Hoe kan ik de apps beheren voor mijn kinderen?

Hoe kan ik de apps beheren voor mijn kinderen?

Kinderen komen op steeds jongere leeftijd in aanraking met de online wereld. Tevens zijn kinderen steeds intensiever bezig met online activiteiten. Whatsappen, bellen, sms’en, uit onderzoek blijkt zelfs dat kinderen gemiddeld vanaf 10 jaar een mobieltje hebben. Vaak krijgen zij de mobiele telefoon van hun ouders cadeau in combinatie met een prepaid kaart of een sim-only abonnement. Maar hoe moet je als ouder omgaan met sociale media en hoe vaak mag een kind online zijn? Welke mogelijkheden zijn er waarmee je ouderlijk toezicht kunt houden?

Wanneer een kind naar school gaat krijgt hij of zij vaak een smartphone om bereikbaar te blijven want als ouder wil je natuurlijk dat je kind bereikbaar is. Het is echter niet de bedoeling dat het kind alleen maar gaat gamen of altijd online is. Om het internetgebruik van kinderen onder controle te houden zijn er enkele handige tools beschikbaar. Tools die ervoor zorgen dat de gebruiker en vooral de jonge gebruikers op een verstandige manier omgaan met het internet. Hier vindt je natuurlijk ook een handige top 5 smartphones voor kinderen met enkele aantrekkelijke toestellen met een aantrekkelijke prijs/kwalteitverhouding.

Kinder modus apps

Er zijn verschillende apps die geschikt zijn voor ouders die hun kind een smartphone geven. Wij bespreken twee apps voor ouderlijk toezicht op de smartphone. De eerste is Kidslox. Deze app is verkrijgbaar voor Android, iOS en Windows. Android eigenaren kunnen ook kiezen voor Google iFamily Link.

Kidslox

Een handige app voor meer ouderlijke controle is Kidslox. Via de Kidslox Vergrendelingsmodus en Kindermodus krijg je als ouder volledig controle over de smartphone of tablet van je kinderen. Het is erg simpel om populaire applicaties zoals Snapchat, Facebook, Instagram en ook andere type sociale media apps te blokkeren. Het is zelfs mogelijk om browsers te blokkeren zoals Chrome en Safari. Met deze app hebben ouders ook volle controle over in-app aankopen. Veel gespeelde games zoals Clash of Clans, Pokémon Go, Minecraft en andere spellen zijn eenvoudig te blokkeren. Daarnaast is het mogelijk om ongepaste content zoals gokken, pornografie en geweld te blokkeren. Deze app kent verschillende modi en biedt goede controle voor ouderlijk toezicht. De eerste 14 dagen is deze app gratis, daarna betaal je 3,99 euro per maand voor optimaal ouderlijk toezicht.

Google Family Link

De app Google Family Link is bedoelt voor ouders van kinderen onder de 13 jaar met een Android smartphone of apparaat. Via deze app kunnen ouders een speciaal Google-account aanmaken voor hun kind. Het speciale account geeft toegang tot veel Google services, maar als ouder kun je bepaalde regels instellen voor het digitale gebruik van de smartphone.

Via deze handige app voor ouders beheer je zelf het account van je kind en kun je verschillende downloads uit Google Play Store blokkeren of goedkeuren. Via de app kunnen ouders een oogje op beeldschermtijd houden en zelfs daglimieten instellen. De app heeft overzichtelijke activiteit rapporten zodat je als ouder precies ziet hoeveel het kind aan een app besteed.

Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris en Ruben.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons