samsung-contacten

Samsung smartphoneSamsung is een van de top fabrikanten van smartphones. Je nieuwe Samsung smartphone wil je natuurlijk snel testen. Het overzetten van al je contacten is natuurlijk het eerste dat je wilt doen. Hoe zet je contacten over van je ouder Samsung telefoon naar je nieuwe Samsung? Hoe zet je contacten over van iPhone naar Samsung? Hoe zet je contacten over Windows Phone op je Samsung? De techniek van vandaag de dag heeft hier eenvoudige oplossingen voor.

Mocht je tijdens de volgende stappen tegen vragen aan lopen? Dan kun je direct contact opnemen met onze redactie. Wij zullen er alles aan doen, om je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

Contacten overzetten van Android telefoon naar Samsung telefoon

Hoe zet ik mijn contactenpersonen over van mijn Samsung naar Samsung telefoon? Hoe zet ik mijn contacten over van HTC, Huawei, LG of Sony naar Samsung? Hier volgen een paar handige tips voor het overzetten van je contacten naar je nieuwe Samsung. Er zijn verschillende manieren om je contacten over te zetten naar je nieuwe telefoon. De hedendaagse smartphones hebben zelfs de mogelijkheid om via Bluetooth of Wifi alles over te zetten. Het overzetten van Samsung naar Samsung is bijna het zelfde als overzetten van Android naar Samsung. Wij behandelen ze samen.

Al je contacten eenvoudig overzetten naar je Samsung telefoon met een App

Techniek staat niet stil. Moest je in de hoogtijd van Nokia nog contacten handmatig overtypen, tegenwoordig heb je allerlei apps voor het beheren van je contacten. Overzetten van contacten van je Apple iPhone naar Samsung en van Android naar je nieuwe Samsung gaat eenvoudig via één app.

Wij vinden ‘Copy My Data’ een van de handigste apps. De app is namelijk te downloaden voor iOS én Android. Installeer de app op beide smartphones en je kunt eenvoudig je contacten en zelfs data overzetten van je nieuwe telefoon naar je oude telefoon.

Hoe zet je contacten over via Copy My Data?

• Beide toestellen verbind je met Wifi (let op: beiden op hetzelfde netwerk)
  • Open de Copy My Data app op de twee toestellen
  • Selecteer je oude toestel op de nieuwe Samsung
  • Kies op de nieuwe Samsung je oude telefoon
  • Selecteer ‘Copy data to selected device’ op de oude telefoon
  • Klik op ‘Copy data from selected device‘ op de nieuwe Samsung smartphone

Nu krijg je een keuze menu te zien. Selecteer welke informatie je wilt overzetten naar je nieuwe Samsung. Er is keuze uit agenda-items, contactenlijst of foto- en videobestanden.

Contacten van Samsung naar Samsung via Bluetooth/Wifi

Eén van de snelste methodes voor het overzetten van je contacten is via Bluetooth of Wifi. Afhankelijk van de leeftijd van je smartphone kun je via Bluetooth of Wifi je contacten eenvoudig overzetten. Let bij er Wifi op dat je de smartphones verbindt met hetzelfde netwerk. Hoe zet je contacten over via Bluetooth of Wifi?

• Activeer Wifi of Bluetooth
  • Ga naar ‘Contacten’
  • Open het ‘Menu’
  • Ga naar ‘Importeren/Exporteren’
  • Selecteer ‘Verstuur Naamkaart via’
  • Selecteer ‘Alle Contacten’
  • Klik op ‘Bluetooth’
  • Maak verbinding met telefoon waar je jouw contacten heen wil sturen
  • Accepteer de overdracht van je contacten op je nieuwe Samsung telefoon

Automatisch worden nu al je bestanden overgezet.

LET OP: het overzetten kan even duren, dus loop niet direct met je nieuwe telefoon weg.

Ouderwetse manier van overzetten contacten

• Ga naar ‘Contacten’
  • Klik op de instellingen knop
  • Selecteer ‘Importeren/Exporteren’
  • Selecteer de optie Exporteren naar SD-Kaart en druk op OK

Je hebt nu een .vcf bestandje opgeslagen op je oude Samsung smartphone. Een bestandje met al jouw contacten. Je kunt het op je computer zetten of naar jezelf mailen als backup. Vervolgens download je het bestandje op je nieuwe Samsung telefoon.

• Ga naar Contacten op je nieuwe Samsung smartphone
  • Klik op de instellingen knop
  • Selecteer ‘Importeren/Exporteren’
  • Selecteer de optie Importeren van SD-Kaart
  • Selecteer het ‘Apparaat’

Je nieuwe smartphone zoekt automatisch het .vcf bestand op en importeert je contacten.

Contacten overzetten via Google Contacts

Als je gewend bent aan Google en Android, dan kan het interessant zijn om je contacten te importeren in je Gmail account. Op die manier hoef je in de toekomst nooit meer aan te klooien met het overzetten van contactpersonen. Want elke nieuwe Android telefoon zal je vragen of je jouw contacten wilt synchroniseren.

Je hebt een Google-account nodig en je zult het .vcf bestand op de bovenstaande manier moeten maken.

Ga naar je contacten op je oude Samsung zet je op je apparaat via ‘Instellingen’ en dan Exporteren. Er wordt een .vcf bestand op je toestel geplaatst. Die mail je naar je Gmail.

• Login op je Googleaccount
  • Ga naar Google Contacts
  • Klik op meer
  • Selecteer importeren
  • Selecteer je jouw .vcf bestand

Google Contacts importeert nu automatisch al je contacten.

Een nieuwe smartphone vraag jou of je wilt synchroniseren met je Google account. Is je toestel ouder, dan kun je de volgende stappen nemen:

• Ga naar de instellingen van je telefoon
  • Selecteer de optie ‘Accounts’ of ‘Accounts & Sync’
  • Klik op Google
  • Log nu in met je Google account
  • Klik de die onderdelen je wilt synchroniseren

Contacten overzetten van iPhone naar Samsung

De contacten van je oude iPhone kun je zeer eenvoudig overzetten naar je nieuwe Samsung telefoon.

Contacten overzetten van iPhone naar Samsung via een App

Je kunt zeer eenvoudig al je contacten en zelfs data overzetten van je Samsung naar een nieuwe iPhone via verschillende contactbeheer apps. Een van de beste Apps is Copy My Data. Het overzetten van bestanden via deze app gaat zeer eenvoudig.

• Verbind je iPhone en Samsung met Wifi (let op: beiden hetzelfde netwerk
  • Open de Copy My Data app op de iPhone en Samsung
  • Selecteer je oude iPhone op de Samsung telefoon
  • Klik op de Samsung op je oude iPhone
  • Selecteer bij je oude iPhone ‘Copy data to selected device’
  • Klik bij de nieuwe Samsung smartphone op ‘Copy data from selected device‘

Selecteer vervolgens op je jouw contacten, Agenda items en data wilt overzetten. Al je contacten worden nu van je iPhone naar je Samsung gekopieerd.

Contacten overzetten van iPhone naar Samsung via vCard

Wil je jouw contacten overzetten naar je Samsung, dan moet je jouw iPhone contacten in de iCloud zetten.

• Klik op het icoontje ‘Instellingen’
  • Selecteer vervolgens ‘Mail, Contacten, Agenda’
  • Klik op ‘Importeer simcontacten’

Is dat gelukt? Dan ga je naar je iCloud en maakt hiervan een vCard bestand.

• Log in op iCloud via computer/laptop
  • Klik op Contactpersonen
  • Selecteer alle contacten. Tegelijkertijd ‘Command’ en ‘A’
  • Selecteer het tandwielpictogram
  • Kies ‘Exporteren vCard’
  • Selecteer weer alle contactpersonen
  • Klik met rechter muisknop op een contactpersoon
  • kies in het menu voor ‘Export vCard’
  • Verzin een mooie naam en logische plek voor de vCard

De meeste Samsung toestellen zullen deze vCard direct vanuit Contacten kunnen importeren. Mocht dat onverhoopt niet lukken. Dan kun je de vCard importeren in Google Contacts. Via Google Contacts kun je weer synchroniseren met je Samsung. Die stappen vind je eerder op deze pagina.

Contacten overzetten van je Windows naar je nieuwe Samsung

Werkte je eerst met een Windows Phone en stap je nu over op een Samsung? Dan verandert je besturingssysteem van Windows naar Android. Tegenwoordig kun je eenvoudig synchroniseren met je Microsoft account. Zorg dat je op je oude telefoon je contacten synchroniseert met je Microsoft account.

• Ga naar ‘Contacten’
  • Open ´Opties´
  • Kies voor ‘Accounts´
  • Klik bovenin ‘+ Toevoegen’ (accounts toevoegen)
  • Selecteer ´Outlook.com´ in deze lijst
  • Vul je accountgegevens in en meld je aan
  • Kies welke data je wilt overzetten: contacten, agenda, mail en taken

LET OP: in sommige gevallen staat Outlook niet in de lijst. Je moet dan eerst Microsoft Outlook downloaden op je HTC toestel en de stappen opnieuw doorlopen. Je zal Outlook nu wel terugvinden.