Wanneer je bij een telefoon dual-sim ziet staan betekent dit dat je in de telefoon twee fysieke simkaarten tegelijk kunt plaatsen. Steeds meer telefoons bezitten deze functie en dit heeft zeker zijn voordelen. Zo is het op deze manier erg eenvoudig om zakelijk en privé gescheiden te houden en toch maar één telefoon in bezit te hebben. Ook kun je een situatie voorstellen waarbij je veel in het buitenland zit en daarvoor een apart abonnement hebt of juist een simkaart hebt gekocht van een provider in dat land. Zoals je ziet kan een dual-sim behoorlijk wat extra voordelen met zich meebrengen.

dualsimHet aansturen van een dual-sim telefoon is tamelijk eenvoudig. Stop de twee simkaarten in de telefoon en zet de telefoon aan. Beide simkaarten zullen door de telefoon tegelijkertijd aangemeld worden op het netwerk en je bent vanaf dan op beide nummers bereikbaar. Steeds meer dual-sim telefoons beschikken over de mogelijkheid om makkelijk om te schakelen van de ene simkaart naar de andere simkaart en vice versa. Ook een simkaart tijdelijk even uit de lucht halen is geen enkel probleem. Je kunt er dan dus bijvoorbeeld voor kiezen om de zakelijke simkaart in het weekend op non-actief te zetten en deze na het weekend gewoon weer aan te zetten.

Voordelen van Dual Sim

Een ander bijkomend voordeel zijn de kosten. Veel providers hebben aanbiedingen als het gaat om belminuten of databundels. Het kan dus zomaar interessant zijn om een SIM Only abonnement af te sluiten voor enkel wat belminuten en een SIM Only abonnement voor enkel data. De kostenreductie door dit op deze manier te doen kan aanzienlijk zijn. Daarnaast hebben wij het nu over twee simkaarten met abonnementen, maar ook de combinatie van een prepaid simkaart met abonnement of juist twee prepaid simkaarten blijft een mogelijkheid bij een dual-sim telefoon.

De beste Dual Sim smartphones van dit moment

Op zoek naar een dual sim telefoon, maar weet je niet welke je het beste kan kopen? In onderstaand overzicht laten we je de drie beste dual sim telefoons van dit moment zien:

Voordelig en gebruiksvriendelijk! De Huawei Y625 Dual Sim. Een smartphone dat beschikt over een royaal 5 inch scherm, 4GB opslagruimte en een 8 megapixels camera. Daarnaast ondersteund de Y625 over een dual sim mogelijkheid wat de smartphone voor slechts een kleine honderd euro erg interessant maakt.

Huawei Y625 Dual Sim Black
Beste deal

Liever iets meer geheugen? Dan is de Huawei Y635 iets voor jou! Met zijn 8GB opslaggeheugen heeft het toestel dubbel zoveel opslag en is hij net wat aantrekkelijker. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want de Huawei Y635 is voor slechts € 109,- leverbaar.

Huawei Y635 Dual Sim Black

En op de derde plaats hebben we gekozen voor de HTC Desire 526. Deze slimme telefoon van HTC beschikt over een net wat hoger prijskaartje, maar dan krijg je ook meteen een snellere smartphone.

HTC Desire 526 Dual Sim
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones