Aangezien je je smartphone tegenwoordig overal mee naar toe neemt zal je hem ook wel eens buiten gebruiken terwijl het regent. Veel touch screens kunnen na een flinke regenbui niet meer gebruikt worden. Gelukkig zijn er veel fabrikanten die daarop inspelen door waterdichte of waterbestendige telefoons te fabriceren. Sony, Samsung, Apple en Huawei zijn fabrikanten die dit onder andere doen. Ben je op zoek naar een waterdichte smartphone? De redactie van Telefoonabonnement.nl zet de 5 beste waterdichte telefoons voor je op een rij.

1. Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7
Bekijk specificaties
Los toestel: € 445,00
Abonnement vanaf € 22,00 p/m
Beste deal

De Samsung Galaxy S7 is Samsungs vlaggenschip van 2016. De smartphone is niet alleen enorm snel, krachtig en een echte alleskunner. Hij is ook waterdicht. De Samsung Galaxy S7 beschikt over een IP68 certificering. Dit betekent dat het toestel waterbestendig is en dat houdt in dat je ermee kunt bellen in de regen, maar dat je hem simpelweg niet in het water moet laten vallen.

2. Sony Xperia X Performance

Sony Xperia X Performance
Bekijk specificaties
Los toestel: € 355,00
Abonnement vanaf € 21,00 p/m
Beste deal

Sony was één van de eerste fabrikanten die smartphones op de markt bracht die tegen water konden. De Sony Xperia X Performance is één van de beste van dit moment. Net als de Galaxy S7 van Samsung beschikt de Sony Xperia X Performance over een IP68 certificering en kan je bellen en gebeld worden in de regen. Ook is het toestel geschikt om mee te bellen tijdens bijvoorbeeld een waterballonnengevecht, maar is het af te raden om hem onder water te dompelen.

3. Motorola Moto G4

Motorola Moto G4
Bekijk specificaties
Los toestel: € 139,00
Abonnement vanaf € 12,00 p/m
Beste deal

De Motorola Moto G4 is een vreemde eend in de bijt. Deze smartphone beschikt niet over een officiële IP-certificering. Volgens de fabrikant zelf beschikt het toestel over een speciale coating dat waterafstotend is. Dit zou het toestel waterbestendig en dus geschikt voor bellen in de regen moeten maken. Er wordt echter wel afgeraden om het toestel in het water te dompelen.

4. Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact
Bekijk specificaties
Los toestel: € 472,25
Abonnement vanaf € 23,00 p/m
Beste deal

De Sony Xperia Z5 Compact is een voordelige smartphone dat niet alleen beschikt over een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, energiebesparende functionaliteiten en kwalitatieve behuizing. De Sony Xperia Z5 Compact is ook nog eens waterbestendig en voorzien van een IP68 certificering. Net als de Sony Xperia X Performance en Galaxy S7 is deze smartphone dus spatwaterdicht.

5. Apple iPhone 7

iPhone 7
Bekijk specificaties
Los toestel: € 611,00
Abonnement vanaf € 30,00 p/m
Beste deal

Wie had ooit gedacht dat een fabrikant als Apple een waterbestendige smartphone zou uitbrengen? Nou wij, want Apple is altijd al heel goed geweest in het wegwerken van alle openingen in de smartphone. De eigenaren van een iPhone zullen beamen dat deze smartphones er niet alleen super strak uit zien, maar ook enorm veel werk hebben gehad aan de afwerking. Als je een schroefje kan vinden in het toestel heb je erg goede ogen! Een officiële certificering voor waterdichtheid zat er dan ook aan te komen. Met de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus is dit gelukt. Deze smartphones beschikken over een zogenaamde IP67-certificering. Hierdoor zijn ze geschikt voor bellen in slecht weer, zijn ze spatwaterdicht maar is het verstandig om hem niet in het water te laten vallen.

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones