beste waterdichte smartphones

De smartphone wordt tegenwoordig overal mee naartoe genomen. Het is daarom ook niet vreemd, dat je toestel een keer nat wordt van bijvoorbeeld de regen. Met de meeste telefoon moet je daarmee uitkijken. Want een touch screen kun je na een flinke regenbui niet meer gebruiken. Gelukkig zijn er veel fabrikanten die daar handig op inspelen. Er zijn steeds meer waterdichte of waterbestendige telefoons in omloop. Een van de grote fabrikanten die hiermee begon is Sony.

Tegenwoordig zijn er ook genoeg andere premium fabrikanten zoals Samsung, Apple en Huawei die waterdichte telefoons maken. Ben je op zoek naar een waterdichte smartphone? De redactie van Telefoonabonnement.nl zet de 5 beste waterdichte telefoons voor je op een rij.

1. Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8
Bekijk specificaties
Los toestel: € 829,00
Abonnement vanaf € 45,00 p/m
Beste deal

Het laatste vlaggenschip van Samsung in 2017 is de Samsung Galaxy Note 8. Het is een krachtige smartphone met de meest complete uitrusting die je maar kunt vragen in 2017. De alleskunner is water- en stofdicht en krijgt de IP68 certificering. Deze code betekent, dat het toestel prima bestand is tegen regen of water tot 1,5 meter diepte. De smartphone heeft een prachtig full screen ontwerp en wordt aangedreven door de razend snelle Snapdragon 835 processor met wel 6 GB aan werkgeheugen. De Samsung Galaxy Note 8 beschikt over een S Pen en je maakt de mooiste foto’s dankzij de dual hoofdcamera. Het is een zeer complete smartphone en de beste waterdichte keuze op dit moment.

2. Sony Xperia XZ1 Compact

Sony Xperia XZ1 Compact
Bekijk specificaties
Los toestel: € 477,00
Abonnement vanaf € 23,50 p/m
Beste deal

Sony was één van de eerste fabrikanten met smartphones die tegen water konden. De Sony Xperia XZ1 Compact is één van de beste waterdichte mobiele telefoons van dit moment. Het krachtige toestel is de enige compacte telefoon in deze lijst. De herkenbare Xperia heeft een 4,6 inch HD beeldscherm en IP68 certificering. Binnen de waterdichte behuizing vind je een krachtige Snapdragon 835 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Je hoeft je met deze smartphone geen zorgen te maken tijdens een waterballon gevecht. Sterker nog je zal de mooiste foto’s maken tijdens dit gevecht dankzij de ultra Slow motion beelden van de 19 megapixel Motion Eye camera. De Sony Xperia XZ1 Compact is een van de kleinste krachtpatsers in de huidige smartphone markt en waterdicht.

3. Apple iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus
Bekijk specificaties
Los toestel: € 867,00
Abonnement vanaf € 44,00 p/m
Beste deal

Apple is één van de bekendste smartphone merken in de wereld. De fabrikant uit Amerika verkoopt jaarlijks honderden miljoenen iPhones. De nieuwste iPhone 8 Plus beschikt over de snelste processor van dit moment. De krachtige telefoon is daarnaast ook nog waterdicht. De iPhone heeft een IP67 certificatie en dat betekent waterdicht tot 1 meter. De nieuwste generatie Apple iPhone is nog beter dan de vorige generaties. De iPhone 8 Plus is gemaakt van sterk glas en je kunt de telefoon draadloos opladen. Aan de achterkant vind je twee verbeterde hoofdcamera’s. In de ovale cameraheuvel vind je twee 12 megapixel camera’s waarmee je de mooiste foto’s maakt. Net als de iPhone 7 Plus kun je de telefoon prima tijdens een regen bui tevoorschijn halen. Mocht de telefoon in het water vallen? Haal het vlaggenschip er dan wel binnen 30 minuten uit.

4. Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro
Bekijk specificaties
Los toestel: € 747,00
Abonnement vanaf € 36,00 p/m
Beste deal

Zelfs de Chinese fabrikant Huawei is overstag en lanceerde dit jaar de waterdichte Huawei Mate 10 Pro. De krachtige smartphone met speciale artificial intelligence processor is waterdicht tot 1 meter diepte en krijgt de IP67-certificering. De grote smartphone heeft een flink 6 inch beeldscherm en beschikt over de krachtige Kirin 970 processor. Je kunt deze processor in snelheid vergelijken met de Snapdragon 835 processor. Aan de achterkant van dit vlaggenschip tref je twee flinke Leica camera’s. Dankzij de IP67 certificering hoef je tijdens het fotograferen geen rekening te houden met regen of water. Je maakt ook tijdens slecht weer de mooiste foto’s. De Huawei Mate 10 Pro is één van de snelste smartphones van dit moment en de Chinese telefoon beschikt over één van de beste camera’s volgens DxO Mark.

5. Samsung Galaxy A8 2018

Samsung Galaxy A8 2018
Bekijk specificaties
Los toestel: € 449,00
Abonnement vanaf € 23,00 p/m
Beste deal

De Samsung Galaxy A8 2018 is de eerste smartphone van 2018. Samsung lanceerde de telefoon nog net voor het einde van 2017. De Galaxy A8 2018 is een krachtige toestel voor het middensegment. We zien dat steeds meer fabrikanten ervoor kiezen om modellen in het middensegment uit te rusten met IP certificering. Het betekent, dat meer telefoons stof bestendig en waterdicht worden. De nieuwe Galaxy is IP68 gecertificeerd. De krachtige smartphone heeft een schitterend 5,6 inch Super AMOLED beeldscherm dat vrijwel de volledige voorkant inneemt. Een krachtige Exynos octa core processor met 4 GB aan werkgeheugen geven de smartphone meer dan genoeg snelheid voor iedere game en app. Het toestel blinkt daarnaast uit in de krachtige 16 megapixel f/1.7 hoofdcamera en wel twee selfie camera’s. Je maakt met de Samsung Galaxy A8 2018 bijzonder mooie selfies dankzij de dual 16 megapixel en 8 megapixel selfie camera’s.