Hoe kan ik een telefoonnummer blokkeren bij Android?

Last van ongewenste telefoontjes en wil je een telefoonnummer blokkeren op je Android telefoon? Bekende nummers zijn te blokkeren via standaardfuncties in Android. Op die manier slaat de telefoon het inkomende gesprek van het geblokkeerde nummer meteen af. Telefoonbonnement.nl legt uit hoe je dit instelt.

Je kunt een telefoonnummer zelf op de zwarte lijst van je Android telefoon zetten. Helaas kan dit niet bij onbekende of anonieme nummers. Daar zijn natuurlijk ook handige oplossingen voor en hier bespreken we alles over het blokkeren van nummers.

Telefoonnummer blokkeren in Android

Telefoonnummer blokkeren AndroidWanneer je gebeld wordt door iemand die je niet meer wilt spreken. Dan kun je het telefoonnummer van diegene blokkeren. Hoe blokker je een telefoonnummer? Dat gaat in Android eenvoudig en wel op deze wijze:

Vroeger (voor Android 7 Nougat) moest je het telefoonnummer opslaan in je contacten. Tegenwoordig is dat allang niet meer zo en is blokkeren van een nummer binnen Android zeer eenvoudig geworden.

Ga naar het telefoonmenu en ga naar het betreffende nummer. Klik op het informatie-icoon naast dit nummer. Je krijgt nu het een overzicht menu en daarin kun je kiezen voor ‘meer’ of instellingen (afhankelijk van telefoon). Je kunt hier het nummer toevoegen aan je contacten. Hier kun je ook kiezen voor blokkeren in dat geval selecteer je ‘Toevoegen aan zwarte lijst’ of ‘Toevoegen aan Automatische Blokkade’. Bevestig vervolgens dat je dit telefoonnummer wilt blokkeren.

Beheren geblokkeerde telefoonnummers Android

Wil je de telefoonnummers die je geblokkeerd hebt beheren? Dat kan ook. Ga hiervoor naar je telefoon-app. Kies voor instellingen (drie puntjes naast groene telefoon knop) en kies voor ‘Nummers blokkeren’ of ‘Intimidatiefilter’. In het volgende scherm kun je kiezen voor Instellingen en daar heb je een compleet overzicht over alle geblokkeerde telefoonnummers die je naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Nummer blokkeren via Mr. Number

Er is nog een methode om telefoonnummers te blokkeren. Zelfs anonieme nummers kun je met de app Mr Number blokkeren. Via de Mr Number app kunnen Android-gebruikers bekende en onbekende telefoonnummers blokkeren. Installeer de app vanuit de Google Play Store, open de applicatie en ga naar ‘Recent’. Zoek het telefoonnummer op en tik op de puntjes achter het telefoonnummer. Er verschijnt een keuzemenu. Tik op ‘Block Number’ en dit nummer kan de gebruiker niet meer bellen.

De applicatie biedt ook de mogelijk standaard alle anonieme nummers te weren. LET OP: deze functie is niet altijd even handig.

Verschillende bedrijven, overheidsinstanties of bijvoorbeeld je huisarts bellen met een anoniem telefoonnummer. Zij kunnen nu ook niet meer doorkomen want de applicatie wijst ook deze gesprekken direct af.