Beste smartphones voor senioren

Beste smartphones voor senioren

Vrijwel iedereen gebruikt een telefoon en ook de meeste senioren hebben vaak een mobiele telefoon op zak. In 2016 groeide het aandeel van 65-plussers met een smartphone zelfs tot 67 procent. Vandaag de dag zal dat percentage alleen maar hoger zijn geworden. De ideale seniorensmartphone bestaat helaas niet. De ene persoon is namelijk volledig op de hoogte van de laatste technieken terwijl de andere zich nog prima kan redden met de oude vertrouwde GSM. De smartphones van tegenwoordig zijn voor een 65-plusser prima te doorgronden. Het beeldscherm is bijna altijd aan te passen. De pictogrammen kunnen vaak veel groter worden getoond en zijn zo duidelijker. De tekst op het beeldscherm kan altijd worden vergroot. De meeste smartphones hebben een relatief simpele besturing en mocht dat echt te ingewikkeld zijn, is er altijd nog een GSM.

Wanneer oudere mensen eenmaal de fijne kneepjes van de smartphone door hebben, zijn het vaak de grotere telefoons uit het middensegment die de voorkeur krijgen. Het beeldscherm geeft net wat meer ruimte zodat de pictogrammen voor applicaties groter kunnen en een groot beeldscherm leest net wat prettiger. Dit zijn de beste vijf smartphones voor senioren van het moment.

Dit is de top 5 beste smartphones voor senioren

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Samsung Galaxy Note 20


Het is misschien een vreemde eend in de bijt, maar ook de Samsung Galaxy Note 20 behoort tot de smartphones die wij geschikt achten voor 65-plussers. Het is een premium telefoon voorzien van de nieuwste technieken met een lekker groot beeldscherm. Door het grote 6,7 inch beeldscherm met handige S pen is dit een goede keuze voor senioren. De Samsung telefoon is namelijk eenvoudig te bedienen. Je kunt de beelden op het scherm lekker groot zetten zonder dat je iets mis. De handige S Pen zorgt ervoor dat je nog beter applicaties kunt aanklikken en zelfs aantekeningen kunt maken. Vind je het standaard beeldscherm van de Note 29 veel te druk? Dan kun je eenvoudig kiezen voor een overzichtelijke beeldscherm. Ga daarvoor naar Instellingen > Display > Eenvoudige stand.

De Samsung Galaxy Note 20 is een zeer krachtige telefoon met een mooi ontwerp en een extra voordeel, want deze telefoon is waterdicht. Er is nog een groot voordeel van deze flinke telefoon. De Note 20 is voorzien van uitstekende camera’s. Je maakt met de Samsung Galaxy Note 20 de mooiste foto’s van kleinkinderen en natuurlijk oma en opa zelf.

2. Premium senioren telefoon: iPhone 11

iPhone 11

Er is nog een aantrekkelijke telefoon in het premium segment voor senioren. De iPhone 11 is niet goedkoop, maar je krijgt erg veel waar voor je geld. De Apple iPhones zijn zeer gebruiksvriendelijk en worden (eventueel automatisch) zeer goed up-to-date gehouden. Je krijgt jaarlijks een nieuw besturingssysteem waarmee je weer veilig kunt werken. De iPhone 11 is het voordeligste model uit 2019 en een zeer krachtige telefoon met een schitterend 6,1 inch beeldscherm. Beelden op dit Retina scherm zijn haarscherp en de senioren smartphone kan extra helder worden ingesteld. Werken op een iPhone is eenvoudig te leren en je hebt een overzichtelijk besturingssysteem. Het ontgrendelen van je telefoon gaat razend snel en eenvoudig dankzij Face ID.

Het vlaggenschip heeft een groot beeldscherm in een compacte behuizing. Teksten kun je daarom lekker groot zetten. De Apple is razend snel en heeft een uitstekende accuduur. Je kunt gerust meerdere dagen vooruit zonder opladen en dat is wel zo fijn. De iPhone 11 is ook nog eens voorzien van krachtige camera’s waarmee je je kleinkinderen haarscherp op de foto zet. Je deelt alles eenvoudig en snel via internet. Kortom de iPhone 11 is een zeer aantrekkelijke telefoon voor de senioren.

3. Sony Xperia 1

Sony Xperia 1

Sony is al jaren een zeer betrouwbaar merk binnen de smartphone branche en levert uitstekende toestellen voor jong en oud. De Sony Xperia 1 heeft een extra groot 6,5 inch beeldscherm. Dit enorme scherm heeft een hoge beeldverhouding van 21:9 waardoor de Sony erg slank is. Je kunt deze telefoon dan ook prima met een hand bedienen. Het grote voordeel van het haarscherpe scherm is dat je alle icoontje extra groot kunt zetten. Sony maakt al jaren betrouwbare telefoons waarmee je jarenlang vooruit kunt. Je went snel aan het overzichtelijke systeem van deze luxe telefoon. Dit toestel heeft nog een voordeel, want water heeft geen invloed. De Xperia 1 is IP65/68 gecertificeerd.

De Sony Xperia 1 is een slimme telefoon voor senioren. Je kunt nog jarenlang vooruit met deze telefoon. Het toestel is uitgerust met vier krachtige camera’s. Aan de achterkant zijn drie camera’s geplaatst. Met dit drietal maakt je schitterende foto’s van je kleinkinderen en jezelf. De Sony Xperia 1 is een betrouwbare smartphone voor senioren.

4. Slimme keus senioren smartphone: Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A51

Aangezien je als 65-plusser behoorlijk rekening moet houden met de ogen is een groot toestel natuurlijk wel zo handig. Een van de meest complete toestellen met een groot beeldscherm voor een aantrekkelijke prijs is de Samsung Galaxy A51. Het is een flinke senioren telefoon met goede specificaties waarmee je nog jaren vooruit kunt. Een ander voordeel is de zeer aantrekkelijke prijs. De telefoon kan eigenlijk veel meer dan nodig is, maar dankzij het grote 6,5 inch beeldscherm is het een zeer aantrekkelijke keuze voor senioren. De tekst op de telefoon kun je daardoor groot weer geven en ook pictogrammen kun je extra groot zetten. Een groot voordeel voor de 65-plusser is de eenvoudige modus in het menu.

De A51 is een zeer complete telefoon met snelle processor waarmee je nog jaren vooruit kunt. Het toestel heeft een extra mooi AMOLED beeldscherm dat net wat helderder is. Aan de achterkant zijn vier krachtige camera’s geplaatst waarmee je schitterende foto’s kunt maken. De mooiste foto’s deel je eenvoudig via internet. De Samsung Galaxy A51 is betrouwbaar, maakt prachtige foto’s en is geschikt als senioren telefoon.

5. Budget senioren telefoon: Nokia 5.3


Nokia is een zeer herkenbare naam in de mobiele telefoon wereld. Het Finse merk kwam in 2017 volledig terug met een serie Android telefoons. Een van de nieuwste modellen is deze flinke Nokia 5.3. Het is een goedkope smartphone met flink beeldscherm en extra gebruiksvriendelijk Android One besturingssysteem. De seniorentelefoon is rijk uitgerust voor een lage prijs. De behuizing is modern vormgegeven en het grote 6,55 inch beeldscherm neemt vrijwel de hele voorkant in. Doordat het beeldscherm zo groot is kun je de instellingen extra groot maken. Tekst en pictogrammen zijn dan nog groter en beter te lezen of aan te klikken.

De Nokia 5.3 is een snelle budget telefoon met een stel goede camera’s. Je maakt hiermee mooie foto’s van je familie en stuurt die razend snel door via internet. Android One heeft als groot voordeel dat het lang ondersteunt wordt en snel nieuwe updates krijgt. Zo blijft je telefoon extra veilig. De nieuwe Nokia 5.3 is een zeer geschikte toestel voor mensen op middelbare leeftijd die de overstap naar smartphone maken.

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 20 augustus 2020

Vond je deze pagina nuttig?
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons