Wat is dual sim?

Wat is dual sim?

Wanneer je bij een telefoon dual-sim ziet staan betekent dit, dat je in de telefoon twee fysieke simkaarten tegelijk kunt plaatsen. Steeds meer telefoons bezitten deze functie en dit heeft zeker zijn voordelen. Zo is het op deze manier erg eenvoudig om zakelijk en privé gescheiden te houden en toch maar één telefoon in bezit te hebben. Ook kun je een situatie voorstellen waarbij je veel in het buitenland zit en daarvoor een apart abonnement hebt of juist een simkaart hebt gekocht van een provider in dat land. Zoals je ziet kan een dual-sim behoorlijk wat extra voordelen met zich meebrengen.

dualsimHet aansturen van een dual-sim telefoon is tamelijk eenvoudig. Stop de twee simkaarten in de telefoon en zet de telefoon aan. Beide simkaarten zullen door de telefoon tegelijkertijd aangemeld worden op het netwerk en je bent vanaf dat moment op beide nummers bereikbaar. Steeds meer dual-sim telefoons beschikken over de mogelijkheid om over te schakelen van de ene simkaart naar de andere simkaart en vice versa. Ook een simkaart tijdelijk even uit de lucht halen is geen enkel probleem. Je kunt er dan dus bijvoorbeeld voor kiezen om de zakelijke simkaart in het weekend op non-actief te zetten en deze na het weekend gewoon weer aan te zetten.

Voordelen van Dual Sim

Een ander bijkomend voordeel zijn de kosten. Veel providers hebben aanbiedingen als het gaat om belminuten of databundels. Het kan dus zomaar interessant zijn om een SIM Only abonnement af te sluiten voor enkel wat belminuten en een SIM Only abonnement voor enkel data. De kostenreductie door dit op deze manier te doen kan aanzienlijk zijn. Daarnaast hebben wij het nu over twee simkaarten met abonnementen, maar ook de combinatie van een prepaid simkaart met abonnement of juist twee prepaid simkaarten blijft een mogelijkheid bij een dual-sim telefoon.

Hybride dual sim
Veel dual sim telefoons zijn hybride dual sim telefoons. De tweede simkaart plaats je in dat geval op de plaats van de microSD kaart. Let hierop als je naast twee simkaarten ook veel geheugen wilt gebruiken. Je moet als gebruiker namelijk kiezen tussen meer geheugen met de microSD kaart of twee abonnementen via twee simkaarten.

De beste Dual Sim smartphones van dit moment

Op zoek naar een dual sim telefoon, maar weet je niet welke je het beste kan kopen? In onderstaand overzicht laten we je de drie beste dual sim telefoons van dit moment zien:

Voordelig en gebruiksvriendelijk! De Huawei Y7 2017 dual sim is een voordelige smartphone dat beschikt over een royaal 5,5 inch beeldscherm en degelijke Snapdragon 435 processor met 2 GB opslagruimte en 16 GB opslagruimte. Daarnaast beschikt de telefoon over een 12 megapixels camera en 8 megapixel selfie camera. Zoals je verwacht, heeft het toestel ruimte voor twee simkaarten.

Huawei Y7 2017

Dual sim Motorola Moto G5

Een zeer populair dual sim toestel is de Motorola Moto G5. De krachtige budget smartphone heeft een prachtig ontwerp en luxe behuizing dat naadloos aansluit op het 5 inch Full HD beeldscherm. Het toestel wordt aangedreven door een zuinige Snapdragon 430 processor met 3 GB aan werkgeheugen en 16 GB opslagcapaciteit.

Motorola Moto G5

Dual Sim Huawei P10 Lite

Wil je wat meer power? Dan is de Huawei P10 Lite een uitstekende keuze. De Chinese smartphone is dual SIM en heeft aantrekkelijke specificaties voor een mooie prijs. Het toestel beschikt over een helder 5,2 inch beeldscherm met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. Achter het beeldscherm ligt een krachtige octa core processor met 3 GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant vind je een 12 megapixel camera met PDAF en een LED flitser. Selfies maak je met de 8 megapixel camera voorop.

Huawei P10 Lite
Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 8 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26