smartphone-reset

Het kan voorkomen dat je je telefoon naar de fabrieksinstellingen wil terugzetten. Bijvoorbeeld wanneer je het toestel verkoopt. Op deze manier vallen vertrouwelijke gegevens niet in de handen van andere personen. Het leeghalen van het toestel is natuurlijk altijd verstandig, maar wanneer je ook de fabrieksinstellingen terugzet zullen ook inloggegevens verloren gaan en moet dus de smartphone compleet opnieuw ingesteld worden. Per merk kan dit variƫren en daarom bieden wij een handig overzicht hoe dit geregeld kan worden. Het is natuurlijk wel verstandig om eerst een backup van het toestel te maken om zo teleurstellingen achteraf te voorkomen. Ook is het verstandig om deze procedure pas werkelijk te doen wanneer je minimaal 50% accu over hebt.

Samsung/Sony/LG/Motorola/Acer

Om deze modellen terug te zetten naar fabrieksinstellingen moet je naar Instellingen gaan. Tik hierna op Privacy en tik daarna op Fabrieksinstellingen herstellen. Hierna zal je smartphone de procedure opstarten en zal alle informatie op je smartphone worden verwijderd. In sommige gevallen kun je het ook in het menu tegenkomen als Back-up maken en resetten.

Je iPhone resetten

Ook bij een iPhone kan het wel eens handig zijn om het toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Ga hiervoor ook naar Instellingen en tik vervolgens op Algemeen. Onder aan die pagina tref je de optie Stel opnieuw in aan. Kies hierna de optie Wis alle inhoud en instellingen. Als je deze keuze hebt bevestigd zal de iPhone de procedure opstarten om zichzelf helemaal leeg te maken. Wanneer je de iPhone verkoopt is het ook verstandig om het toestel uit de iCloud te verwijderen. Op het toestel zelf kun je dit doen door naar Instellingen te gaan en dan naar iCloud. Schakel hierna Zoek mijn iPhone uit. Dit laatste is overigens ook makkelijk via iCloud zelf te doen.

Resetten van een Google telefoon

Om een Nexus smartphone terug te zetten naar fabrieksinstellingen moet je naar Instellingen gaan. Tik hierna op Back-up & herstel en tik daarna op Fabrieksinstellingen herstellen. Hierna zal de smartphone de procedure opstarten en zal alle gevoelige informatie worden verwijderd.

Je HTC smartphone resetten

Om een HTC smartphone terug te zetten naar fabrieksinstellingen moet je naar Instellingen gaan. Tik hierna op SD-kaart en telefoongeheugen en tik daarna op Fabrieksinstellingen herstellen. Hierna zal de smartphone de procedure opstarten en zal alle gevoelige informatie worden verwijderd.

Een Windows Phone resetten

Bij het besturingssysteem Windows Phone gaat de procedure van het terugzetten naar de fabrieksinstellingen ongeveer gelijkwaardig. In dit geval moet je dus ook naar Instellingen en tik vervolgens op Info. Hier zul je Fabrieksinstellingen zien staan waarna je twee waarschuwingen krijgt die je bevestigend moet antwoorden. Hierna zullen alle gegevens op de Windows Phone worden verwijderd.

Meer tips en informatie over je telefoon?