Hoe werkt Facebook op de smartphone?

Hoe werkt Facebook op de smartphone?

Facebook is één van de meest besproken bedrijven ter wereld. Het sociale netwerk heeft in korte tijd enorm veel gebruikers weten te vergaren en inmiddels is Facebook niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Snel even op Facebook kijken om te bekijken wat vrienden, kennissen of familie nou weer hebben meegemaakt of hebben geplaatst. Ook steeds meer bedrijven hebben de kracht van Facebook gevonden en ook veel Nederlandse bedrijven zijn dus ook actief op Facebook. De werking, en de achterliggende gedachte van Facebook is simpel en effectief. Juist deze combinatie heeft bijgedragen aan het succes van dit immens grote sociale netwerk wat wereldwijd verspreid is.

Installatie en eerste gebruik

Wie Facebook voor het eerst gaat gebruiken moet de app natuurlijk downloaden op de smartphone. Facebook is voor zowel iOS als Android beschikbaar en misschien kun je ook Facebook Messenger alvast installeren. De app is gratis beschikbaar en kan met een simpele druk op het scherm gedownload worden. Na installatie kun je jezelf registreren of, als je al lid bent, inloggen. Wie al lid is zal zien dat Facebook op de smartphone er iets anders uit ziet dan op de computer, maar de tijdlijn blijft hetzelfde en daar ligt dan ook de kracht van Facebook. Bij een eerste registratie moet je enkele NAW-gegevens invullen en kun jezelf eventueel een profielfoto uploaden om de profielpagina direct een leuk gezicht te geven. Facebook zal hierna op basis van jouw bestaande contacten in de telefoon ook enkele voorstellen doen om vrienden uit te nodigen. Dit zijn zogenoemde eerstelijns vrienden. Het zijn vrienden die je direct kent en waarschijnlijk meerdere keren gesproken hebt. Het vriendschapsverzoek is zo gestuurd en binnen korte tijd zul je ook de eerste acceptaties ontvangen en kun je makkelijk elkaars profiel bezoeken en de tijdlijn zal snel gevuld worden. Facebook kan gebruikt worden!

Wat zijn tweedelijns vrienden

Je zult je wel eens afvragen, hoe komt iemand aan 300 vrienden? Echte vrienden kun je vaak op twee handen tellen en de overige vrienden ken je toevallig via via. Veel mensen kennen via via vrienden en voegen hun toe op Facebook, dit noem je tweedelijns vrienden. Daar ligt een andere grote kracht van Facebook. Want iedereen kent wel iemand via een verjaardag of een feestje waar je ooit bent geweest. Je hebt misschien geen direct contact, maar je kent hem of haar wel. Een vriendschapsverzoek is in dat geval zo gestuurd. Facebook herkent ook verbanden en dankzij een slim systeem kan het zelf ook mogelijke vrienden of interessante personen aandragen. Zo kan ook jij binnen afzienbare tijd een groot aantal vrienden vergaren.

Olievlek

Facebook kan soms enorm als een olievlek werken. Dit social medium wordt dan ook vaak gebruikt om het laatste nieuws snel de wereld in te brengen, maar ook schrijnende situaties of emoties worden vaak gebruikt om mensen weer ergens bewust van te maken. Het bericht kan dan door andere gedeeld worden, waarna andere het ook weer kunnen delen. Zonder dat je het weet kan plotseling een simpel bericht als een olievlek over internet zijn verspreid. Deze olievlek kan in allerlei vormen zijn, zoals een triest bericht, maar ook een heel leuk of gek bericht of video. Je zult merken dat naarmate je meer gebruik maakt van Facebook sommige berichten vaker terugkomen.

Liken en reageren

Uiteraard kun je ook een bericht ‘liken’. Hiermee vind je een status-update leuk en je kunt ook reageren op een status-update. Vroeger bleef het daarbij maar tegenwoordig kun je ook andere emoties tonen. Wel zo prettig als je iemand steun wil betuigen in moeilijke tijden. Via het reageren op posts van bedrijven en vrienden wordt je ook actief op het sociale netwerk. Je kunt actief meegaan in een discussie. Waar wij vroeger nog veel werkte met fora, lijkt Facebook dit compleet te hebben overgenomen en reageren wij enkel op datgene wat ons interesseert, namelijk onze vriendenkring!

Benieuwd welke telefoons er nog meer zijn?

Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris en Ruben.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons