sony-xperia-contacten

sonyEen nieuwe Sony smartphone is altijd weer even net anders dan je vorige Sony toestel. Ben je overgestapt van één van de andere smartphone fabrikanten? Dan zal het nog meer wennen zijn. Je wilt natuurlijk snel aan de slag en overzetten van al je oude contactpersonen is stap één. Het overbrengen van contacten naar een Sony toestel gaat snel en eenvoudig. Wij helpen je graag met het volgende: Het overzetten van je contacten van Sony naar Sony. Overzetten van Samsung, HTC, Huawei of LG naar Sony. Je iPhone contactpersonen overzetten naar Sony en natuurlijk het overzetten van Windows Phone naar Sony.

Contacten overzetten van Sony naar je nieuw Sony/Android

Je kunt op dezelfde manier contactpersonen overzetten vanaf je oude Sony naar je nieuwe Sony als vanaf een Android telefoon. We behandelen de verschillende manieren dan ook samen. Het onderstaande geldt voor contacten overzetten van Samsung naar Sony, van Huawei naar Sony, van LG naar Sony en contactenpersonen overdragen van HTC naar Sony enz.

Contacten overzetten naar je nieuwe Sony smartphone via een App

Er zijn een aantal apps beschikbaar die je in staat stellen om super snel je contacten over te zetten. Ook data en agenda items kunnen meegenomen worden. Sony toestellen van de Z5 en X-serie zijn standaard uitgerust met de Xperia Transfer Mobile-app. Een andere goede app is ´Copy My Data´. Je kunt het downloaden via de Play Store en het is ook beschikbaar voor iOS.

Overzetten via de Xperia Transfer Mobile App kan alleen als je de Xperia Transfer kabel hebt of wanneer beide telefoons over NFC beschikken.

• Start de Xperia Transfer Mobile op je Sony
  • Sluit beide toestellen op elkaar aan via de Xperia kabel of via NFC
  • Selecteer de bestanden die je wilt overzetten

De app zal nu al je contacten overzetten naar je nieuwe Sony toestel.

Hoe zet je contactpersonen over naar je Sony met Copy My Data?

• Download en Installeer Copy My Data op de twee smartphones
  • Verbind ze allebei met hetzelfde Wifi netwerk
  • Start de app op je oude smartphone en Sony
  • Kies je nieuwe Sony toestel op je oude telefoon
  • Kies je oude Android op je Sony telefoon
  • Nu klik je bij de oude telefoon op ‘Copy data to selected device’
  • Selecteer op je Sony ‘Copy data from selected device’

In het keuze menu dat nu volgt kun je kiezen wat je precies wilt overzetten. Selecteer datgene wat je wilt overzetten en vervolgens worden je contacten automatisch overgezet naar je nieuwe Sony toestel.

Contactpersonen overzetten naar je nieuwe Sony toestel via Google Contacts

Telefoons worden vaak binnen twee jaar al weer vervangen. Het betekent dat je dan weer opnieuw moet uitzoeken hoe dat ook al weer ging met het overzetten. Blijf je de komende tijd Android trouw? Dan is het slim om je contacten te synchroniseren met je Google Contacts. Op deze manier kun je bij al je toekomstige Android telefoons in enkele klikken je contacten importeren. Hoe doe je dat?

• Ga naar de Contacten van je oude smartphone
  • Klik op de ´Instellingen´
  • Selecteer ‘Importeren/Exporteren’ / bij sommigen toestellen ´Contacten Verzenden´
  • Selecteer de optie ´Exporteren naar SD-Kaart´ of ´Mailen´
  • Selecteer de bestemming of mail het bestand
  • Open vervolgens je Googleaccount
  • Ga naar ‘Google Contacts’
  • Selecteer ‘Meer’
  • Kies importeren
  • Selecteer je jouw .vcf bestand

Je contactpersonen worden nu gesynchroniseerd met Google Contacts. Op die manier kun je ze altijd meenemen en snel importeren/synchroniseren. Nu hoeft je alleen nog maar je Google account te synchroniseren met je nieuwe Sony smartphone. Dat vraagt het toestel vanzelf als je het voor de eerste keer opstart. Was je al even bezig, dan moet je het Google account zelf synchroniseren.

• Ga naar je apps
  • Kies ´Instellingen´
  • Selecteer Accounts
  • Vervolgens selecteer je Google en log je in met je Google account
  • Kies ´Contacten synchroniseren´

Contacten overzetten van je iPhone naar een nieuw Sony toestel

Je contacten zet je eenvoudig over van je iPhone naar Sony. Het overzetten van contacten van iOS besturingssysteem naar Andoid is tegenwoordig super eenvoudig. Je kunt ze overzetten via een app of je kiest er voor om een backup te maken via iCloud. De backup kun je vervolgens importeren in Google Contacts. Mocht je telefoon ooit kapot gaan, gestolen worden of iets anders. Al jouw contacten staan veilig in de iCloud en Google Contacts.

Je contacten snel overzetten vanaf iPhone naar Sony via een app

Je contacten overdragen vanaf je iPhone naar een nieuw Sony toestel is zo gedaan via de Xperia Transfer Mobile App.

• Start de Xperia Transfer Mobile op je Sony
  • Sluit beide toestellen op elkaar aan via de Xperia kabel of verbind via NFC
  • Selecteer de bestanden die je wilt overzetten

De app zal nu al je contacten overzetten naar je nieuwe Sony toestel.

Heb je niet de juiste kabel en heeft je iPhone geen NFC? Dan kun je data en contacten ook overzetten via een app. De favoriete overdracht app van Telefoonabonnement.nl is ‘Copy My Data’. Het is een programma dat beschikbaar is voor zowel iOS als Android en in dit geval dus ideaal. Download de app op je iPhone en je nieuwe Sony toestel. Vervolgens doorloop je de stappen van ‘Copy My Data’ die hierboven staan. Mega simpel!

Contacten overzetten van je Windows naar een Sony toestel

Windows Phones eigenaren die overstappen naar Sony kunnen ook eenvoudig hun contacten overzetten. Contacten overdragen van Windows naar Sony gaat het snelst door je contacten te synchroniseren met je Microsoft account. Synchroniseer eerst al je contacten met bijvoorbeeld je Hotmail account op de oude Windows telefoon.

• Ga naar je apps (vierkant icoontje)
  • Selecteer daar ‘Instellingen’
  • Kies voor ‘Accounts´
  • Klik op ‘+ Toevoegen’ (accounts toevoegen)
  • Kies voor ´Outlook.com´
  • Vul je accountgegevens in en meld je aan
  • Nu kun je kiezen welke data je wilt overzetten: contacten, agenda, mail en taken

LET OP: bij sommige toestellen staat Outlook niet in de lijst. Download eerst Microsoft Outlook op je Sony smartphone via de Play Store en doorloop de stappen opnieuw. Outlook zal nu tussen de opties staan.

Mocht je nog vragen hebben over het verplaatsen van je contacten naar je nieuwe Sony, dan kun je altijd contact opnemen met onze redactie. Wij zullen er alles aan doen om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.