simkaartnummer

Ben je je simkaart nummer kwijt? In dit artikel lees je waar je je simkaartnummer kunt vinden. Een simkaartnummer is geen nummer dat je dagelijks gebruikt. Het is dus niet vreemd dat je dit nummer weleens kwijt raakt. Een simkaartnummer heb je nodig wanneer je wilt overstappen naar een andere provider of wanneer je smartphone is gestolen. De politie wil dan graag dit nummer weten zodat in hun verbaal zo veel mogelijk gedetailleerde informatie staat. Uiteraard hopen we dat dit nooit voor zal komen, maar het kan vitale informatie zijn.

Een simkaartnummer is opgebouwd uit een reeks cijfers wat qua lengte per provider kan verschillen. Dit nummer staat vaak ook op de simkaart zelf of in de begeleidende brief wanneer je een nieuwe simkaart krijgt. Deze brief wordt vaak vergeten of weggegooid, maar dat is niet verstandig. Bij het overstappen geeft de inhoud van de brief namelijk handige informatie. Op de simkaart zelf staat vaak al het bewuste nummer, maar wanneer je de simkaart moet verknippen of als de cijfers onleesbaar zijn wordt het lastig om het nog goed te achterhalen. Toch zijn er enkele handige tips om alsnog dit nummer te achterhalen.

Simkaartnummer zoeken

Wanneer je over een smartphone beschikt met Android kan je gebruik maken van de volgende werkwijze om het simkaartnummer te achterhalen. Ga naar de Google Play Store en download SIM Card. Na installatie moet je de applicatie openen en open het tabblad “Info”. Achter SIM Serial number staat het simkaartnummer.

Bij Apple is het nog eenvoudiger. Je kan het nummer dan namelijk rechtsstreeks uit je instellingen halen. Ga naar instellingen op het tabblad algemeen. Druk hierna op Info en het simkaartnummer wordt getoond onder ICCID.

Bij Windows Phone werkt het vrijwel identiek als bij de iPhone. Ook hier ga je dus naar instellingen waarna je op info klikt. Vervolgens moet je nog op Meer informatie klikken en onder SIM ID staat dan jouw simkaartnummer genoteerd.

Bij de wat modernere Blackberry werkt het ook net als de voorgaande besturingssystemen. Klik op instellingen en selecteer hierna Apparaat. Kies hierna voor Geavanceerde systeeminstellingen en kies hierna SIM kaart. Onder de noemer ICCID staat dan het simkaartnummer vermeld.

Lange reeks cijfers

simkaartEen simkaartnummer bestaat uit een lange reeks cijfers die per provider verschillen. De enige uitzonder hierop is KPN die simkaarten op de markt heeft met slechts acht cijfers. Bij de overige providers kun je het simkaartnummer herkennen aan de volgende reeks cijfers:

• Vodafone: 8931440300 waarna nog negen cijfers volgen
  • T-Mobile: 893116 waarna nog dertien cijfers volgen
  • Telfort: 893126 waarna ook nog eens dertien cijfers volgen
  • Tele2: 893102 waarna nog eens viertien cijfers volgen