Hoe kan ik mijn huidige abonnement opzeggen?

Hoe kan ik mijn huidige abonnement opzeggen?

Heb je per ongeluk een telefoon abonnement afgesloten terwijl dit niet de bedoeling was? Of zit je aan het einde van je looptijd en wil je overstappen naar een andere provider? Dan is het belangrijk dat je op tijd je abonnement opzegt. Maar hoe zeg je je abonnement nu het beste op en hoe voorkom je dat je wordt overgehaald door die vlotte winkelverkoper of na het opzeggen telefonisch wordt lastiggevallen om je abonnement weer af te sluiten? Er zijn gelukkig een aantal handige hulpmiddelen online te vinden die je hier gratis mee kunnen helpen. Zo kan je online brieven vinden die je kunt versturen naar de provider om op te zeggen en kan je je inlezen over verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Wanneer mag ik opzeggen?

Voor consumenten zijn de voorwaarden bij het opzeggen van een abonnement onlangs versoepelt. Vroeger was het zo dat je altijd op moest letten wanneer je abonnement afgelopen was, omdat je abonnement stilzwijgend verlengd kon worden. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Je sluit een abonnement af bij een provider voor een periode van een jaar of twee jaar. Zodra die periode is verstreken kun je maandelijks opzeggen. Er zijn verschillende hulpmiddelen om te ontdekken wanneer je jouw abonnement kan opzeggen en kan overstappen. Zo krijg je bij je provider altijd een inlogcode waarmee je kunt inloggen op hun website of in een speciaal daarvoor gemaakte app. Hierin kan je zien wanneer je je telefoonabonnement bent aangegaan en wanneer je abonnement verloopt.

Eenvoudig opzeggen via Opzeggen.nl

Een erg handige website die je kunt gebruiken om je mobiele abonnement op te zeggen is Opzeggen.nl. Deze website biedt de mogelijkheid om gratis een brief op te stellen naar je provider zoals bijvoorbeeld Simpel, Tele2 en KPN abonnement opzeggen. Je kunt op deze website ook terecht voor alle andere varianten van abonnementen, zoals je TV gids, tijdschrift, internetabonnement en energiemaatschappij. Heb je geen postzegels op zak en heb je liever dat zij de brief op de post doen? Dat kan ook. Voor slechts € 2,99 wordt de gehele opzegging van je abonnement uit handen genomen.

Schermafbeelding 2015-09-03 om 12.18.39

 

Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris en Ruben.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons