Hoe maak ik mijn smartphone weer schoon?

Hoe maak ik mijn smartphone weer schoon?

Je kent het wel. Je ziet vlekken, vingerafdrukken of er zit ergens wat vuil op je smartphone. Laat je staalborstel thuis en maak het scherm van je smartphone ook niet schoon met een schuurspons. Om je smartphone zo goed mogelijk te onderhouden hebben we een aantal schoonmaaktips voor je opgeschreven.

Je telefoon schoonmaken met doekjes

schoonmaken-telefoonOp internet zijn verschillende schoonmaakdoekjes voor je smartphone te krijgen. Vaak hebben deze doekjes een prima werking, maar toch kan je ook met wat simpele huishoudelijke doekjes je smartphone al weer heel snel schoon krijgen.De beste doekjes zijn overigens de microvezel schoonmaakdoekjes die je ook voor je bril gebruikt. Probeer daarom dan ook altijd eerst om met een droog en schoon doekje je telefoon schoon te krijgen. Mocht dit niet voldoende helpen kan je het doek een klein beetje vochtig maken. Ben hier echter wel voorzichtig mee en liever minder vochtig dan te vochtig! Vocht kan namelijk ook in de smartphone trekken en uiteindelijk er toe leiden dat je telefoon niet meer werkt. Het schoonmaken met een vochtige doek is altijd een stuk verstandiger wanneer je smartphone uit staat. Zo kan je telefoon geen kortsluiting maken wanneer er toch water bij komt.

De USB poort van mijn smartphone is verstopt

Een smartphone heeft verschillende gaatjes waarin zich stof verzameld. Soms zit er zoveel stof in die ingangen dat je problemen krijgt bij het opladen of je koptelefoon doet het niet meer zo goed. Zit er namelijk te veel stof in de microUSB of USB Type C poort, dan kan je smartphone niet zo goed meer opladen. Hetzelfde geldt voor de 3,5 mm ingang voor geluid. Je kunt die verstopte poorten eenvoudig weer schoonmaken met een een tandenstoker. Op die manier peuter je al het vuil uit je smartphone zonder schade.

Schoonmaakmiddelen voor je smartphone

Let op: De schoonmaakmiddelen in je kast moet je nooit gebruiken! Deze kunnen je smartphone enorm aantasten aan zowel de buitenzijde als aan de binnenzijde. Een bijkomstig nadeel is dat bij verkeerd schoonmaken van je telefoon de garantie ook vervalt. Er zijn verschillende sprays beschikbaar die wel geschikt zijn voor het schoonmaken van je mobiele telefoon. Hier raden wij aan om deze spray niet direct op de smartphone te sprayen, maar eerst op een droge schone doek waarna je het weer uitsmeert over de smartphone.

Wees zorgvuldig

We gaan er uiteraard van uit dat je zelf zorgvuldig om gaat met jouw smartphone. Toch zijn er enkele accessoires leverbaar voor vrijwel elke smartphone om de smartphone in topconditie te houden. Zo kan je er voor kiezen om een beschermhoes te kopen, maar je kunt bijvoorbeeld ook screenprotectors kopen om de touchscreen te beschermen tegen krassen en vuil.

Benieuwd welke telefoons er nog meer zijn?
Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris en Ruben.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons