beste camera

Kan je de tijd nog herinneren dat je op zoek ging naar een nieuwe digitale camera? Tegenwoordig is dat niet meer nodig omdat veel smartphones al een geweldige camera aan boord hebben. Maar ja, hoe weet je nou welke smartphone de beste camera aan boord heeft? Er zijn zoveel verschillende modellen. Daarnaast zegt de hoeveelheid megapixels al lang niet meer alles over de kwaliteit van de camera. De software en de lens zijn minstens net zo belangrijk. Voor wie op zoek is naar een goede smartphone en ook nog eens een smartphone met goede camera-functies is op deze pagina op het juiste adres. In deze top 5 geven wij je advies over welke smartphones op dit moment de beste camera aan boord hebben. We werken deze lijst regelmatig bij zodat je altijd een actuele lijst van de 5 beste camera telefoons ziet staan.

1. Google Pixel en Pixel XL

Google Pixel

De Google Pixel heeft een zeer krachtige allround camera en volgens velen de beste camera van dit moment. Toen de Google Pixel werd aangekondigd vertelde ze dat Google zijn nieuwste smartphone heeft ingeleverd bij de bekende cameratest site DxOMark. DxO heeft inmiddels al ruim 9.000 verschillende camera’s getest en mag zich dan ook een autoriteit noemen op camera gebied. De tester heeft de smartphone in oktober 2016 tot aller beste mobiele camera uit geroepen.

2. Apple iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus
Bekijk specificaties
Los toestel: € 729,00
Abonnement vanaf € 37,00 p/m
Beste deal

De iPhone 7 Plus is niet alleen het grotere broertje van de iPhone 7, maar hij heeft ook een aantal verbeterde functies. Een groot voordeel van de iPhone 7 Plus is de verbeterde camera. Zo beschikt het toestel over een dubbele cameralens. Dankzij deze dubbele lens is het voor het eerst bij een smartphone mogelijk om optisch in te zoomen. Dat is inzoomen zonder kwaliteitsverlies van de foto’s. Met de iPhone 7 Plus maak je haarscherpe foto’s, met levensechte kleuren. Een echte aanrader voor mensen die van fotografie houden.

3. Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge
Bekijk specificaties
Los toestel: € 499,00
Abonnement vanaf € 26,00 p/m
Beste deal

En waar de iPhone 7 Plus de verbeterde variant van de iPhone 7 is, is de Galaxy S7 Edge dat van de Galaxy S7. De camera van de Galaxy S7 Edge zit echt fantastisch in elkaar. De smartphone beschikt over een zeer gevoelige sensor die volgens eigen zeggen 95% meer licht opvangt dan de vlaggenschepen van zijn concurrenten. Door een interessant stukje software werkt de autofocus sneller dan gebruikelijk omdat de 12 megapixels als zogeheten focus-pixels zijn ingesteld. Hierdoor maak je nog sneller foto’s en leg je alle momenten haarscherp vast in een handomdraai. De Galaxy S7 Edge is volgens ons goed genoeg voor de derde plaats.

4. HTC 10

HTC 10
Bekijk specificaties
Los toestel: € 379,00
Abonnement vanaf € 20,00 p/m
Beste deal

Wie al eerder een HTC smartphone heeft gehad, weet dat ze erg goed zijn in de software van de camera. Keken we vroeger vooral naar de megapixels om de kwaliteit van foto’s te beoordelen, tegenwoordig is de software het belangrijkst. De HTC 10 maakt prachtige foto’s dankzij zijn zogenaamde UltraPixel-techniek. Deze technologie kwam bij de One M9 ook al naar voren, maar is bij de HTC 10 in zowel de front- als backcamera verwerkt. Door deze techniek vangt de camera meer licht op zodat je mooiere foto’s kan maken. Ook in donkere omgevingen. Daarnaast beschikken de camera’s van de HTC 10 over optische beeldstabilisatie waardoor je geen last meer zal hebben van bewogen foto’s. Iedereen kan met deze smartphone dus mooie foto’s maken. Een goede vierde plaats voor HTC en volgens ons zeker een aanrader in zijn prijsklasse.

5. Huawei P9

Huawei P9
Bekijk specificaties
Los toestel: € 318,00
Abonnement vanaf € 19,00 p/m
Beste deal

De Huawei P9 moet volgens ons echt in de top 5 staan. In samenwerking met de lenzen-expert Leica heeft Huawei de P9 uitgebracht. Hierdoor beschikt de P9 over een zeer mooie cameralens met een dubbele cameratechnologie. Aan de achterkant van de Huawei P9 zal je merken dat het toestel over twee camera’s beschikt. Deze dubbele lens zorgt ervoor dat je een breder beeld kunt vastleggen, maar ook dat je achteraf kunt scherpstellen. Ook zal je merken dat hij vlijmscherm inzoomt zonder directe kwaliteitsverlies van de foto’s. Niet alleen is de Huawei P9 een erg mooie en krachtige smartphone om te zien, maar ook nog eens een telefoon met een uitstekende camera. Een echte topper!

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones