Internet geschiedenis wissen

Eens in de zoveel tijd de geschiedenis van je browser volledig wissen is aan te bevelen. Buiten het feit dat niet iedereen altijd hoeft te zien welke websites je hebt bezocht kan het voor de veiligheid ook geen kwaad om je internet geschiedenis te wissen. Soms blijven er namelijk ook wel eens wachtwoorden bewaard die je liever niet op straat wilt gooien. Het legen van je internet geschiedenis is erg eenvoudig en zo gedaan.

Cache verwijderen van je smartphone

De standaard internetbrowser van je Android toestel ondersteunt caching. Dit is ergens heel erg prettig, omdat caching ervoor zorgt dat je niet altijd alles opnieuw moet laden waardoor je browser sneller werkt. Als je namelijk een website eerder hebt bezocht zal je merken dat hij de tweede keer veel sneller laadt. Dit komt doordat je browser deeltjes van de webpagina al heeft opgeslagen zodat je deze niet opnieuw hoeft te downloaden. Dat scheelt dus niet alleen tijd, maar ook data. Het nadeel hiervan is alleen dat er vaak ook zaken worden opgeslagen die je niet wilt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan inloggegevens, wachtwoorden, etc.

Geschiedenis wissen

Er zijn zes verschillende gegevens die worden bewaard. Cache (delen van de webpagina om de volgende keer sneller te laden), je browse geschiedenis (pagina’s die je hebt bezocht), cookies, formulier data (zorgt ervoor dat je niet steeds je postcode hoeft in te vullen), locatietoegang (laat aan de hand van GPS zien waar je je op dat moment bevindt) en wachtwoorden.

Deze gegevens kan je in zijn geheel of afzonderlijk van elkaar verwijderen. Dit doe je als volgt:

cache-verwijderen1. Ga vanuit je startscherm naar ‘Apps’
2. Klik op de optie ‘Internet’.
3. Druk op de menutoets linksonder op je toestel en ga naar ‘Instellingen’
4. Klik vervolgens op de optie ‘Privacy’.
5. Klik op ‘Persoonlijke gegevens verwijderen’.
6. Vink de gegevens aan die je wilt verwijderen van je toestel en klik op ‘Gereed’.

Voor de volledige veiligheid van je browser kan je deze stap meerdere malen per jaar uitvoeren. Het is niet nodig om altijd alles te wissen. Je kunt er ook voor kiezen om slechts je wachtwoorden niet op te slaan.