smartphone-contacten

Steeds vaker maken apps gebruik van je contactenlijst. Denk hierbij aan apps als Twitter en Facebook die direct contacten synchroniseren en zelfs toevoegen in het telefoonboek als de naam niet overeenkomt. Hierdoor heb je vaak onnodig veel contacten in je contactenlijst staan die je vaak makkelijk aan een bestaand contact in het telefoonboek kunt koppelen. Gelukkig zijn er makkelijke methodes om je contacten weer samen te voegen.

Contacten ontdubbelen op een Android smartphone

Als je een smartphone hebt die werkt op Android kun je het beste de app Simpler downloaden uit de Google Play Store. In sommige smartphones is er al wel een functie ingebouwd om contacten samen te voegen, maar om het eenvoudig te houden is deze app erg prettig in gebruik. Nadat de app is geïnstalleerd en opgestart wordt er direct gezocht naar dubbele contacten. Controleer hierna ook de dubbele contacten door op de knop in het midden te tikken. Klik hierna nog even op de uitklappijl aan de rechterzijde om alles te controleren en als je hierna op Samenvoegen tikt zullen al je contacten samengevoegd worden.

Geen dubbele contacten meer in je iPhone

Als je over een iPhone beschikt is de werkwijze nog iets eenvoudiger. In veel gevallen kan je makkelijk via iCloud de contacten beheren en zelf handmatig aanpassen. Dit kan echter een tijdrovende klus zijn, terwijl er ook bij Apple een app is die dit makkelijk automatisch kan samenvoegen. Zoek in dat geval naar de applicatie Smart Merge binnen de App Store. Download deze app en maak een account. Geef hierna Smart Merge toestemming om contacten te importeren. Hierna zal de app dubbele contacten opsporen. Controleer de dubbele contacten goed en klik daarna op Fuseren. De contacten worden nu automatisch samengevoegd.

Hoe ontdubbel ik mijn contactpersonen bij een Windows Phone?

Binnen Windows Phone is er eigenlijk geen applicatie beschikbaar die contacten makkelijk kan samenvoegen. Hier komt dus nog handmatig werk bij kijken. Open in dit geval het telefoonboek en zoek een persoon op binnen het telefoonboek. Selecteer binnen het zoekresultaat de naam die je aan elkaar wenst te koppelen en tik hierna op Koppelen.