Hoe stel je een nieuw patroon (schermbeveiliging) in nadat je hem vergeten bent?

Hoe stel je een nieuw patroon (schermbeveiliging) in nadat je hem vergeten bent?

Een veelgebruikte methode om een smartphone te ontgrendelen is het zogenoemde patroon. Met een beweging over het scherm maak je een bepaald patroon op het scherm om op deze manier het toestel te ontgrendelen. Het is niet alleen een methode die veel gebruikt wordt, maar ook nog eens de meest eenvoudige methode is. Toch kan het natuurlijk voorkomen dat je het ingestelde patroon niet meer kan herinneren. Gelukkig is er dan nog wel een manier om een nieuw patroon in te stellen.

Hoe kan ik mijn patroon opnieuw instellen?

Voordat je een nieuw patroon kan instellen moet je eerst een paar keer dit patroon verkeerd opgeven op het scherm. Na een aantal keren zal je onderaan het scherm ‘Patroon vergeten?’ zien staan. Druk op deze knop en log vervolgens in met het Google-account. Dat is hetzelfde account waarmee je ook jouw smartphone hebt gekoppeld aan de verschillende diensten, zoals Google Play Store. Kies vervolgens een nieuwe manier van ontgrendelen zoals een Patroon, Code of Vingerafdruk. Vergeet die code niet!

LET OP, wanneer je ‘Patroon vergeten?’ niet ziet moet je je smartphone weer minstens tot 50% opladen.

Als je eenmaal weer ingelogd bent kun je opnieuw de gewenste vergrendeling kiezen waaronder een nieuw patroon.

Nieuw wachtwoord instellen via ‘Zoek mijn Mobiel’

Het is ook mogelijk om een nieuw wachtwoord in te stellen via internet. Ga naar je computer of leen een toestel van een vriend(in) of je familie. Google heeft een speciale pagina om je smartphone weer terug te vinden. Ieder apparaat dat ingelogd is op je Google account is te vinden bij ‘Zoek mijn mobiel‘. Selecteer het apparaat en bevestig met je wachtwoord.

Wanneer je daar inlogt met je Google account, dan kun je de beveiliging op je smartphone wijzigen. Met het nieuwe gekozen wachtwoord kun je hierna inloggen op de smartphone en onder Instellingen → Beveiliging de nieuwe vergrendeling instellen.

Inloggen via het account van je fabrikant

Grote fabrikanten zoals Huawei, Sony en Samsung geven je de optie om een eigen account aan te maken. Dat moet je natuurlijk wel hebben gedaan wanneer je de smartphone kocht. In dat geval kun je via de site van deze accounts ook je smartphone terugvinden en opnieuw de beveiliging instellen. Sony heeft bijvoorbeeld MyXperia en Samsung zelfs een speciale FindmySamsung site.