lg-logoGefeliciteerd, je hebt een nieuwe LG smartphone gekocht. De LG maakt gebruik van het besturingssysteem Android en dat maakt het zeer eenvoudig om je contacten over te zetten. Wil je je contacten overzetten van iPhone naar LG? Samsung naar LG of vanaf je Windows Phone naar LG? Wij helpen je graag verder. Je kunt de volgende stappen doorlopen en snel weer met je beste vrienden of zakelijke contacten bellen.

Contacten overzetten van Android telefoon naar LG smartphone

Het overzetten van je contacten vanuit je oude LG, Samsung, Huawei, HTC of misschien wel Weiko naar jouw nieuwe LG is zeer eenvoudig. Wij behandelen een paar slimme methodes die ieder weer zijn eigen voordelen heeft.

Overzetten van Android naar LG smartphone via een Bluetooth of WiFi

De hedendaagse smartphones hebben zelf allerlei opties voor het overzetten van contacten. Een van de meest handige is via ‘Contacten’ en daar kiezen voor Bluetooth of WiFi. (LET OP: Deze optie wordt niet door alle toestellen ondersteund)

• Activeer Wifi of Bluetooth
  • Open je ‘Contacten’
  • Ga naar het ‘Menu’
  • Selecteer ‘Importeren/Exporteren’
  • Kies ‘Verstuur Naamkaart via’
  • Selecteer ‘Alle Contacten’
  • Via ‘Bluetooth’
  • Maak verbinding met de nieuwe LG smartphone
  • Accepteer de overdracht van je contacten op je nieuwe LG telefoon

Automatisch worden nu al je bestanden overgezet.

Contacten overzetten via een App

In de tijd van de eerste telefoontjes moest je per contact de gegevens overnemen naar je nieuwe telefoon. Tegenwoordig beschikken we over allerlei apps die je contacten kunnen beheren. Een super eenvoudige app die je helpt al je contacten, data of agenda items over te zetten naar je nieuwe LG is Copy My Data.

Hoe zet ik contacten over naar mijn LG via Copy My Data?

• Verbind toestellen met Wifi (let op: hetzelfde netwerk)
  • Start Copy My Data op beide toestellen
  • Selecteer je nieuwe LG op je oude telefoon
  • Selecteer je oude telefoon op je LG
  • Kies voor ‘Copy data to selected device’ op je oude smartphone
  • Kies voor ‘Copy data from selected device‘ op je nieuwe LG telefoon

Nu krijg je een keuze menu. Je kunt hierin kiezen welke gegevens je over wilt zetten. Maak je keuze en de toestellen zullen data uitwisselen. Neem je veel data mee naar je nieuwe LG, dan kan dit wel even duren.

Contacten overzetten naar LG toestel via Google Contacts

Er is natuurlijk ook iets voor te zeggen om je contacten online te beheren. Aangezien de gemiddelde Nederlander binnen twee jaar een nieuwe telefoon heeft, scheelt je dat tweejaarlijks uitzoek werk. Je kunt al je contacten synchroniseren met Google Contacts. Op die manier neem je ze elke keer mee naar je nieuwe LG, Samsung enz. Alle toestellen die bestuurd worden door Android gebruiken namelijk een Google account.

Vanuit je oude telefoon kun je waarschijnlijk zeer eenvoudig je contacten synchroniseren met Google. Mocht het toestel nog ouder zijn, dan zul je een bestand van je contacten moeten opslaan op je toestel. Het bestand kun je vervolgens mailen naar je nieuwe LG en dan vervolgens in Google Contacts openen.

• Klik links onderin het scherm op het icoontje ‘Contacten’
  • Klik vervolgens rechts onderin op het icoontje voor de opties
  • Ga nu naar ‘Accounts’
  • Selecteer ‘Google Account’ en log in
  • Selecteer ‘Contacten synchroniseren’ en volg de stappen

Contacten overzetten van je iPhone naar nieuwe LG toestel

Het overzetten van je contacten van iOS naar Android is tegenwoordig zeer eenvoudig. Je kunt je contacten en data overzetten via een app of je kunt je contacten synchroniseren via Google Contacts.

Eenvoudig contacten en data overzetten van iPhone naar LG via een App

Apps kunnen het leven zeer eenvoudig maken. Zo ook de app ‘Copy My Data’. Omdat je deze app op je iPhone kunt downloaden is dit een van de meest eenvoudige manieren. Je download de app op zowel je iPhone als je nieuwe LG toestel. Vervolgens doorloop je de bovenstaande stappen voor het overzetten via ‘Copy My Data’.

Contacten overzetten van iPhone naar LG toestel via vCard

Een directe methode is je contacten van de iPhone opslaan op die smartphone, het bestand mailen en dit bestand vervolgens via contacten op je LG openen. Je hebt nu ook een reservekopie van al je contacten.

Je start met het overzetten van je contacten van je iPhone naar de iCloud.

• Ga naar ‘Instellingen’
  • Selecteer ‘Mail, Contacten, Agenda’
  • Selecteer ‘Importeer simcontacten’

Je contacten worden nu naar de iCloud verzonden. Hierna kun je jezelf aanmelden bij iCloud en kun je al je contacten opslaan in een vCard.

Vanuit iCloud contacten maak je eenvoudig een vCard:

• Selecteer alle (‘Command’ en ‘A’ tegelijk) of enkele contacten in de contactenlijst
  • Klik op ‘Actie’
  • Selecteer ‘Exporteer vCard’

Deze vCard kun je 9 van de 10 keer direct openen via Contacten op je nieuwe LG smartphone. Mocht dat niet lukken, dan kun je altijd je vCard importeren in Google Contacts. Vervolgens kun je via Google Contacts weer synchroniseren met je LG smartphone.

Contacten overzetten van je Windows Phone naar je LG

Werkte je eerder altijd met een Windows Phone zoals de Lumia reeks? Dan kun je eenvoudig je contacten overzetten van Windows naar Android. Contacten overzetten van je Windows Phone naar je nieuwe LG gaat eenvoudig via een Microsoft account.

De Windows Phone gebruikt een Hotmail of Live account. Je contacten en agenda items worden vanuit je toestel automatisch gesynchroniseerd met dit Microsoft account. Die data is eenvoudig over te zetten op je nieuwe LG.

• Ga naar ‘Instellingen’
  • Kies voor ‘Accounts’ of ‘Accounts & Synchroniseren’
  • Klik op het plusteken (accounts toevoegen)
  • Selecteer ´Outlook.com´ in deze lijst
  • Vul je accountgegevens in en meldt je aan
  • Kies welke data je wilt overzetten: contacten, agenda, mail en taken

LET OP: soms staat Outlook niet in de lijst. In dat geval kun je Microsoft Outlook via de Play Store downloaden. Hierna zal Outlook zijn toegevoegd in het menu.

Helaas kun je niet je oude apps meenemen aangezien Android en Windows Phone niet compatible zijn voor wat betreft apps.