. De voordelige smartphone van de nummer één smartphone maker heeft goede camera’s. Een 13 megapixel f/1.9 hoofdcamera en 5 megapixel camera met LED flitser voor gave selfies.

2. Alcatel A5 LED

Alcatel A5 LED

Misschien wel de stoerste smartphone voor een kind is de Alcatel A5 LED. Hiermee maak je helemaal de blits op het schoolplein. De smartphone is compleet uitgerust met een prima camera en scherpe selfie camera met LED flitser. Het is een telefoon gemaakt voor kinderen vanwege de hippe achterkant vol LED verlichting. De Alcatel A5 LED is een smartphone en disco in één. Daarnaast biedt de telefoon ook degelijke specificaties zoals een prima MediaTek processor met 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB voor muziek en spelletjes. Het is misschien wel de beste telefoon voor een kind en heeft een goede 8 megapixel camera met autofocus. Je schiet daarmee prachtige plaatjes van vriendjes en vriendinnetjes.

3. Motorola Moto E4

Motorola Moto E4

Een zeer compleet toestel met opvallende uitstraling voor kinderen is de Motorola Moto E4. De Motorola heeft een opvallend uiterlijk en zeer goede prijs kwaliteitsverhouding. Het is daarom een uitstekende keuze als smartphone voor een kind. De 4G smartphone heeft net wat meer geheugen en een prima camera’s. Het toestel beschikt over een 5 inch beeldscherm en wordt aangedreven door een zuinige quad core processor. Met deze Motorola blijf je extra lang bereikbaar dankzij een 2.800 mAh accu. In de flinke camera heuvel ligt een 8 megapixel camera en selfies maak je met de 5 megapixel camera. De Motorola Moto E4 is een degelijke keuze als smartphone voor kinderen.

4. Nokia 2


Sinds 2017 is het legendarische merk Nokia helemaal terug. Het Finse merk maakte vroeger naam met robuuste feature phones en slimme telefoons die tegen een stootje konden. De Nokia 2 is een geinige smartphone die alle hedendaagse apps aan kan. Het is een ideale telefoon voor een kind omdat het toestel goedkoop is en robuust. De Nokia 2 is een compleet 5 inch toestel. De telefoon uit Finland wordt aangedreven door een luxe Snapdragon 212 quad core processor met 1 GB aan werkgeheugen. Er is ruimte voor muziek en spelletjes van kinderen met 8 GB. Mocht je meer ruimte nodig hebben, dan biedt een microSD kaart uitkomst. Een ander voordeel zijn de prima camera’s aan boord van deze telefoon. Het toestel beschikt over een 8 megapixel hoofdcamera met autofocus en een 5 megapixel selfie camera. De Nokia 2 is een degelijke keuze als eerste smartphone voor een kind.

5. Samsung Galaxy J3 2016

Samsung Galaxy J3

Op zoek naar een degelijke smartphone voor je kind? Dan is de Samsung Galaxy J3 2016 een zeer goed alternatief. De nummer één smartphone maker van de wereld lanceert geregeld een budget model. Deze smartphone is goedkoop, betrouwbaar en goed uitgerust. Een zuinige 1,2 Ghz quad core processor met 1,5 GB aan werkgeheugen leveren meer dan genoeg power voor de basis apps en spelletjes. Er is 8 GB aan werkgeheugen en mocht er meer ruimte nodig zijn dan kun je een microSD kaart gebruiken. De Samsung Galaxy J3 2016 is een degelijke keuze als smartphone voor kinderen.