HTC smartphoneJe bent de trotse eigenaar geworden van een nieuwe HTC smartphone. De Taiwanese fabrikant HTC maakt voor zijn Europese smartphones gebruik van Android. Het overzetten van je contacten van de ene naar andere telefoon is zeer eenvoudig. Je kunt super snel je contacten overzetten van ieder Android toestel naar je HTC. Maar ook contacten overzetten van iPhone naar HTC en contacten overzetten van Windows Phone naar HTC toestel. Hier vind je een aantal mogelijkheden voor het overzetten van je contacten naar je nieuwe HTC.

Contacten overzetten van HTC naar HTC/Android naar HTC

Het overzetten van je oude contacten naar je nieuwe telefoon werkt voor HTC onderling praktisch het zelfde als voor Android toestel naar HTC smartphone. We behandelen ze daarom ook samen. Dit geldt dus voor contacten overzetten van Samsung naar HTC, van Huawei naar HTC, van LG naar HTC en van Sony naar HTC enz.

Contacten overzetten naar je HTC vanuit instellingen

Het overzetten van bestanden en contacten naar je nieuwe HTC gaat zeer eenvoudig. Ga naar het beginscherm.

• Download het HTC-Hulpprogramma overzetten op je oude telefoon
  • Ga naar het beginscherm
  • Klik op het vierkant icoon met 16 puntjes
  • Klik op ‘Instellingen’
  • Selecteer ‘Inhoud overzetten’
  • Klik op ‘Inhoud van een andere telefoon ophalen’ en ‘Volgende’
  • Er verschijnt nu een PINcode op zowel je oude als nieuwe telefoon
  • Klopt de PINcode op beide toestellen? Druk op bevestigen
  • Kies op je oude telefoon welke data je wilt overzetten
  • Klik op ‘Overdragen’ en ‘Ja’

Je contacten worden nu automatisch overgezet naar je nieuwe HTC.

Contacten overzetten naar je nieuwe HTC via een App

Er zijn een aantal apps beschikbaar die je in staat stellen om super snel je contacten over te zetten. Ook data en agenda items kunnen meegenomen worden. Een van de beste apps hiervoor is ´Copy My Data´. Je kunt het downloaden via de Play Store en het is ook beschikbaar voor iOS.

Hoe zet je contacten over naar je HTC met Copy My Data?

• Installeer de app op beide smartphones
  • Verbind je smartphones met hetzelfde Wifi netwerk
  • Start de App op beide smartphones
  • Kies je nieuwe HTC smartphone op je oude telefoon
  • Kies je oude Android toestel op je HTC telefoon
  • Selecteer op de oude telefoon ‘Copy data to selected device’
  • Selecteer nu op je HTC ‘Copy data from selected device’

In het keuze menu dat nu volgt kun je kiezen wat je precies wilt overzetten. Selecteer datgene wat je wilt overzetten en vervolgens worden je contacten automatisch overgezet naar je HTC.

Contacten overzetten naar je HTC smartphone via Google Contacts

Je kunt het wiel natuurlijk tweejaarlijks opnieuw uitvinden. Maar als je trouw blijft aan Android is dit helemaal niet nodig. Upload je contacten naar Google Contacts en al je toekomstige Android telefoons zullen over je contacten beschikken. Hoe doe je dat?

• Ga naar de Contacten van je oude smartphone
  • Klik op de ´Instellingen´
  • Selecteer ‘Importeren/Exporteren’ / bij sommigen toestellen ´Contacten Verzenden´
  • Selecteer de optie ´Exporteren naar SD-Kaart´ of ´Mailen´
  • Selecteer de bestemming of mail het bestand
  • Open je Googleaccount
  • Ga naar ‘Google Contacts’
  • Selecteer ‘Meer’
  • Kies importeren
  • Selecteer je jouw .vcf bestand

Je contacten worden nu gesynchroniseerd met Google Contacts. Op die manier kun je ze altijd meenemen en snel importeren/synchroniseren met je toekomstige HTC toestellen. Via HTC Sync Manager kun vervolgens eenvoudig je contacten, documenten en afspeellijsten overzetten. Tijdens de eerste keer opstarten van je nieuwe HTC vraagt het toestel of je wil synchroniseren met Google.

Contacten overzetten van je iPhone naar nieuwe HTC toestel

Het overzetten van je contacten van iOS naar Android is tegenwoordig zeer eenvoudig. Je kunt je contacten en data overzetten via een app. Anderen mensen kiezen ervoor om hun contacten te synchroniseren met Google.

Snel je contacten overzetten vanaf iPhone naar HTC

Je contacten overnemen vanaf je iPhone naar je nieuwe HTC gaat zeer eenvoudig.

• Ga naar het beginscherm
  • Klik op het vierkant icoon met 16 puntjes
  • Klik op ‘Instellingen’
  • Selecteer ‘Inhoud overzetten’
  • Klik op ‘iPhone’ en ‘Uit iCLoud backup importeren’
  • voor je iCloud email adress en wachtwoord in
  • Kies de iPhone backup die je wilt overzetten naar je nieuwe HTC
  • Selecteer ‘Importeren’

Je contacten overzetten van een iPhone naar HTC via een App

Lukt bovenstaande stap om wat voor reden niet, dan kun je het altijd met een app proberen. Onze favoriete overdrachtsapp is ‘Copy My Data’. Je kunt die app namelijk downloaden voor iOS en Android. Download de app op je twee toestellen en doorloop de stappen voor het overzetten met ‘Copy My Data’ die hierboven genoemd zijn. Een kind kan de was doen.

Contacten overzetten van je Windows naar Android

Had je een Windows Phone en stap je nu over op een HTC? Dan verander je van Windows naar Android als besturingssysteem. Tegenwoordig kun je eenvoudig synchroniseren met je Microsoft account. Zorg dat je op je oude telefoon je contacten synchroniseert met je Microsoft account.

• Klik op het vierkantje
  • Zoek en selecteer ‘Instellingen’
  • Kies voor ‘Accounts en Synchronisatie´
  • Klik bovenin ‘+ Toevoegen’ (accounts toevoegen)
  • Selecteer ´Outlook.com´ in deze lijst
  • Vul je accountgegevens in en meld je aan
  • Kies welke data je wilt overzetten: contacten, agenda, mail en taken

LET OP: in sommige gevallen staat Outlook niet in de lijst. Je moet dan eerst Microsoft Outlook downloaden op je HTC toestel en de stappen opnieuw doorlopen. Je zal Outlook nu wel terugvinden.