iphone-contacten

Jaarlijks komen er veel nieuwe telefoons uit en de meeste mensen hebben een telefoonabonnement voor één of twee jaar. Mensen wisselen dus regelmatig van toestel. Een nieuwe telefoon is altijd even wennen. Zelfs als je bij je hetzelfde merk blijft. Je nieuwe iPhone is net iets anders en je mist al je contacten. Vroeger moest je die per contact over zetten, maar gelukkig is de techniek je hulp. Je kunt contacten tegenwoordig super eenvoudig overzetten van je iPhone naar iPhone en we laten je zien dat contacten overzetten van iPhone naar Android ook erg eenvoudig is.

Er zijn enkele zeer eenvoudige oplossingen waarmee je jouw contacten in één keer overzet naar je nieuwe smartphone. We leggen je graag hoe je contacten overzet vanaf je iPhone:

Contacten overzetten van iPhone naar iPhone

Blijf je Apple trouw, dan wil je natuurlijk je oude telefoon legen en verder werken met je nieuwe iPhone. Je kunt je contacten super simpel overzetten van iPhone naar iPhone via de iCloud.

Je start met het overzetten van je contacten van je iPhone naar de iCloud.

• Klik op het icoontje ‘Instellingen’
  • Selecteer vervolgens ‘Mail, Contacten, Agenda’
  • Klik op ‘Importeer simcontacten’

Al je contacten worden nu geupload naar de iCloud. Mocht je iPhone ooit gestolen worden, kwijt raken of kapot gaan, dan heb jij altijd je contacten nog in de iCloud.

Je bent nu klaar om jouw contacten naar je nieuwe iPhone te kopiëren. Dat doe je als volgt:

• Meld je nieuwe iPhone aan bij Apple iCloud
  • Selecteer ‘Instellingen’
  • Selecteer vervolgens ´Mail, Contacten, Agenda´
  • Selecteer daar ´iCloud´
  • Vink vervolgens ´Contacten´ aan
  • Klik op Combineer en Bewaar

En voilà, al jouw contacten zijn overgenomen naar je nieuwe iPhone. Ze worden automatisch vanuit Apple’s iCloud gekopieerd.

Contacten overzetten van iPhone naar Android

Heb je gekozen voor een Android telefoon, dan is het overzetten van contactpersonen ook een eenvoudig klusje. Je hebt verschillende opties om ze over te zetten.

Eerst moet je jouw contacten in de iCloud zetten.

• Klik op het icoontje ‘Instellingen’
  • Selecteer vervolgens ‘Mail, Contacten, Agenda’
  • Klik op ‘Importeer simcontacten’

Vervolgens maak je hiervan een vCard bestand.

• Je logt in op iCloud via je uw computer
  • Vervolgens klik je op Contactpersonen
  • Selecteer alle contacten. Druk tegelijk ‘Command’ en ‘A’ in
  • Ga naar het tandwielpictogram
  • Selecteer ‘Exporteren vCard’
  • In dat venster selecteer je weer alle contactpersonen
  • Klik met je rechter muisknop op een contactpersoon
  • kies in het menu voor ‘Export vCard’
  • Verzin een mooie naam en logische plek voor de vCard

Het VCF bestand dat je nu gemaakt hebt, bevat al je contacten. Het bestand kun je naar jezelf mailen zodat je online een backup hebt.

Je kunt het bestand op je nieuwe Android toestel downloaden. Vervolgens kun je het bestand importeren.

• Ga naar Contacten
  • Selecteer ‘Instellingen’
  • Selecteer importeren/exporteren
  • Kies importeren vanuit opslag
  • Zoek en selecteer je vCard

Nu worden al je contacten automatisch geïmporteerd

Google Contacts

Aangezien je vaker van telefoon zult wisselen is er ook iets voor te zeggen om al je contacten in Google Contacts te zetten. De Android telefoons worden per definitie gekoppeld aan een Google account en wanneer je al je contacten synchroniseert met dit account neem je jouw contacten standaard mee. Bij je volgende telefoon hoef je slechts in te loggen en te synchroniseren. Dat is nou net wat elke nieuwe smartphone jou zal vragen.

Het overzetten van contacten op deze manier vereist een Google-account. Een Google account is gratis en veel mensen hebben er al een. Vervolgens volg je de bovengenoemde stappen om je vCard (VCF) bestand te maken met al je contacten.

• Login op je Googleaccount
  • Ga naar Google Contacts
  • Klik op meer
  • Selecteer importeren
  • Selecteer je jouw vCard

Google Contacts importeert nu automatisch al je contacten.

Is je nieuwe Android smartphone gloed nieuw dan zal het toestel jou vragen om een Google account en of je die wil synchroniseren. Klik ja en log in met je Google account.

Is je smartphone al geïnstalleerd of heb je hem overgenomen van iemand anders. Dan kun je al je contacten als volgt toevoegen:

• Ga naar het instellingen menu
  • Klik daar op de optie ‘Accounts’ of ‘Accounts & Sync’
  • Selecteer Google
  • log in met jouw account om het toe te voegen
  • Selecteer wat je wil synchroniseren

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben kan je een mail sturen naar onze redactie. Zij doen er alles aan om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Contacten en bestanden overzetten via een App

Een van de meest handig apps om niet alleen je contacten maar ook bestanden over te zetten van iPhone naar Android en visa versa is ‘Copy My Data’. De app kun je downloaden voor iOS en Android. Installeer de app op beide smartphones.

• Verbindt beide smartphones met hetzelfde wifi-netwerk
  • Open op beide toestellen Copy My Data
  • Selecteer op je iPhone de nieuwe telefoon
  • Selecteer op je nieuwe telefoon je iPhone
  • Kies voor de ‘Copy data to selected device’ op je oude toestel
  • Kies voor de ‘Copy data from selected device‘ op je nieuwe smartphone.

Je krijgt vervolgens de keuze welke informatie je allemaal wilt overzetten. Je selecteert wat je wilt overzetten, contactenlijst, agenda-items of foto- en videobestanden. Hoewel het verleidelijk zal zijn om al je foto’s en video’s een op een over te zetten, raden wij je aan die op je computer op te slaan. Zou houdt je meer opslagruimte over voor nieuwe bestanden en mocht je telefoon zoek raken, dan heb je een backup van je foto’s.

Contacten overzetten van iPhone naar Windows Phone

Het overzetten van je contactpersonen van iOS naar Windows is iets omslachtiger dan bovenstaande oplossingen. Toch kun je eenvoudig je contacten overzetten van je iPhone naar je Windows Phone. Zoals hier boven is beschreven maak je een vCard. Het VCF bestand download je op je computer. Je slaat het ergens op waar je het snel weer vindt.

• Download Windows Live mail
  • Login met je Microsoft account
  • Selecteer Contacten
  • Klik op Importeer vCard
  • Zoek en selecteer het .vcf bestand

Je contacten worden nu automatisch geïmporteerd. Nu kun je ze ook zien op je Windows Phone die aan jouw Microsoft account gekoppeld is.