Ja en nee. Onbeperkt internet is in de ogen van telecomproviders een rekbaar begrip. Al menig maal is er een discussie geweest of de term onbeperkt internet eigenlijk niet misleidend zou kunnen zijn. Er zijn dus zeker abonnementen beschikbaar met onbeperkt internet, maar hier zit vaak wel een addertje onder het gras.

Is onbeperkt ook echt onbeperkt?

onbeperktOp dit moment bieden de meeste providers geen onbeperkt internet aan. Al zeggen ze soms van wel. De enige echte aanbieder die dit doet is T-Mobile, maar de kosten voor zo’n abonnement zijn dusdanig hoog dat je je moet afvragen of je voor dit maandbedrag niet veel beter genoegen met iets minder kunt nemen. Veel providers bieden standaard aan dat je internet na het verstrijken van je datalimiet kosteloos blijft doorlopen met een tragere internetverbinding. Dit voorkomt hoge kosten op je telefoonrekening en is dus al een behoorlijke stap vooruit. De snelheid wordt dan ineens niet meer 150 MBps met 4G, maar slechts 64 Kbps. Dit is voldoende voor het versturen van een Whatsapp bericht en vaak ook nog genoeg om op internet te surfen. Echter kan je niet verwachten dat je met deze snelheid nog een filmpje op Youtube kunt bekijken. Het addertje onder het gras is dan ook meestal de snelheidsreductie.

Snelheid internet terugkopen

Mocht je tussendoor op dit probleem stuiten kun je altijd nog de hoge snelheid heractiveren. Hier rekenen alle providers eenmalig een bedrag voor en ook dan is er weer een maximum een data wat tot je beschikking staat. Afhankelijk van hoeveel je nog nodig hebt kun je veelal kiezen voor 500 Mb, 1 GB of 2 GB. Mocht je hierna wederom buiten de bundel vallen zal ook weer de snelheid flink gereduceerd worden, maar vooralsnog wel online. Mocht het voorkomen dat je vaker en sneller buiten je bundel komt is het wellicht verstandig om te overwegen om een grotere databundel af te sluiten op het abonnement. Sommige providers hebben hier de mogelijkheden voor en kan je dus behoeden voor extra hoge kosten.

Welke providers bieden onbeperkt internet aan?

Abonnementsstructuren zijn continu aan veranderingen onderhevig. Vooralsnog hebben de providers KPN, Hi, Telfort, Vodafone en T-Mobile deze structuur van onbeperkt internet. Ook kleinere providers hanteren deze opzet.

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones