huawei_logoGefeliciteerd met het kopen van een nieuwe Huawei smartphone. Het Chinese merk maakt gebruik van Android als besturingssysteem. De tijd dat je jouw telefoonnummers en adresgegevens één voor één over moest zetten is voorbij. Je kunt eenvoudig je contacten overzetten van je oude smartphone naar je nieuwe Huawei. Wij geven je graag een aantal manieren waarop je contactpersonen eenvoudig overzet zet van je oude HTC, Samsung, LG of Sony naar je nieuwe Huawei, van iPhone naar Huawei en van je Windows Phone naar Huawei.

Er zijn verschillende methodes, je kunt je contacten overzetten via een app of ze synchroniseren met je Google account, Microsoft account of via de iCloud. Als je alle contacten in je email of iCloud laadt, dan heb je ook direct een reserve kopie. We behandelen achter elkaar de volgende methodes waarop je contactenpersonen kunt overzetten van Android naar je Huawei, van je iPhone naar Huawei en van Windows Phone naar Huawei.

Contactpersonen overzetten van Huawei naar Huawei & Android naar Huawei

Je hebt een nieuwe Samsung, Huawei, HTC, LG of Sony telefoon. Allemaal draaien ze op Android en dat maakt het zeer eenvoudig om je contacten over te zetten naar je nieuwe Huawei. Een nieuwe smartphone is ook een goed moment om een backup van je contacten te maken. Maak een vCard van al je contacten en mail die naar jezelf zodat je online altijd je contacten bij de hand hebt.

Contacten overzetten naar je nieuwe Huawei telefoon via vCard

Overzetten van je oude contacten naar je nieuwe Huawei gaat zeer eenvoudig. Alle Android toestellen beschikken over de mogelijkheid om een vCard te maken. Je kunt zo de contactpersonen eenvoudig overzetten vanaf je Samsung, HTC, LG, Sony en Huawei.

• Open je apps bij je oude telefoon of ga direct naar Contacten
  • Klik op het ´Menu´of ´Opties’
  • Selecteer ‘Importeren/Exporteren’
  • Kies ´Exporteren naar Opslag´/ ´Exporteren naar SD-kaart´
  • Sla het .VCF bestand op
  • Mail het .VCF bestand naar je nieuwe Huawei
  • Zonder internet zet je het bestand over via SD-kaart of computer
  • Open je ‘Contacten’ op je Huawei
  • Open het ‘Menu’
  • Selecteer ‘Importeren/Exporteren’
  • Kies de optie ‘importeren uit opslag’
  • Kies ‘Telefoon’

De Huawei smartphone importeert nu automatisch al je contacten.

Contacten overdragen naar je nieuwe Huawei via een App

De techniek staat natuurlijk niet stil. Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je razend snel je contacten van de ene telefoon over zet naar de andere telefoon. Het voordeel hiervan is dat je ook data en agenda items kunnen meenemen. De favoriete app van Telefoonabonnementen.nl is ´Copy My Data´. Het grote voordeel van deze app is dat je het kunt downloaden voor Android en ook iOS.

Hoe zet je contacten over naar je nieuwe Huawei met Copy My Data?

• Installeer de app op de oude en nieuwe smartphone
  • Verbind ze met hetzelfde Wifi netwerk
  • Start op beide smartphones de app
  • Selecteer je oude Android toestel op je Huawei smartphone
  • Selecteer je Huawei smartphone op je oude toestel
  • Kies op de oude telefoon voor ‘Copy data to selected device’
  • Kies op je Huawei telefoon ‘Copy data from selected device’

In de keuze die volgt, kun je aanvinken wat je precies wilt overzetten. Kies wat je wilt overzetten en vervolgens wordt alles automatisch overgezet naar je Huawei toestel.

Je contactpersonen synchroniseren met Google Contacts

Telkens wanneer je een nieuwe smartphone koopt vraag je het jezelf af; hoe zet je die contacten ook al weer over? Vanaf nu niet meer! Je kunt je contacten synchroniseren met je Google Account. Vervolgens kun je bij een nieuwe telefoon eenvoudig synchroniseren met je Google Contacts. Dat is nou precies waar je nieuwe toestel automatisch om vraag bij de eerste keer opstarten. Hoe doe je dat?

• Volg de bovenstaande aanwijzingen voor het maken van een .VCF bestand
  • Open je Google Account
  • Ga naar je contacten ‘Google Contacts’
  • Kies voor ‘Meer’
  • Selecteer importeren
  • Selecteer het .vcf bestand

Nu worden je contacten automatisch in Google Contacts geladen. Vanaf nu kun je ze altijd en overal importeren of synchroniseren. Super handig bij het overzetten van contactgegevens naar je Huawei of toekomstige Android toestellen.

Wanneer je voor het eerst je Huawei opstart zal het toestel vragen of je wilt synchroniseren. Kies ja en log in op je Google Account om al je contacten op je telefoon te zetten. Is je toestel al geïnstalleerd, dan zul je zelf het account moeten synchroniseren.

• Ga naar ‘Instellingen’
  • Kies voor ‘Accounts’
  • Selecteer ‘Google’
  • Log in op je Google Account en zet ‘Contacten synchroniseren’ aan

Contacten overzetten van iPhone naar nieuwe Huawei smartphone

Zelfs wanneer je contactpersonen wilt overzetten van je iPhone naar Huawei ben je zo klaar. Het is namelijk zeer eenvoudig om contacten over te zetten van iOS naar Android. Hiervoor kun je gebruik maken van een app of je synchroniseert je contacten met Google.

Contacten overdragen van een iPhone naar Huawei via een app

De meest directe methode om al je contacten vanaf je iPhone mee te nemen naar de nieuwe Huawei is via de app ‘Copy My Data’. Het is de meest snelle methode en je kunt er zelfs voor kiezen om data vanuit je iPhone over te zetten op je Huawei. Zo mis je geen enkele foto meer. Download op de iPhone en Huawei de app en start deze. Doorloop nu de volgende stappen:

• Verbind de iPhone en Huawei met hetzelfde Wifi netwerk
  • Selecteer de oude iPhone op de Huawei smartphone
  • Selecteer de Huawei smartphone op de iPhone
  • Kies op de oude iPhone voor ‘Copy data to selected device’
  • Kies op de Huawei telefoon ‘Copy data from selected device’

Overzetten van je iPhone contacten naar Huawei is eenvoudiger dan de naam Huawei uitspreken.

Contacten overzetten vanaf iPhone naar Huawei via Google Contacts

iPhone contacten op je nieuwe Huawei zetten, kan ook via Google Contacts.

• Op je iPhone klik je op het icoontje ‘Instellingen’
  • Selecteer vervolgens ‘Mail, Contacten, Agenda’
  • Klik op ‘Importeer simcontacten’

De contacten worden geupload naar jouw iCloud. Je hebt nu een backup van al je contacten in de iCloud. Vervolgens maak je van je contactpersonen een vCard.

• Log in op je iCloud via je uw computer
  • Klik je op Contactpersonen
  • Selecteer alle contacten. Druk tegelijk ‘Command’ en ‘A’ in
  • Klik op het tandwielpictogram
  • Kies ‘Exporteren vCard’
  • Selecteer weer alle contactpersonen
  • Klik met rechter muisknop op een contactpersoon
  • Selecteer in ‘Export vCard’
  • Verzin een naam en logische plek voor de vCard

Nu ben je klaar om de contacten te importeren naar je Huawei smartphone:

• Open je Google Account
  • Ga naar je contacten ‘Google Contacts’
  • Kies voor ‘Meer’
  • Selecteer importeren
  • Selecteer het .vcf bestand

En voilà, nu zijn alle contacten op genomen in je Google account. Nu kun je dit account synchroniseren met je Huawei toestel.

Contacten overzetten van je Windows naar Android

Stap je over van een Windows Phone naar Huawei, dan is het overzetten van contacten eenvoudig. Overzetten van contactpersonen van Windows naar Android kun je het snelst doen via een Microsoft account. Zorg ervoor dat al je contacten op de oude telefoon gesynchroniseerd zijn met je Microsoft account.

• Zoek en selecteer ‘Instellingen’
  • Kies voor ‘Accounts´
  • Klik onderaan ‘+ Account toevoegen’
  • Selecteer ´Outlook.com´ in deze lijst
  • Vul je accountgegevens in en meld je aan
  • Kies welke data je wilt overzetten: contacten, agenda, mail en taken

LET OP: soms staat Outlook niet in de lijst van opties. Download eerst Microsoft Outlook op je Huawei toestel en doorloop de stappen opnieuw.