Hoe werkt Facebook?

Facebook is één van de meest besproken bedrijven ter wereld. Het sociale netwerk heeft in korte tijd enorm veel gebruikers weten te vergaren en inmiddels is Facebook niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Snel even op Facebook kijken om te bekijken wat vrienden, kennissen of familie nou weer hebben meegemaakt of hebben geplaatst. Ook steeds meer bedrijven hebben de kracht van Facebook gevonden en ook veel Nederlandse bedrijven zijn dus ook actief op Facebook. De werking, en de achterliggende gedachte van Facebook is simpel en effectief. Juist deze combinatie heeft bijgedragen aan het succes van dit immens grote sociale netwerk wat wereldwijd verspreid is.

Installatie en eerste gebruik

Wie Facebook voor het eerst gaat gebruiken moet de app eerst op de smartphone downloaden. In de verschillende downloadwinkels is de app gratis beschikbaar en kan met een simpele druk op het scherm gedownload worden. Na installatie kun je jezelf registreren of, als je al lid bent, inloggen. Wie al lid is zal zien dat Facebook op de smartphone er iets anders uit ziet dan op de computer, maar de tijdlijn blijft hetzelfde en dat is ook direct de kracht van Facebook. Bij een eerste registratie moet je enkele NAW-gegevens invullen en kun jezelf eventueel een profielfoto uploaden om de profielpagina direct een leuk gezicht te geven. Facebook zal hierna op basis van jouw bestaande contacten in de telefoon ook enkele voorstellen doen om vrienden uit te nodigen. Dit zijn zogenoemde eerstelijns vrienden. Dit zijn vrienden die je dus direct kent en ook echt een keer gesproken hebt. Het vriendschapsverzoek is zo gestuurd en binnen korte tijd zul je ook de eerste acceptaties ontvangen en kun je makkelijk elkaars profiel bezoeken en de tijdlijn zal snel gevuld worden. Facebook kan gebruikt worden!

Wat zijn tweedelijns vrienden

Je zult je wel eens afvragen, hoe komt iemand aan 300 vrienden? Echte vrienden kun je vaak op twee handen tellen en de overige vrienden ken je toevallig via via. Dit zijn de tweedelijns vrienden en hier ligt dan ook meteen de extra kracht van Facebook. Je kent wellicht iemand van een verjaardag of een feestje waar je ooit bent geweest. Je hebt misschien geen direct contact, maar je kent hem wel. Een vriendschapsverzoek is dan ook zo gestuurd, maar ook Facebook herkent, dankzij een slim systeem, ook deze mogelijke connectie en kan ook dit voorstel zelf aandragen. Binnen een korte tijd kun jij dus ook over deze enorme aantallen beschikken als je even niet oppast.

Olievlek

Facebook kan soms enorm als een olievlek werken. Dit social medium wordt dan ook vaak gebruikt om het laatste nieuws snel de wereld in te brengen, maar ook schrijnende situaties of emoties worden vaak gebruikt om mensen weer ergens bewust van te maken. Het bericht kan dan door andere gedeeld worden, waarna andere het ook weer kunnen delen. Zonder dat je het weet kan plotseling een simpel bericht als een olievlek over internet zijn verspreid. Deze olievlek kan in allerlei vormen zijn, zoals een triest bericht, maar ook een heel leuk of gek bericht of video. Je zult merken dat naarmate je meer gebruik maakt van Facebook sommige berichten vaker terugkomen.

Liken en reageren

Uiteraard kun je ook een bericht ‘liken’. Hiermee vind je een status-update leuk en je kunt ook reageren op een status-update. Hiermee wordt je ook actief op het sociale netwerk en kun je actief meegaan in een discussie. Waar wij vroeger nog veel werkte met fora, lijkt Facebook dit compleet te hebben overgenomen en reageren wij enkel op datgene wat ons interesseert, namelijk onze vriendenkring!

Benieuwd welke telefoons er nog meer zijn?

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones