Hoe blokkeer je advertenties op je smartphone?

Iedereen kent ze wel, die websites die vol staan met reclame en grote advertenties. Soms kun je niet eens lezen wat er staat zonder die vervelende advertenties weg te klikken. Super onhandig en helemaal op je smartphone. Gelukkig zijn er verschillende adblockers in de markt. Een advertentie blokkeer app blokkeert advertenties op websites zodat jij daar geen last meer van hebt. Wat zijn deze adblockers precies en hoe kun je advertenties blokkeren op je smartphone? Hier vind je de belangrijkste antwoorden zodat ook jij reclame kan blokkeren op je smartphone.

Hoe blokkeer je reclames op je smartphone?

Valt het je wel eens op dat die ene auto die jij ooit op markt plaats hebt bekenen je nog weken achtervolgt op verschillende pagina’s? Ook die trui of schoenen die je bekeek komen nog dagen terug. Dat kan doordat sites zogenaamde cookies op je smartphone installeren. Daarmee wordt geregistreerd waar jij naar hebt gekeken zodat die producten terug kunnen komen als reclame boodschap op andere sites. Deze advertenties kun je blokkeren door het gebruik van een adblocker. Voor ieder internetbrowser bestaat er wel een adblocker. Deze apps zullen selectief alle cookies van websites en derden uitschakelen en zo zie je geen advertenties meer in een pagina. Deze blockers werken met een lange lijst vol te blokkeren cookies. Het is daarom niet 100% zeker dat alle advertenties direct worden geblokkeerd.

Wat doet een Adblocker

Een adblocker zorgt ervoor dat er geen reclame bestanden (cookies) worden gedownload. Advertenties worden zo geblokkeerd in je webbrowser of in video’s op Youtube. Advertentie blokkeer apps zijn programma’s die de zogenaamde cookies tegengaan. Ze hebben een aantal voordelen, maar ook enkele nadelen.

Hoe blokker je advertenties op je smartphone? Installeer een adblocker en wanneer je een website bezoekt zorgt dit programma ervoor dat er vanuit de site geen reclame boodschappen worden gedownload. Ook de bestanden waarmee de site jouw gedrag bij houdt, cookies, worden zo tegen gehouden.

Voordelen blokkeren reclames

De adblocker blokkeert zogenaamde tracking cookies en ook slimme programma’s die marketingbureau’s gebruiken om je gedrag te volgen. Op basis van jouw surfgedrag kunnen adverteerders artikelen promoten op websites die jij al eerder zocht. Het voorkomt dus ook dat jij je suf schrikt doordat er uit het niets ineens een advertentie afspeelt. Een bijkomend voordeel van het tegenhouden van advertenties op je smartphone s dat je minder data verbruikt. Je browser laadt geen advertenties meer en dat kan gemiddeld tot 30 tot 40 procent minder dataverbruik leiden tijdens het surfen over het internet. Je bent zo dus minder snel door je 4G databundel heen! De adblocker vermindert ook de kans op het downloaden van schadelijke malware via onbetrouwbare reclames.

Nadelen van het blokkeren van advertenties op je smartphone

Het grootste nadeel van een adblockers is dat je sommige pagina’s niet meer kunt betreden. Zij weren adblockergebruikers omdat zij advertenties nodig hebben als inkomstenbron. De adblocker vermindert hun inkomsten flink en goede content kost nou eenmaal geld. Als gevolg van het blokkeren van advertenties nemen alternatieve vormen van reclame ook toe. Zo worden er bij kranten nu steeds meer redactionele reclamestukken verkocht. Soms moet je een adblocker zelf uitzetten zodat je de volledige site goed kunt zien.

Met welke apps blokkeer je reclame?

Er zijn verschillende app waarmee je online reclame en advertenties kunt blokkeren. De meest gebruikte zijn gratis. Zo heb je voor Android bijvoorbeeld Adblock Browser, Ghostery Privacy of Opera Mini. iOS gebruiker kunnen natuurlijk ook advertenties blokkeren. Voor iPhone gebruiker is alleen Adbock Browser gratis. Er zijn daarnaast nog 1Blocker, Crystal Adblock en Purify te downloaden in de App Store.