Een veelgebruikte methode om een smartphone te ontgrendelen is het zogenoemde patroon. Met een beweging over het scherm maak je een bepaald patroon op het scherm om op deze manier het toestel te ontgrendelen. Het is niet alleen een methode die veel gebruikt wordt, maar ook nog eens de meest eenvoudige methode is. Toch kan het natuurlijk voorkomen dat je het ingestelde patroon niet meer kan herinneren. Gelukkig is er dan nog wel een manier om een nieuw patroon in te stellen.

Hoe kan ik mijn patroon opnieuw instellen?

Voordat je een nieuw patroon kan instellen moet je eerst een paar keer dit patroon verkeerd opgeven op het scherm. Na een aantal keren zal je onderaan het scherm ‘Patroon vergeten?’ zien staan. Druk op deze knop en log vervolgens in met het Google-account waarmee je ook jouw smartphone hebt gekoppeld aan de verschillende diensten, zoals Google Play Store. Als je eenmaal weer ingelogd bent kun je opnieuw de gewenste vergrendeling kiezen waaronder een nieuw patroon.

Nieuw wachtwoord instellen via software

Het is ook mogelijk om een nieuw wachtwoord in te stellen via software. Met de Android Device Manager kun je dan ook makkelijk de nieuwe vergrendeling instellen of in ieder geval weer de mogelijkheid krijgen om de huidige vergrendeling op te heffen. Ook binnen deze software moet je dan weer inloggen met het Google-account waarmee je de smartphone verbonden hebt met verschillende diensten. Kies hierna voor ‘Vergrendel’ en vul een wachtwoord in. Met het nieuwe gekozen wachtwoord kun je hierna inloggen op de smartphone en onder Instellingen → Beveiliging de nieuwe vergrendeling instellen.