Alhoewel het IMEI-nummer niet nodig is voor het dagelijkse gebruik is dit nummer toch wel erg belangrijk. De afkorting IMEI staat voor International Mobile Equipment Identity. Wat de naam eigenlijk al zegt is het nummer dus een uniek serienummer wat enkel bij jouw toestel hoort. Vergelijk het maar met het framenummer op de fiets of scooter. Ook dit zijn unieke nummers die enkel bij die fiets of scooter horen. In het geval van de mobiele telefoon is een 15-cijferige reeks wat bij elke telefoon een unieke reeks is.

Waar vind ik mijn IMEI-nummer?

Er zijn een drietal manier om het IMEI-nummer van jouw telefoon terug te vinden. Allereerst kun je het nummer terugvinden op de zijkant van de doos van het toestel. Als je de doos niet meer hebt kun je er ook voor kiezen om de accu te verwijderen uit het toestel. Onder de plaats waar de accu zich bevindt staat is meestal ook het IMEI-nummer terug te vinden. In sommige gevallen is het verwijderen van de accu niet mogelijk. Om het IMEI-nummer te achterhalen kun je ook op het scherm *#06# intikken. Het IMEI-nummer zal dan tevoorschijn komen.

Waar is dit IMEI-nummer goed voor?

Omdat het nummer een uniek nummer is, wat enkel te koppelen is aan jouw mobiele telefoon, is het verstandig om ook dit serienummer bij de hand te hebben. Nog steeds blijven smartphones gewilde objecten voor dieven en jaarlijks verdwijnen er dan ook veel telefoons in de zakken van kwaadwillende. Met het IMEI-nummer kun je in ieder geval aangifte doen en als de politie ooit een mobiele telefoon vind met dit serienummer kan de politie het ook retourneren naar de rechtmatige eigenaar. Ook bij verzekeringen wordt tegenwoordig een IMEI-nummer gevraagd om zo de identiteit vast te stellen van de mobiele telefoon en om te controleren of het toestel niet als gestolen is opgegeven. Tegenwoordig kun je als particulier ook controleren of het om een legitiem toestel gaat of om een gestolen smartphone. Via de website van de politie kun je dit makkelijk achterhalen door het IMEI-nummer in te voeren.

Monitoring

Het IMEI-nummer is een unieke cijferreeks en deze reeks stelt ook providers in staat om het toestel te volgen. Naast dat het telefoonnummer en simkaartnummer worden verzonden naar een zendmast wordt ook het IMEI-nummer meegestuurd. Een provider kan dus ook een gestolen toestel terugvinden op basis van het IMEI-nummer. Hierbij is het niet van belang met welke simkaart er gebeld wordt, want het nummer blijft immers uniek. Het is een extra beveiliging die is ingebouwd, echter wordt er weinig gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Het is een tijdrovende en kostbare klus om een mobiele telefoon op deze manier terug te vinden.

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones