Bestaan er abonnementen met onbeperkt mobiel internet?

Bestaan er abonnementen met onbeperkt mobiel internet?

Ja en nee. Onbeperkt internet is in de ogen van telecomproviders een rekbaar begrip. Al menig maal is er een discussie geweest of de term onbeperkt internet eigenlijk niet misleidend zou kunnen zijn. Er zijn dus zeker abonnementen beschikbaar met onbeperkt internet, maar hier zit vaak wel een addertje onder het gras.

Is onbeperkt ook echt onbeperkt?

onbeperktOp dit moment bieden de meeste providers geen onbeperkt internet aan. Al zeggen ze soms van wel. De enige echte aanbieders met een onbeperkt abonnement, zijn T-Mobile en Tele2. In Nederland krijg je van beide providers een onbeperkte hoeveelheid MB’s te besteden. Al heeft Tele2 bijvoorbeeld wel een dag limiet van 5 GB. Vanaf die hoeveelheid kun je per 1 GB onbeperkt verhoging aanvragen. LET OP, want in het buitenland geldt een beperking van respectievelijk 10 GB en 6 GB. Een ander concept zie je bij Robin Mobile. Deze prijsvechter biedt onbeperkte data op verschillende snelheden.

Verlaging datasnelheid na bereiken databundel

Veel providers bieden standaard een soort onbeperkt internet aan. Premium providers als KPN en Vodafone verlagen je internet snelheid na het verstrijken van je datalimiet. Dan blijft je kosteloos internetten, maar met een tragere internetverbinding. Wel zo fijn, want dit voorkomt hoge kosten op je telefoonrekening en is dus al een behoorlijke stap vooruit. De snelheid wordt dan ineens niet meer 150 MBps met 4G, maar slechts 64 Kbps. Dit is voldoende voor het versturen van een Whatsapp bericht en vaak ook nog genoeg om op internet te surfen. Echter kan je niet verwachten dat je met deze snelheid nog een filmpje op Youtube kunt bekijken. Het addertje onder het gras is dan ook meestal de snelheidsreductie.

Snelheid internet terugkopen

Mocht je tussendoor op dit probleem stuiten kun je altijd nog de hoge snelheid heractiveren. Hier rekenen alle providers eenmalig een bedrag voor en ook dan is er weer een maximum een data wat tot je beschikking staat. Afhankelijk van hoeveel je nog nodig hebt kun je veelal kiezen voor 500 Mb, 1 GB of 2 GB. Mocht je hierna wederom buiten de bundel vallen zal ook weer de snelheid flink gereduceerd worden, maar vooralsnog wel online. Mocht het voorkomen dat je vaker en sneller buiten je bundel komt is het wellicht verstandig om te overwegen om een grotere databundel af te sluiten op het abonnement. Sommige providers hebben hier de mogelijkheden voor en kan je dus behoeden voor extra hoge kosten.

Welke providers biedt wat aan?

Abonnementsstructuren zijn continu aan veranderingen onderhevig. Vooralsnog hebben de providers KPN en Vodafone een structuur waarbij je kan blijven door internetten op lage snelheid. De echte onbeperkte (Unlimited abonnementen) zijn van T-Mobile en Tele2 deze structuur van onbeperkt internet.

Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris en Ruben.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons