Hoe werkt overstappen naar een andere provider?

Hoe werkt overstappen naar een andere provider?

Je zit bij de ene provider en wilt overstappen naar de andere. Hoe stap je over naar een andere provider? Wanneer mag ik overstappen naar een andere provider? En kan ik mijn eigen 06-nummer meenemen? Kost overstappen geld en wat gebeurt er met mijn nummer? Overstappen kan veel voordeliger zijn en je kunt al ruim voor het einde van je abonnement de overstap naar een andere provider aanvragen. Dankzij nummerbehoud kun je zonder problemen je eigen nummer meenemen. Lees hier alles over overstappen.

Vanaf twee maanden voordat het huidige mobiel abonnement afloopt kun je overstappen naar een andere provider. Bij Tele2 is dit termijn zelfs vier maanden geworden sinds eind 2017. Vanaf dat moment kun je het nieuwe abonnement aanvragen en in laten gaan met nummerbehoud. Is je contract al verlopen dan kun je ieder moment overstappen rekening houdend met het opzegtermijn van één maand.

Hoe stap ik over naar een andere provider?

Ben je niet tevreden over je huidige provider of heb je een ander abonnement gezien dat veel goedkoper is? Misschien ben je verhuisd en heb je nu minder bereik of kun je nog meer korting krijgen via Quad Play bij KPN of VodafoneZiggo. Kortom je wilt naar een andere provider. De basis regel is, dat je pas kunt overstappen vanaf het moment dat je abonnement is afgelopen. De meeste mensen hebben een 1-jarig of 2-jarig abonnement en dan zit je voor een of twee jaar aan de provider vast.

Overstappen kun je echter ruim voor het einde van je contract aanvragen. Vanaf twee maanden voor het einde van de looptijd van je abonnement kun je overstappen aanvragen bij de nieuwe provider. De overstap regel je door gegevens in te vullen op het overstap aanvraagformulier bij de nieuwe provider. Vaak wil je ook jouw 06-nummer meenemen en dat geef je bij de nieuwe provider aan.

  • Overstappen naar een andere provider kan geld kosten. Bij overstappen worden regelmatig aansluitkosten berekend. Hou rekening met 15 tot 30 euro aan aansluitkosten.
  • Spreek altijd af dat je nieuwe abonnement pas ingaat nadat je nummer is overgegaan.

Eigen nummer meenemen: Nummerbehoud

Wanneer je al jaren met hetzelfde nummer belt, wil je die natuurlijk behouden. Met het overstappen wil dan ook je 06-nummer meenemen naar de nieuwe provider. Hoe kan ik mijn nummer meenemen? Vrijwel iedere aanbieder biedt gratis nummerbehoud aan. Je hoeft hiervoor alleen het formulier in te vullen op de pagina van de betreffende provider. Dat kan al vanaf twee maanden voor het einde van je huidige contract. De nieuwe provider neemt vervolgens contact op met jouw oude provider om te bepalen vanaf wanneer het 06-nummer verhuisd naar de nieuwe provider. Die datum wordt aan jou doorgeven en vanaf dat moment kun je het nieuwe abonnement in laten gaan.

LET OP: de nieuwe provider zegt het oude contract op.

Voorbeelden van overstappen

Stel je abonnement loopt op 1 juli af. Heb je een super goedkoop abonnement gevonden tijdens het vergelijken bij ons, dan kun je vanaf 1 mei al een nieuwe telefoonabonnement afsluiten en dit abonnement kun je met nummerbehoud op 1 juli laten ingaan.

Heb je het mobiel abonnement al uitgediend, dan kun je op ieder moment overstappen. Je moet dan wel rekening houden met een maand opzegtermijn.

Vond je deze pagina nuttig?
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons