Welk abonnement past bij mij

Sta je op het punt om een nieuw abonnement af te sluiten dan reist de volgende vraag automatisch op; welke abonnement past bij mij? Het abonnement dat het beste bij jou past hangt af van verschillende onderdelen. Die onderdelen nemen wij graag met jou door zodat je de beste keuze kunt maken. Een passend mobiel contract voldoet aan al jouw eisen, maar wat zijn deze eisen? De eisen verschillen per persoon. De een belt veel en surft niet over het internet, de andere juist wel. Er zijn mensen die van optimale vrijheid houden en anderen die zo lang mogelijke overzicht hebben. Voor ieder wat wils.

Waarop moet je letten bij het vergelijken van abonnementen die het best bij jou passen?

• Welk type beller je bent
  • Locatie en bereik van provider
  • Manier van mobiel gebruik
  • Contractduur en abonnementsvormen
  • Wel of geen smartphone
  • Beschikbare deals

Wat voor type mobiel gebruiker ben jij?

Welk type gebruiker ben je? Dat is het eerste dat je moet bedenken bij de keuze voor het beste abonnement. Gebruik je de mobiele telefoon als vervanging voor je vaste lijn? Zit je uren met je moeder of vriend(in) te kletsen? Stap je net in een lange afstandsrelatie of ben je al jaren single? Bel je nooit? Neem je voor het eerst een telefoon of gebruik je al jaren een mobiele telefoon?

Wij onderscheiden vier type gebruikers, alleen bereikbare bellers, traditionele gebruiker, gemiddelde gebruiker en hardcore gebruiker. Je begrijpt dat een weinig beller niet zo’n hoge bundel nodig heeft als een hardcore gebruiker. In welke categorie val jij? Want er zijn namelijk al mobiele contracten vanaf € 2,50 per maand tot € 99,00. Je kunt natuurlijk direct dat goedkope abonnement afsluiten, maar als je continu ruim over je bundel belt, dan ben je alsnog veel geld kwijt. Daarom is het slim om te bepalen welk type gebruiker jij bent.

Alleen bereikbare gebruiker

Mensen die weinig bellen willen maar wel bereikbaar zijn voor de buitenwereld. Die gebruiken hun smartphone of GSM nauwelijks. Je herkent jezelf in deze categorie wanneer je verschrikt om je heen kijkt wanneer je gebeld wordt omdat je jouw beltoon niet herkent. Als weinig beller heb je genoeg aan de goedkoopste abonnementsvorm. Waar je natuurlijk wel op moet letten is het bereik. Want in bepaalde stukken van Nederland heeft de ene provider beter bereik dan de andere. Voor de rest kunnen deze mensen prima uit de voeten met een basis sim only abonnement of telefoon abonnement van een budget aanbieder die 50 tot 100 belminuten biedt. Wil je ook zo nu en dan internet raadplegen, dan raden wij een combinatie bundel met 500 MB aan. Weinig bellers kunnen vaak goed slagen door abonnementen van budget aanbieders te vergelijken.

Traditionele gebruiker

Een traditionele beller is een persoon die niet zoveel doet met zijn of haar smartphone en veelal bereikbaar wil zijn en mensen wil bellen. Deze groep mensen wil wel ook nog wel eens op internet, maar niet zo nodig. Bij deze groep past een basis abonnement tot 1 GB met maximaal 300 belminuten prima. Wil je zonder zorgen kunnen bellen zonder al te veel data? Er zijn budget aanbieders zoals Simpel die bijvoorbeeld een abonnementen aanbieden met weinig data en de mogelijkheid voor een onbeperkte hoeveelheid belminuten.

Gemiddelde gebruiker

Een gemiddelde beller maakt ruimschoots gebruik van zijn of haar telefoon. Vaak bellen zij rond de 300 minuten en verbruiken zij 1500 MB tot 3000 MB aan data. In deze categorie vallen de meeste mensen. Iedere provider heeft voor deze categorie een passend abonnement. Afhankelijk van bereik- en snelheid eisen zijn budget providers of premium providers een goede keuze. De abonnementsvorm voor die het beste past bij deze gebruiker is een abonnement van 200 tot 500 minuten en een degelijke databundel van 2000 MB tot 4000 MB. Wil je naast een gemiddelde bundel ook een smartphone van rond de € 350,-? Het best passende abonnement zal dan tussen de € 20,- en € 35,- in de maand kosten.

Hardcore of Unlimited gebruiker

Iemand die veel films kijkt via zijn of haar mobiel of altijd aan het bellen is met vrienden of familie is al snel een hardcore gebruiker. Het verbruik ligt voor deze categorie vaak boven de 4000 MB per maand. Het zijn de mensen die altijd online zijn en alles bij willen houden. Je zult ze met de telefoon naar de WC zien gaan om daar nog even dat grappige kattenfilmpje te checken. Een hardcore gebruiker wil niet alleen vaak bellen, maar wil ook super snel kunnen internetten. Het zijn mensen die de hele dag naar muziek willen luisteren via Spotify of Apple Music en films kijken via Netflix, Facebook en YouTube. Zij willen liever geen beperkingen.

Hardcore of Unlimited gebruikers willen de beste smartphone en het snelste mobiele netwerk. Deze gebruikers eindigen vaak met een grote bundel voorzien de allernieuwste smartphone zoals de Apple iPhone, Huawei Mate of Samsung Galaxy S vlaggenschepen. Stuk voor stuk smartphones met een prijs van 700 euro of meer. Je hebt natuurlijk niets aan een data bundel van 500 MB met zo’n snel toestel. Bij deze gebruikers past een data bundel van 3000 MB, 4000 MB of Unlimited data. Het maandbedrag waarop je dan mag rekenen in combinatie met een dure smartphone begint vanaf de 40 euro. Budget aanbieders bieden vaak geen passend alternatieven voor deze gebruikers. Het beste past een abonnement bij de grote vier; KPN, Vodafone, T-Mobile of Tele2.

Locatie

Hoewel wij in Nederland de beschikking hebben over de beste netwerken van de wereld is er nog niet overal 100% dekking. Bij het bedenken welk abonnement het beste bij jou past is de locatie wel degelijk van invloed. Zo is de keuze in providers voor een iemand in de randstad veel groter dan die van iemand uit het hoge Noorden van Nederland. In de steden hebben vrijwel alle providers goed bereik en kun je eenvoudig kiezen voor een voordeel provider als hollandsnieuwe of Ben. Woon je in de buitengebieden, dan is de passen er al minder abonnementen. Vaak hebben de netwerken van KPN en Vodafone daar een beter bereik. Tegenwoordig heeft T-Mobile ook een super goede dekking.

Buitengebieden Tip: Woon je in de buitengebieden en ben je aan het oriënteren naar een nieuw abonnement? Vraag vrienden naar hun provider en of zij in jouw buurt optimaal bereik hebben. Op die manier kom je er achter welke provider je zonder problemen kunt kiezen en welke te vermijden.

Smartphone gebruik en type telefoon

De manier waarop en hoe vaak je een smartphone gebruikt bepaalt ook welk abonnement het beste past. Iemand die de mobiele telefoon alleen gebruikt om gebeld te worden. Die persoon heeft bijvoorbeeld geen data of weinig data nodig. Maar iemand die sporadisch belt en van WiFi locatie naar WiFi locatie gaat om via Whatsapp berichten te sturen heeft ook weinig tot geen data nodig. Wil je op iedere locatie bereikbaar zijn en spellen zoals Pokémon Go spelen, dan heb je een behoorlijk hoeveelheid aan data nodig. Iemand die altijd online bereikbaar wil zijn zal ook meer data gebruiken. Een onbeperkt abonnement is aan te raden als je veel video’s bekijkt in de trein.

Welk abonnement bij jou past hangt ook af van het type telefoon. Gebruik je een GSM, dan hoef je al helemaal niet te kijken naar data abonnementen. Al kan het tegenwoordig lastig zijn om een flinke belbundel te scoren zonder data. Vaak bieden budget providers in dit geval uitkomst. Heb je een high tech premium toestel, dan surf je super snel over het internet en zal je sneller een film gaan kijken. De snelle premium smartphone verbruikt gegarandeerd meer data dan een goedkoop basis toestel. Houdt daar rekening mee bij het afsluiten van een passend abonnement.

Contractduur en abonnementsvormen

In de keuze voor een nieuw mobiel contract is het slim om te bepalen voor hoelang je het contract wil. Je kunt kiezen uit een 1-jarig, 2-jarig abonnement of maandelijks opzegbaar. Hoe meer vrijheid je wenst hoe korter looptijd van het abonnement dat het beste past. Houdt daarbij wel rekening met een hogere prijs. Want een provider geeft extra korting als jij langer klant blijft. Vrijwel iedere provider heeft eenjarige of tweejarige abonnementen en slechts een enkeling heeft keuze uit maandelijks. Tele2 is bijvoorbeeld een provider die een maandelijks opzegbaar of een 2-jarig contract aanbied. Je moet natuurlijk wel over een 4G telefoon beschikken aangezien Tele2 alleen haar eigen 4G netwerk gebruikt. Lees hier meer over een de keuze tussen 1-jarig of 2-jarig abonnement.

Er zijn twee mobiele abonnementsvormen, sim only of telefoonabonnement. Het grote verschil tussen beide vormen is dat je bij de een alleen een mobiel abonnement afneemt en bij de ander ook een telefoon koopt. Sim only is goedkoper en bij sim only heb je keuze uit meer budget providers. Wil je sowieso een nieuwe telefoon, dan is een telefoonabonnement vaak de beste abonnement keuze. Al zijn er verschillende aanbiedingen en in sommige gevallen is er een combinatie te maken van sim only met los toestel die goedkoper kan zijn. Vergelijk beschikbare bundels daarom altijd. Lees hier meer over de keuze voor sim only of telefoonabonnement.

Beschikbare deals!

Een andere goede renden waarom vergelijken loont, is dat providers op willekeurige momenten aantrekkelijke aanbiedingen hebben. Zo zien we regelmatig aantrekkelijke data verdubbel acties, Dit Wil Ik telefoon aanbiedingen, sim only aanbiedingen en nog veel meer! Je kunt natuurlijk alle providers langsgaan en de prijzen opschrijven om zo alle abonnementen te vergelijken. Het kost zo best wat moeite om te kijken welk abonnement het beste bij jou past. Maar je kunt dat ook door ons laten doen. Dagelijks verwerken wij alle acties en aanbiedingen en die zie je direct terug in de resultaten. Zo kan die premium Apple iPhone die jij zo graag wilt in eens 100 euro goedkoper zijn of krijg je zomaar 50 euro terug bij aankoop van een Samsung Galaxy S vlaggenschip.