Beste smartphones voor senioren

Beste smartphones voor senioren

Vrijwel iedereen gebruikt een telefoon en ook de meeste senioren hebben vaak een mobiele telefoon op zak. In 2016 groeide het aandeel van 65-plussers met een smartphone zelfs tot 67 procent. Vandaag de dag zal dat percentage alleen maar hoger zijn geworden. De ideale seniorensmartphone bestaat helaas niet. De ene persoon is namelijk volledig op de hoogte van de laatste technieken terwijl de andere zich nog prima kan redden met de oude vertrouwde GSM. De smartphones van tegenwoordig zijn voor een 65-plusser prima te doorgronden. Het beeldscherm is bijna altijd aan te passen. De pictogrammen kunnen vaak veel groter worden getoond en zijn zo duidelijker. De tekst op het beeldscherm kan altijd worden vergroot. De meeste smartphones hebben een relatief simpele besturing en mocht dat echt te ingewikkeld zijn, is er altijd nog een GSM.

Wanneer oudere mensen eenmaal de fijne kneepjes van de smartphone door hebben, zijn het vaak de grotere telefoons uit het middensegment die de voorkeur krijgen. Het beeldscherm geeft net wat meer ruimte zodat de pictogrammen voor applicaties groter kunnen en een groot beeldscherm leest net wat prettiger. Dit zijn de beste vijf smartphones voor senioren van het moment.

Dit is de top 5 beste smartphones voor senioren

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9

Het is misschien een vreemde eend in de bijt, maar ook de Samsung Galaxy Note 9 behoort tot de smartphones die wij geschikt achten voor 65-plussers. Het is een premium telefoon die inmiddels flink in prijs is verlaagd. Door het grote 6,4 inch beeldscherm met handige S pen is dit een goede keuze voor senioren. De Samsung telefoon is namelijk eenvoudig te bedienen. Je kunt de beelden op het scherm lekker groot zetten zonder dat je iets mis. De handige S Pen zorgt ervoor dat je nog beter applicaties kunt aanklikken en zelfs aantekeningen kunt maken. Vind je het standaard beeldscherm van de Note 9 veel te druk? Dan kun je eenvoudig kiezen voor een overzichtelijke beeldscherm. Ga daarvoor naar Instellingen > Display > Eenvoudige stand.

De Samsung Galaxy Note 9 is een zeer krachtige telefoon met een mooi ontwerp en een extra voordeel, want deze telefoon is waterdicht. Er is nog een groot voordeel van deze flinke telefoon. De Note 9 is voorzien van uitstekende camera’s. Je maakt met de Samsung Galaxy Note 9 de mooiste foto’s van kleinkinderen en natuurlijk oma en opa zelf.

2. Sony Xperia 1

Sony Xperia 1

Sony is al jaren een zeer betrouwbaar merk binnen de smartphone branche en levert uitstekende toestellen voor jong en oud. De Sony Xperia 1 heeft een extra groot 6,5 inch beeldscherm. Dit enorme scherm heeft een hoge beeldverhouding van 21:9 waardoor de Sony erg slank is. Je kunt deze telefoon dan ook prima met een hand bedienen. Het grote voordeel van het haarscherpe scherm is dat je alle icoontje extra groot kunt zetten. Sony maakt al jaren betrouwbare telefoons waarmee je jarenlang vooruit kunt. Je went snel aan het overzichtelijke systeem van deze luxe telefoon. Dit toestel heeft nog een voordeel, want water heeft geen invloed. De Xperia 1 is IP65/68 gecertificeerd.

De Sony Xperia 1 is een slimme telefoon voor senioren. Je kunt nog jarenlang vooruit met deze telefoon. Het toestel is uitgerust met vier krachtige camera’s. Aan de achterkant zijn drie camera’s geplaatst. Met dit drietal maakt je schitterende foto’s van je kleinkinderen en jezelf. De Sony Xperia 1 is een betrouwbare smartphone voor senioren.

3. Huawei P20

Huawei P20

Huawei senioren telefoon Mate 9 Eenvoudige modusAangezien je als 65-plusser behoorlijk rekening moet houden met de ogen is een groot toestel natuurlijk wel zo handig. Een van de meest complete toestellen met een groot beeldscherm is de Huawei P20. Het is een flinke senioren telefoon met goede specificaties waarmee je nog jaren vooruit kunt. Een ander voordeel is de zeer aantrekkelijke prijs. De telefoon kan eigenlijk veel meer dan nodig is, maar dankzij het grote 6 inch beeldscherm is het een zeer aantrekkelijke keuze voor senioren. De tekst op de telefoon is daardoor groot weer te geven en ook pictogrammen kun je extra groot zetten. Een groot voordeel voor de 65-plusser is de eenvoudige stand (eenvoudige modus). Ga daarvoor naar Instelling > Geavanceerde instellingen > Eenvoudige Modus. De Huawei P20 is compleet, maakt prachtige foto’s en is geschikt als senioren telefoon.

4. New Nokia 3310

Nokia is een zeer herkenbare naam in de mobiele telefoon wereld. Het Finse merk is in 2017 volledig terug met een serie Android telefoons en deze flinke Nokia 3310. Een simpel toestel met flink beeldscherm en handig numeriek toetsenbord. De seniorentelefoon geeft nog net toegang tot Whatsapp (3G versie), maar doet vooral wat de oude telefoon deed; bellen. Het toestel is ideaal voor de senioren van vandaag. Het apparaat gaat geweldig lang mee en heeft een hip kleuren scherm. Pictogrammen zijn daarop prima te zien en het handige numerieke toetsenbord is herkenbaar. De nieuwe Nokia 3310 is een zeer geschikte toestel voor mensen op middelbare leeftijd die de stap naar smartphone nog net iets te groot vinden.

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 12 november 2019

Vond je deze pagina nuttig?
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Nokia telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons