Beste smartphones met WhatsApp

Veel mensen zoeken vandaag de dag een eenvoudige smartphone om mee te WhatsAppen. Via deze app willen ze in contact blijven met hun kinderen / kleinkinderen en vrienden. Whatsapp is een basis app die eigenlijk op ieder toestel goed draait. Daarom kan de keuze voor een bijpassende smartphone best lastig zijn. Aangezien iedere smartphone de basis apps eenvoudig aan kan, moet je kijken naar andere aspecten. Vind je bijvoorbeeld de camera zeer belangrijk? Wil je de laatste smartphone? De meeste telefoons uit het middensegment zijn bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor Whatsapp. Een ander aspect waar je rekening mee wilt houden is de prijs. Hoe kies je nu de beste Whatsapp telefoon in die hooiberg aan smartphones? Hier vind je de vijf beste telefoons waarmee je zonder problemen WhatsApp kunt gebruiken een ook een aantal aantrekkelijke opties krijgt. Het zijn voordelige toestellen die voldoende kracht hebben voor de basis apps. We werken deze lijst regelmatig bij.

1. Motorola Moto G5

Motorola Moto G5

De Motorola Moto G5 is een snelle en goedkope smartphone. Het toestel heeft de herkenbare Motorola look met iconische Batwing op de achterkant. De smartphone heeft een compact 5 inch Full HD beeldscherm met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. De krachtbron is een Snapdragon 430 processor met 3 GB aan werkgeheugen en daarmee draait het toestel vrijwel iedere app vloeiend. Er is standaard 16 GB aan opslagcapaciteit met ruimte voor een microSD kaart. Binnen de flinke cameraheuvel schuilt een goede 13 megepixel camera voorzien van luxe camera technieken zoals phase detection autofocus. Selfies maak je met de 5 megapixel camera voorop. De Motorola Moto G5 is een uitstekende Whatsapp smartphone die erg veel waarde geeft tegen een voordelige prijs.

2. Huawei Y6 Pro 2017

Huawei Y6 Pro 2017

Een ander goedkoop toestel die ideaal is voor de gemiddelde Whatsapp gebruiker, is de Huawei Y6 Pro 2017. Het is een degelijke smartphone met een simpel ontwerp. Achter de metalen achterkant schuilt een flinke 3.020 mAh accu die de telefoon voorziet van een lange gebruiksduur. De Chinese smartphone heeft een 5 inch HD beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Een zuinige Snapdragon 425 processor is de krachtbron van het toestel en er is 2 GB aan werkgeheugen. Je krijgt 16 GB aan opslagruimte en de mogelijkheid om uit te breiden met een microSD kaart. Het toestel heeft een 13 megapixel camera met autofocus en dual tone LED flitser. Selfies maak je met de 5 megapixel camera aan de voorkant. De Huawei Y6 Pro 2017 is een complete smartphone die de meest gebruike apps prima aan kan. De mobiele telefoon heeft Android 7 Nougat als besturingssysteem en is aantrekkelijke geprijsd.

3. LG K4 2017

LG K4 2017

Een bekend merk in Nederland is natuurlijk LG. De Zuid Koreaanse fabrikant maakt al jaren betrouwbare en innovatieve smartphones. De LG K4 2017 is een uitstekende Whatsapp smartphone. De budget telefoon heeft een goede prijs kwaliteitsverhouding en ziet er aantrekkelijk uit. Het toestel wordt aangedreven door een zuinige Snapdragon 210 processor met 1 GB aan werkgeheugen. Er is 8 GB aan opslagcapaciteit die is uit te bereiden met een microSD kaart tot 32 GB. Het 5 inch beeldscherm heeft een resolutie van 854 x 480 pixels en is beschermt door sterk Gorilla Glass 3. Foto’s maak je met de 5 megapixel camera voorzien van autofocus en een LED flitser. Selfis maak je met de 5 megapixel selfie camera aan de voorkant. Deze LG heeft alle specificaties die je nodig hebt voor Whatsapp en een aantrekkelijke prijs. De LG K4 2017 is een goedkope Whatsapp telefoon.

4. Motorola Moto E4

Motorola Moto E4

De Motorola Moto E4 is een compleet toestel voorzien van Android 7 Nougat. Het toestel heeft een luxe ontwerp met helder 5 inch HD beeldscherm achter sterk Gorilla Glass. Binnen de herkenbare Motorola behuizing schuilt een prima MediaTek quad core processor met 2 GB aan werkgeheugen. De telefoon heeft 16 GB aan opslagruimte en de mogelijkheid voor een microSD kaart. In de flinke cameraheuvel ligt een 8 megapixel camera met LED flitser en autofocus. Selfies maak je met de 5 megapixel camera die ook is voorzien van een LED flitser. Een 2.800 mAh accu levert stroom en is snel weer op te laden. De Motorola Moto E4 is een mooi toestel en kan de meest gebruikte apps prima aan. Het is een degelijk toestel met een aantrekkelijke prijs en ideaal als Whatsapp smartphone.

5. Samsung Galaxy J3 2016

Samsung Galaxy J3

De vijfde plek is gereserveerd voor de nummer één smartphone maker in de wereld, Samsung. De Samsung Galaxy J3 2016 is een betrouwbare budget smartphone. De telefoon heeft een helder 5 inch HD beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels achter sterk glas. Een nette quad core processor is de krachtbron en deze processor geeft samen met 2 GB aan werkgeheugen meer dan genoeg snelheid voor Whatsapp en de veel gebruikte apps zoals Spotify en Facebook. De budget smartphone draait op Android 6 en heeft een vervangbare 2.600 mAh accu. Je haalt eenvoudig één tot twee dagen van gemiddeld gebruik met de accu en voor reizigers is het wel zo prettig dat de accu te vervangen is. De Samsung Galaxy J3 2016 is een eenvoudige telefoon voorzien van alles dat je nodig hebt en een prima keuze voor degene die vooral Whatsapp gebruikt.