Soms zie je iets interessants op internet of tijdens het werken met een app dat je graag zo snel mogelijk wilt delen. Een screenshot maken van je scherm is dan een hele eenvoudige en snelle manier om door te sturen wat je op dat moment ziet. Maar hoe maak je precies een screenshot? Op deze pagina lees je hoe je een screenshot maakt op je iPhone of Android smartphone.

Hoe maak ik screenshots met mijn iPhone?

Als je een iPhone hebt is het maken van een screenshot vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de home-knop en de vergrendelknop tegelijkertijd in te drukken. Je ziet je scherm nu even flikkeren en als je geluid aan staat hoor je het geluid van de camera. De afbeelding wordt nu automatisch opgeslagen in je galerij.

screenshots-maken

Android

Bij de meeste smartphones met Android werkt het ongeveer hetzelfde als bij een iPhone. Als je bijvoorbeeld een telefoon van het merk LG, Sony, HTC, Huawei of Motorola hebt kan je het volgende doen om een screenshot te maken. Druk tegelijk op de volume-omlaag-knop en op de vergrendelknop. Houdt deze even vast en na een paar seconde verschijnt de screenshot in beeld. De screenshot wordt net als bij Apple direct opgeslagen onder de afbeeldingen. Als je een Android telefoon van het merk Samsung hebt, werkt het net iets anders. Hierbij moet je de home-knop en de vergrendelknop tegelijk indrukken. Daarna verschijnt na enkele seconden je screenshot en wordt ook deze weer opgeslagen onder afbeeldingen.

Windows Phone

Bij Windows Phone 8.0 en Windows 10 druk je tegelijkertijd op de home-knop en de vergrendelknop. Hierna moet je de knoppen weer onmiddellijk loslaten waarna het scherm begint te knipperen. De screenshot is nu gemaakt en staat in je galerij van foto’s. Bij Windows Phone 8.1 moet je bij de eerste stap de volumeknop omhoog en de vergrendelknop tegelijk indrukken en ook weer direct loslaten.

Benieuwd welke telefoons er nog meer zijn?